Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-996 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-996 Sample Questions:

1. A network topology is such that WebSphere MQ messages between applications running on AIX systems and Windows 2000 systems pass through several WebSphere MQ for z/OS and UNIX intermediate nodes. In order to minimize conversion during transit, the data conversion should take place by which of the following?

A. Sending channel
B. Sending application
C. Receiving channel
D. Receiving application

Answer: D

2. A company receives an updated customer data file nightly that has to be processed so that a database can be updated. Preliminary discussions with the company’s management show a desire to get the updates as they occur rather than in a batch at night. Who should attend the meeting to discuss the technical details of this conversion?

A. Company management, project manager, WebSphere MQ specialist
B. Company management, project manager, application analyst
C. Company management, WebSphere MQ specialist, network administrator
D. Project manager, WebSphere MQ specialist, application analyst

Answer: D

3. Which of the following message standards is MOST appropriate for an enterprise that needs to tag each application message with a 48 byte identifier?

A. Use the Correlld field in the MQMD.
B. Use the ReplyToQ field from the MQMD.
C. Use the Correlld field in the transmission queue header (MQXQH).
D. Use a customer specified message header to precede application data.

Answer: D

4. An existing high volume WebSphere MQ for z/OS V6 application is changing data stored in messages from a COBOL Copybook format to XML format. There will be a delay before messages can be transmitted. The requirements specify that with move to XML, over 4GB of message data may now need to be held at one time. What action should be recommended?

A. These volumes are unacceptable to WebSphere MQ. Redesign the application.
B. The underlying page set should be resized to account for the new volumes.
C. A message exit should be written to compress data stored in the queues
D. Transmission queue maximum queue depth should be increased.

Answer: B

5. A large enterprise has an MQ-based messaging infrastructure to support a diverse range of applications across multiple platforms. A number of the applications are JAVA based. Some execute in an iSeries environment. The enterprise must now being to exchange messages with its business partners using WebSphere MQ. Which of the following is the MOST important consideration for the messages passed between the applications?

A. Data conversion issues are simplified if all messages are character strings.
B. The format for all messages must be an industry standard such as EDI, RosettaNet, cbXML, etc.
C. All messages must be digitally signed before being transmitted to the business partner.
D. All messages need to be encrypted before being transmitted to the business partner.

Answer: A

6. By re-engineering its world wide order entry facility, a London-based organization aims to reduce the complexity of its communications network while increasing the number of regional sales offices. The regional offices currently maintain direct communications links with each other. Which of the following WebSphere MQ capabilities can simplify telecommunications in this environment?

A. Non-persistent messages
B. Asynchronous processing
C. Point-to-point network topology
D. Hub and spoke network topology

Answer: D

7. A financial organization is implementing WebSphere MQ to connect applications in a z/OS batch environment. A security requirement exists to only allow some applications to put messages on a particular queue. Also, the security requirement allows some other applications to only get messages from that queue. How should this security requirement be implemented?

A. Define separate PUT and GET queues.
B. Design the application to use a model queue.
C. Utilize separate alias queues for PUT and GET operations.
D. List the authorized applications as PUT/GET with ENABLED/DISABLED parameters.

Answer: C

8. An application is used to bulk load a large number of messages onto a queue. An MQCMIT is issued every 100 messages. Recent changes in application logic caused the message size to double. Now, the MQPUT calls fail with MQRC_BACKED_OUT on occasion. Which of the following actions will NOT help to remedy this situation?

A. Using Channel exits to compress messages
B. Reducing the number of MQPUT calls between commits
C. Increasing the number of secondary log files
D. Increasing the size of primary log files

Answer: A

9. An architect has designed an AIX application that will update WebSphere MQ queues and a DB2 database within a single unit of work, using WebSphere MQ as the transaction manager. The architect wishes to be sure that all possible recovery options are covered within the application in the case of a failure of the transaction manager or the resource managers. In which of the following circumstances should the architect consider preparation of additional recovery procedures?

A. If the application crashes within the unit of work before the MQCMIT
B. If the database crashes within the unit of work before the MQCMIT
C. If the database crashes during the MQCMIT, before the database indicates that it is prepared to commit
D. After the database indicates that it is prepared to commit, and the transaction manager can not be recovered.

Answer: D

10. The WebSphere MQ client interface is popular in part because the client software is free, but this is offset by a number of functional limitations. When deciding whether to deploy an application with the client interface or with a local queue manager, these must be considered. Which of the following is NOT a limitation of the WebSphere MQ client?

A. Clients cannot be centrally managed by WebSphere MQ tooling.
B. In the event of a network outage it can be difficult to determine if the last API call was actually performed.
C. Data cannot be stored as messages by the client in the event of network outages.
D. Transactional processing with local units of work is not supported.

Answer: D

11. An ActiveX control is invoked by a VBA script inside Excel spreadsheets. It subscribes to a publication and incorporates incoming published data into the spreadsheet. All subscribers share a single queue and use a correlation ID to differentiage between subscribers. A timestamp-based unique value for the correlation ID was created upon startup. After a few days the queue was found containing an excessive number of messages and retrieval became very slow. Which two of the following measures can be used to overcome this problem?

A. Assign each subscriber his own queue.
B. Expire all relevant subscriptions after 18 hours.
C. Increase the maximum number of messages attribute of the queue.
D. Increase the maximum message size attribute of the queue.
E. Decrease the number of users concurrently allowed on to the system.

Answer: A, B

12. A customer is developing a messaging architecture using the WebSphere MQ API to interface with IMS on a z/OS host. Which of the following techniques is MOST appropriate to transfer data to a WebSphere MQ enabled IMS application?

A. Use the WebSphere MQ IMS bridge function.
B. Use WebSphere MQ triggering to start IMS transactions.
C. Have the WebSphere MQ application insert the IMS transaction code in the input message.
D. Write an applet to transfer data from the message queue to an IMS input dataset.

Answer: B

13. A customer has a retail operation where daily transactions are input onto point of sale terminals, collected on a Windows server and forwarded to a central site iSeries computer for processing. There is a request to develop a prototype for a WebSphere MQ solution between the Windows server and the central site iSeries. A key requirement is that the application at the iSeries must be started when the number of transactions received exceeds 10. Which two of the following basic functions must be successfully prototyped to demonstrate WebSphere MQ feasibility?

A. A WebSphere MQ client between the point of sale terminal and the Windows server
B. A channel between a Windows server and the iSeries computer
C. The Windows server receiving messages from the point of sale terminal
D. The iSeries using confirmation of delivery messages to acknowledge the Windows transaction messages
E. The iSeries application activated by a trigger monitor and retrieving transaction messages from a queue

Answer: B, E

14. A company has a central database that receives nightly updates from several remote servers on a variety of platforms. These updates are received via FTP and then processed by a batch program. It has been determined that the updates need to be processed as they occur and that a messaging based solution will be used. Which two of the following aspects of the messaging solution are MOST important to consider?

A. Platform coverage
B. Publish/Subscribe capability
C. Transactional capability
D. Security capability
E. Maximum size of the message

Answer: A, C

15. A customer is developing a WebSphere MQ application which sends a message with the following fields:
Account holder name (character)
Account number (character)
Current balance (integer)
The message is sent from a UNIX platform. Which of the following steps is required to implement data conversion?

A. Specify FORMAT=MQFMT_MIXED in the message descriptor
B. Set CONVERT(YES) on the Sender Channel definition
C. Set CONVERT(YES) on the Receiver Channel definition
D. Provide a Data Conversion exit

Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved