Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-J01 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-J01 Sample Questions:

Q: 1 The WRKOBJOWN command will show all objects owned by a user in which of the following locations?
A. Only the currently associated IASP group
B. *SYSBAS and all currently available IASPs
C. *SYSBAS and all IASPs regardless of state
D. *SYSBAS and currently associated IASP group
Answer: B

Q: 2 Which statement describes a difference between non-switchable independent disk pools and independent disk pools that are switched between two systems?
A. The maximum size of a switchable disk pool is larger than that of a non-switchable pool.
B. Non-switchable disk pools can overflow into the *SYSBAS pool, but switchable disk pools cannot.
C. Non-switchable disk pools can be disk mirror protected, but switchable disk pools cannot be disk mirror protected.
D. A non-switchable disk pool can include disks from expansion towers and the system tower, switchable disk pools can only use disks in expansion towers.
Answer: D

Q: 3 When an independent disk pool is 100% full, which of the following will occur?
A. The system halts and needs to be IPLed.
B. The system halts until more disk space is assigned to the pool.
C. The system keeps running but no more data can be added to the disk pool.
D. The system keeps running and overflow data is put in the system base pool.
Answer: C

Q: 4 What is the maximum number of IASP groups in the library name space for a thread?
A. 1
B. 2
C. 32
D. 128
Answer: A

Q: 5 Which of the following is a benefit provided by Independent ASPs?
A. Journaling performance is improved.
B. Fewer total disk units are necessary.
C. Application programming is simplified.
D. Reclaim storage can be segmented by independent disk pool.
Answer: D

Q: 6 What is the scope of SETASPGRP?
A. Job
B. Thread
C. System
D. Subsystem
Answer: B

Q: 7 What method does the QHSMMOVL API use internally to move objects to an Independent ASP?
A. IFS
B. Tape
C. Save File
D. Optical disk
Answer: C

Q: 8 To create a new OUTQ in an independent disk pool, what should be used?
A. The ASP parameter on the CRTOUTQ command to specify the number of the disk pool which will contain the OUTQ.
B. The ASPDEV parameter on the CRTOUTQ command to specify the name of the disk pool that will contain the OUTQ.
C. The SPLFASP parameter on the CRTOUTQ command to specify the name of the disk pool that will contain the OUTQ.
D. The SETASPGRP command to access the disk pool and specify the name of a library in the disk pool on the CRTOUTQ command.
Answer: D

Q: 9 Which of the following statements best describes the relationship between the primary and secondary disk pools within a disk pool group?
A. The primary pool must be larger than any of its secondary pools.
B. The primary and secondary pools cannot share common library names.
C. A primary pool can be varied on and off separately from its secondary pools.
D. Secondary pools can be used only for journals, journal receivers, and SAVFs.
Answer: B

Q: 10 When configuring an IASP for a windows server environment, how much space in the IASP should be allocated for network storage?
A. All of it.
B. None; it will be allocated when the windows servers start.
C. 25%; the remainder is reserved for additional windows servers.
D. No more than 90%; reserve space for system objects.
Answer: D

Q: 11 Which of the following statements is true when determining the size of the System ASP (ASP1)?
A. I/O in the System ASP will be minimal, so the number of disk arms can be small.
B. There may be heavy I/O activity in the System ASP so the number of arms is critical.
C. Temporary job structure objects will use space in the IASPs so the amount of disk space in the System ASP can be reduced.
D. Access paths created by Query or SQL SELECT use space in the IASP containing the underlying tables, thus reducing the requirement for capacity in the System ASP.
Answer: B

Q: 12 Which of the following disk configuration attributes are usually most significant when selecting units for an Independent ASP?
A. System Bus, IOP/IOA Card, Protection, Disk Type
B. Disk Unit, System Bus, IOP/IOA Card, Protection
C. System Bus, IOP/IOA Card, Disk Type, Capacity
D. Disk Type, Disk Unit, Capacity, Protection
Answer: B

Q: 13 When implementing Independent ASPs, why is it best to place as many database objects and libraries as possible in the Independent ASP?
A. Journaling will be more efficient.
B. IPL time and IASP vary on time will be minimized.
C. Disk protection is usually at a higher level in the IASP.
D. User jobs attached to an IASP can access only what is in the IASP, not what is in *sysbas.
Answer: B

Q: 14 Which of the following is the optimal way to allocate RAID-protected disk units to an IASP?
A. Allocate multiple IASPs to each parity set.
B. Spread the IASP units across as many parity sets as possible.
C. Map all of one parity set's disk units to a single IASP if possible.
D. Use smaller disk units if necessary to avoid overcapacity in an IASP.
Answer: C

Q: 15 What is the easiest method for migrating IFS objects from *SYSBAS to an independent disk pool?
A. Save and restore the IFS objects.
B. Cut and paste the directory using Windows Explorer.
C. Cut and paste the directory using iSeries Navigator.
D. Use the MOVIFSDIR command.
Answer: C

Q: 16 An independent disk pool is created by:
A. Placing unconfigured disks in a switchable tower.
B. Using iSeries Navigator to create a primary disk pool.
C. Using the WRKDSKCFG command to assign unconfigured disks to a disk pool number greater than 32.
D. Using iSeries Navigator to create a basic user disk pool and convert it to an independent disk pool.
Answer: B

Q: 17 If a user signs on to the system and the associated job description specifies an independent ASP that is not currently active, what best describes what will happen to the sign-on?
A. It will fail.
B. It will succeed, and the IASP specified will be ignored.
C. It will succeed, and the default job description will be used.
D. It will fail, and the profile job description will automatically be changed to QDFTJOBD.
Answer: A

Q: 18 A job is changed to process a file from a different IASP after a file with the same name has been previously opened in the job. Which of the statements below explain why a full close of the Open Data Path (ODP) must be done before the correct file will be found?
A. A pointer to the original file is saved so the ODP must be deleted before the correct file will be found.
B. A pointer to the original file is saved and when the file is opened subsequently, there will be an error if the IASP is not the one that is now associated with the job.
C. The file, library, and IASP name are saved so that when the file is opened subsequently, it will always go to the same file until the ODP is deleted.
D. The file and library name are saved and, if the library name is not the same, an error will occur on subsequent opens.
Answer: A

Q: 19 A user wants to access data in IASP ORANGE using SQL. Which of the following CONNECT statements, if any, must be issued?
A. connect reset
B. connect to ORANGE
C. connect to *local
D. No connect statement is needed.
Answer: B

Q: 20 For performance reasons, if SQL programs (static-SQL) are being run by multiple users whose data are in separate IASPs, the SQLPKG should reside in:
A. QTEMP in any IASP.
B. QGPL in *SYSBAS.
C. The same IASP as the data.
D. Any library in *SYSBAS.
Answer: C

Q: 21 When the SETASPGRP command is used to add an IASP to the name space for a job, how are secondary IASPs added to the job?
A. The SETASPGRP is run for the primary IASP first, and then is run for each of the secondary IASPs.
B. Secondary IASPs are added to the job with the ADDASPGRP command.
C. Secondary IASPs are added to the job when the SETASPGRP command is used to add the primary IASP to the name space.
D. The INCSECASP(*YES) parameter is specified on the SETASPGRP command in order to include the secondary IASPs when the primary is added.
Answer: C

Q: 22 An object in an IASP is locked by a job. The IASP is then removed from the namespace for the job, and the IASP is varied off. What is the procedure to release the locks held by the job?
A. Do a vary on of the IASP.
B. Unlock the object in the job.
C. End the job that is holding the lock.
D. Change the namespace in the job back to the IASP and unlock the object.
Answer: C

Q: 23 What value for the ADDRDBDIRE RMTLOCNAME parameter is required in order for a DDM file to access data in an Independent ASP on a remote system named 'Europe'?
A. RMTLOCNAME(*any)
B. RMTLOCNAME(*local)
C. RMTLOCNAME(Europe)
D. RMTLOCNAME(*remote *IP)
Answer: C

Q: 24 Which of the following describes what will happen to the database cross reference information during a vary-on operation?
A. The information in *SYSBAS will be merged into the disk pool information.
B. The information in the disk pool will be merged into the *SYSBAS information.
C. The information in *SYSBAS will be kept separate from the information in the disk pool.
D. The information for objects in *SYSBAS will be ignored, and only the disk pool will be used.
Answer: A

Q: 25 Which of the following methods can be used to determine the jobs that are currently using an IASP?
A. WRKASPGRP command
B. DSPASPINF command or QYASPOL API
C. DSPACTJOB or WRKACTJOB commands
D. QYASPOL API or iSeries Navigator
Answer: D

Q: 26 What is one of the most common reasons for IASP vary off failures?
A. Hardware associated with the IASP is not available.
B. A user profile does not have the correct UID / GID.
C. Active jobs are holding locks on objects in the IASP.
D. Active jobs not currently attached to the IASP have changed objects in an IASP.
Answer: C

Q: 27 What are the valid methods for establishing a relationship between a job and an ASP Group?
A. ADDRDBDIRE value, SETASPGRP CL command, and INLASPGRP value in JOBD
B. SETASPGRP CL command, INLASPGRP value in JOBD, and INLASPGRP parameter on SBMJOB command
C. SETASPGRP CL command, INLASPGRP value in USRPRF, and INLASPGRP parameter of SBMJOB command
D. INLASPGRP value in JOBD, INLASPGRP parameter of SBMJOB command, and INLASPGRP value of SBSD
Answer: B

Q: 28 If a library in the system ASP has the same name as a library in an independent disk pool, what will happen when the disk pool is varied on?
A. The vary on will fail, and one of the libraries must be renamed or deleted.
B. The disk pool will vary on, and the contents of the two libraries will be merged.
C. The disk pool will vary on, but the contents of the library in the disk pool will not be available for use.
D. The disk pool will vary on, but the contents of the library in the system ASP will not be available for use.
Answer: A

Q: 29 When performing a total system save (go save; option 21), what IASP data is included in the save operation?
A. Data from an IASP that is in a "varied on" state prior to selecting option 21 from the "save" menu.
B. Data from an IASP that is in a "varied off" state prior to selecting option 21 from the "save" menu.
C. Data from an IASP that is in an "available" state prior to selecting option 21 from the "save" menu.
D. Data on the IASP is never included in the save operation when selecting option 21 from the "save" menu regardless of the state of the IASP.
Answer: C

Q: 30 Which of the following statements is true about the initial program of a user profile?
A. It cannot use the SETASPGRP command.
B. It must be located in a library in *SYSBAS.
C. It can vary on an IASP and run the SETASPGRP command.
D. It can use the SETASPGRP command only if it is a break handling program.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved