Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-S02 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-S02 Sample Questions:

Q: 1 When stopping the cluster service on a dual node DR550 system, which of the following statements is true?
A. Cluster services can be stopped from either node using the AIX command HACMP - stop.
B. Cluster services can be stopped from either node using the AIX command smitty clstop.
C. Cluster services must be stopped from both nodes individually using the AIX command HACMP - stop.
D. Cluster services must be stopped from both nodes individually using the AIX command smitty clstart.
Answer: B

Q: 2 What is the process for setting up the client to enable data to be sent to the DR550?
A. Create CIFS mapping on each client to map to DR550
B. Create NFS connection to /archive directory on the DR550 then map this directory to clients
C. Load System Storage Archive Manager API on each client and edit dsm.sys or dsm.opt and register clients
D. Load System Storage Archive Manager driver on each client and edit dsm.sys or dsm.opt on server to register clients
Answer: C

Q: 3 System Storage Archive Manager script files are stored in which volume group?
A. /lib
B. /usr
C. TSMApps
D. TSMDbLogs
Answer: C

Q: 4 Which version of the Tivoli Storage Manager API must be installed and configured on the content management resource server?
A. TSM API 5.3.2 or later
B. TSM API 5.2.2 or later
C. TSM API 5.0.0 or later
D. DR550 supports all versions of the TSM API
Answer: B

Q: 5 How is "DS4000 Service Alert" implemented on the DR550?
A. Remote Support option uses dial modem to send alerts to IBM.
B. Storage Manager runs on HMC and uses dial modem to send alerts to IBM.
C. Remote Support option sends alerts to email addresses supplied by customer.
D. Storage Manager sends an SNMP alert notification to an SNMP server on the customer network.
Answer: D

Q: 6 How many rack power connections are required in a 28TB "disk only" DR550 configuration?
A. Two connections on both racks
B. Four 220 Volt 30 amp connections
C. Eight 220 Volt 30 amp connections
D. Eight 110/220 Volt 20 amp connections
Answer: B

Q: 7 In order for a content management application to access System Storage Archive Manager, which two items must be set up in the System Storage Archive Manager server?
A. A backup schedule
B. A client node
C. A database backup schedule
D. A management class
E. A tape storage pool
Answer: B, D

Q: 8 How can content management applications retrieve data from the System Storage Archive Manager?
A. System Storage Archive Manager API calls
B. System Storage Archive Manager import/export
C. System Storage Archive Manager server to server connections
D. Directly from the System Storage Archive Manager disk storage pools
Answer: A

Q: 9 What is required when planning for the network environment for a dual node DR550?
A. Six LAN cables
B. Five TCP/IP addresses
C. Four Ethernet switches
D. A network protocol converter
Answer: B

Q: 10 After modifying the state of a volume using the DRM command "move drmedia", which command would the administrator use to verify the results of the action?
A. lsvol
B. query move
C. query actlog
D. query tostate
Answer: C

Q: 11 What should be done when defining tape drives and libraries to System Storage Archive Manager?
A. First make sure AIX can see the devices
B. Always dedicate a drive for database backup use
C. First define the tape drives and then the library
D. Always use the System Storage Archive Manager device drivers only
Answer: A

Q: 12 During the Solution Assurance Review (SAR), a customer expresses plans to attach an unsupported tape library. What is the most appropriate response for the sales team?
A. Explain to the customer that this unsupported configuration will prevent IBM from completing the order.
B. Explain that an RPQ is NOT required if the sale of the DR550 was made through a certified Business Partner.
C. Allow IBM to ship the DR550 with the customer understanding that it is their responsibility to make it work.
D. Complete the order and ship the DR550 to the customer while waiting for the configuration to be tested and certified.
Answer: A

Q: 13 Which AIX command changes or modifies networking addresses?
A. smitty chfs
B. smitty mktcpip
C. ipconfig /c
D. ipconfig /m
Answer: B

Q: 14 What must be configured on the content management application machine to communicate with the System Storage Archive Manager server?
A. Archive client installed, dsmserv.opt configured
B. TSM backup client installed, dsm.opt or dsm.sys configured
C. System Storage Archive Manager API installed, dsmserv.opt configured
D. System Storage Archive Manager API installed, dsm.opt or dsm.sys configured
Answer: D

Q: 15 Which of the following is used to create a backup of rootvg?
A. smit mkdvd
B. backup
C. copydvd
D. lssavevg
Answer: A

Q: 16 Which of the following can be used to validate that the DR550 is working properly?
A. Run AIX configuration manager
B. Start the DR550 HMC Graphical User Interface
C. Open the rack door and ensure that the LEDs and lights are on
D. Run the AIX configuration manager and IBM TotalStorage DS6000 Storage Manager
Answer: B

Q: 17 Which of the following components are involved in archiving and retrieving data from the DR550?
A. IBM DB2 Content Management, System Storage Archive Manager and the DS6000 Storage device disks
B. IBM DB2 Information Management, System Storage Archive Manager and the DS4100 Storage device disks
C. A document management system or archive client, IBM DB2 Information Management and the DS4100 Storage device disks
D. A document management system or archive client, System Storage Archive Manager and the DS4100 Storage device disks
Answer: D

Q: 18 Which of the following statements is true regarding IBM Content Manager Products?
A. They address the needs of a small implementation up to a medium size business at only local locations.
B. The contain APIs that cover some of the content management functionality needed for a localized solution.
C. They provide all of the repository backend services necessary to address an enterprise content management system.
D. They provide some of the repository backend services necessary to address an enterprise content management system.
Answer: C

Q: 19 Which step is required in the DR550 initial configuration?
A. Set up Call Home
B. Zone the SAN switches
C. Configure network addresses
D. Assign spare drives in the DS4100
Answer: C

Q: 20 Which two of the following IBM products enable Information Lifecycle Management?
A. IBM DB2 Content Manager
B. IBM DB2 UDB for Data Retention
C. IBM Lotus Notes for Data Retention
D. IBM System Storage Archive Manager
E. IBM WebSphere for Data Retention
Answer: A, D

Q: 21 System Storage Archive Manager handles retained data using policies that consist of which of the following?
A. A retention period
B. Multiple backup versions
C. Only one management class
D. Retention periods that can be lowered
Answer: A

Q: 22 When editing the connection Monitoring Setup screen, what is the recommended number of disconnected minutes before it is considered an outage?
A. 1 minute
B. 2 minutes
C. 10 minutes
D. 15 minutes
Answer: D

Q: 23 Which type of Enhanced Remote Mirroring (ERM) is supported by the DR550?
A. Metro Copy
B. Global Copy
C. Metro Mirror
D. Global Mirror
Answer: C

Q: 24 How are the System Storage Archive Manager disk storage pools on a dual node DR550 preconfigured?
A. To be backed up on a nightly basis
B. To be mirrored on AIX raw logical volumes
C. To be located on the DS4100 logical drives
D. To be assigned to primary disk pool BACKUPPOOL
Answer: C

Q: 25 What is used to protect the System Storage Archive Manager database on a regular basis?
A. Metro-mirroring
B. A SYSBACK backup
C. An AIX mksysb backup
D. The backup db command
Answer: D

Q: 26 On-site to off-site backups are transitioned by System Storage Archive Manager's disaster recovery manager feature in what order?
A. Mountable, Courier, NotMountable, Vault
B. NotMountable, Courier, Vault, Mountable
C. Mountable, NotMountable, Courier, Vault
D. Vault, Courier, NotMountable, Mountable
Answer: C

Q: 27 How does IBM DB2 Content Manager communicate with SSAM on the DR550?
A. By using secure certificates
B. By using HTTPS communications
C. By using IP based communications
D. By using token passing technology
Answer: C

Q: 28 Why should each communication interface on a node within an HACMP configuration be on a unique subnet?
A. So each node can back up the TSM database
B. So HACMP can properly monitor each interface
C. So both nodes can restore the SAN configuration
D. So each node can perform an Content Manager API check
Answer: B

Q: 29 What resources are shared by nodes in the DR550 HACMP cluster?
A. Disks, volume groups, file systems, networks and IP addresses
B. Volume groups, file systems, networks and IP addresses, users
C. Disks, volume groups, file systems, IP addresses, DS4100 Storage Manager
D. Volume groups, file systems, networks and IP addresses, DS4100 Storage Manager
Answer: A

Q: 30 Which of the following AIX commands can be used to start HACMP on a DR550?
A. smitty clstart from the TSM server
B. smitty clstart from the command line as user root
C. HACMP - start from the command line as user root
D. HACMP - start from the command line as user DR550
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved