Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-994 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-994 Sample Questions:

Q: 1 XXYYinc.com has a Queue Manager configured with Linear Logging enabled. The log files are mounted on a separate disk, the old log files are regularly archived to ensure sufficient disk space. What procedure should the WebSphere MQ Administrator follow after altering an empty local queue to ensure this change is not lost by a media failure before the Queue Manager is next restarted?
A. Recreate the Queue Manager to use Circular Logging.
B. Increase the frequency of the regularly archiving of the log files.
C. Media images are recorded automatically by the Queue Manager, the WebSphere MQ System Administer does not need a procedure.
D. Use the control command to record the new local queue's definition.
Answer: D

Q: 2 What attribute is required on the ALTER CHANNEL(Channel Name) command?
A. CONNAME
B. CHLTYPE
C. TRPTYPE
D. XMITQ
Answer: B

Q: 3 A WebSphere MQ System Administrator desires to change the location of the log files only for existing UNIX Queue Manger "saturn.queue.manager". The new location of the log files is to be "/home/mqm/logs". What is the best way to accomplish this task?
A. Edit file /var/mqm/mqs.ini so "LogDefaultPath=/home/mqm/logs"
B. Edit file /var/mqm/qmgrs/saturn!queue!manager/qm.ini so "LogPath=/home/mqm/logs"
C. Issue control command "amqmdain reg saturn.queue.manager -c add -s Log -v LogPath value =/home/mqm/logs"
D. Issue the control command "crtmqm saturn.queue.manager -ld /home/mqm/logs"
Answer: B

Q: 4 What service object can utilize the MQSC script command DISPLAY SVSTATUS to display the status of running service objects?
A. COMMAND object
B. LISTENER object
C. SERVER object
D. QUEUE object
Answer: C

Q: 5 The message flow performance between two Queue Managers is slower than expected. An application is using a MQPUT call with parameter "MQPER_PERSISTENCE_AS_Q_DEF". The messages are put onto a local Remote Queue. The properties are detailed below. The Application messages are not required to survive system failures or restart of the queue managers.
dis qremote('MyAppQueue') all
AMQ8409: Display Queue details.
QUEUE(MyAppQueue) TYPE(QREMOTE)
ALTDATE(2005-09-21) ALTTIME(13.10.46)
CLUSNL( ) CLUSTER( )
CLWLPRTY(3) CLWLRANK(3)
DEFBIND(OPEN) DEFPRTY(5)
DEFPSIST(YES)
DESCR( My Application Message Queue on Remote Server)
PUT(ENABLED) RQMNAME( )
RNAME(MyAppQueue) SCOPE(QMGR)
XMITQ(QM2)
What is the best MQSC command the WebSphere MQ Administrator can use to improve the message flow performance between the two Queue Managers?
A. No command is valid, as this is an application tuning issue.
B. ALTER QREMOTE('MyAppQueue') CLWLRANK(9)
C. ALTER QREMOTE('MyAppQueue') DEFPRTY(9)
D. ALTER QREMOTE('MyAppQueue') DEFPSIST(NO)
Answer: D

Q: 6 An application development team is coding a tool to send PCF commands to a WebSphere MQ Queue Manager on HP-UX . The new tool is to administer WebSphere MQ, but the application developers do not want to write PCF messages and require an easy method of handling error conditions. What is the best IBM provided application programming interface called to perform this function?
A. WebSphere MQ Administration Interface
B. Message Queuing Interface
C. Application Messaging Interface
D. PCF Programming Interface
Answer: A

Q: 7 A trigger monitor needs to be started and stopped when the queue manager starts and ends. Where in the WebSphere MQ Explorer V6.0 tooling can this trigger monitor service be defined?
A. On the advanced tab
B. On the listeners tab
C. On the queue manager properties
D. On the services tab
Answer: D

Q: 8 An AIX WebSphere MQ queue manager 'QM1' owns a channel 'QM1.TO.QM2'. The parameters of the channel are as follows:
CHANNEL(QM1.TO.QM2) CHLTYPE(SDR)
ALTDATE(2005-09-26) ALTTIME(16.51.53)
BATCHHB(0) BATCHINT(0)
BATCHSZ(50) COMPHDR(NONE)
COMPMSG(NONE) CONNAME(QM2)
CONVERT(NO) DESCR(Sender Channel to QM2)
DISCINT(6000) HBINT(300)
KAINT(AUTO) LOCLADDR( )
LONGRTY(999999999) LONGTMR(1200)
MAXMSGL(4194304) MCANAME( )
MCATYPE(PROCESS) MCAUSER( )
MODENAME( ) MONCHL(QMGR)
MSGDATA( ) MSGEXIT( )
NPMSPEED(FAST) PASSWORD( )
RCVDATA( ) RCVEXIT( )
SCYDATA( ) SCYEXIT(svr_sec_exit2(ChannelExit)))
SENDDATA( ) SENDEXIT( )
SEQWRAP(999999999) SHORTRTY(10)
SHORTTMR(60) SSLCIPH( )
SSLPEER( ) STATCHL(QMGR)
TPNAME( ) TRPTYPE(TCP)
USERID( ) XMITQ(QM2)
The remote server has just been upgraded and the Queue Manager rebuilt. Unfortunately, all of the WebSphere MQ objects where only defined with the default parameters. The 'QM1.TO.QM2' channel is started and its status is "RETRYING". Which of the following actions is most likely to correct the problem with the channel pair?
A. Set the receiver channel's message channel agent user attribute correctly
B. Set the receiver channel's CipherSpecs attribute correctly
C. Set the receiver channel's Security Exit attribute correctlyC.Set the receiver channel's Security Exit attribute correctlyC.Set the receiver channel's Security Exit attribute correctly
D. Clear all messages from the QM2 Transmission QueueD.Clear all messages from the QM2 Transmission QueueD.Clear all messages from the QM2 Transmission Queue
Answer: C

Q: 9 Within a WebSphere MQ based application, all of the following types of reports are available EXCEPT:
A. Confirm on Arrival (COA)
B. Confirm on Delivery (COD)
C. Receiving Application Processing (RAP)
D. Expiry
Answer: C

Q: 10 XXYYinc.com is using only WebSphere MQ V6.0 in their complex distributed network. All messages sent by one application are missing. The WebSphere MQ administrator suspects that due to an application programming error, the messages are caught in an infinite loop. Which of the following methods will best help the WebSphere MQ administrator track down the missing messages?
A. Use Trace-route messaging
B. Enable Activity recording
C. Run the strmqtrc control command to enable tracing on all Queue Managers
D. Check all the Dead Letter Queues on all the Queue Managers
Answer: A

Q: 11 The registry entries of a Windows Queue Managers named 'QM2' have been corrupted. While attempting to start QM2, WebSphere MQ is unable to read the "LogPath' stanza. If WebSphere MQ is installed in the \IBM\WebSphere MQ\ directory, then in which directory will the AMQERR01.LOG be updated as error messages are generated?
A. In the \var\mqm\qmgrs\QM2\errors subdirectory
B. In the \IBM\WebSphere MQ\qmgrs\@SYSTEM\errors subdirectory
C. In the \IBM\WebSphere MQ\errors subdirectory
D. In the \IBM\WebSphere MQ\qmgrs\QM2\errors subdirectory
Answer: C

Q: 12 A Unix Server has just restarted after a media failure. When the queue manager startup command was entered, the error message "QUEUE MANAGER UNAVAILABLE" was returned. Which of the following is the most likely cause of the problem?
A. The mqs.ini does not reference the queue manager with the correct information for locating its files.
B. During the media failure, the Queue Manager was dropped from the queue-sharing group.
C. During the media failure, the Queue Manager was suspended from processing messages.
D. The 'mqm' User Group was damaged during the media failure.
Answer: A

Q: 13 A LINUX Queue Manager was in the middle of processing a large unit of work when the server's power supply was interrupted. The power problem has been repaired and the server has restarted. What will the WebSphere MQ System Administrator need to do to ensure any uncommitted Persistent Messages are processed?
A. Contact the application team and ask them to resend the last batch of messages
B. Use the CHECKPT function to add or delete a record in the BSDS checkpoint queue
C. Delete the Log records written since the last checkpoint
D. Nothing, as the uncommitted persistent messages put or got in a transaction are rolled back during restart
Answer: D

Q: 14 A WebSphere MQ System Administrator enters this MQSC command "dis chstatus(QM1.TO.QM2)" on a UNIX Queue Manager and receives this output.
AMQ8417: Display Channel Status details.
CHANNEL(QM1.TO.QM2) CHLTYPE(SDR) CONNAME(QM2) CURRENT RQMNAME( )
STATUS(RETRYING)
SUBSTATE( ) XMITQ(QM2)
Administrator needs to locate more detailed information on the reason for the retrying channel status? Where can this information be found?
A. In the system error log directory
B. In the log file AMQERR04.LOG
C. In the log file MQERRLG1
D. In the appropriate queue manager's errors log files
Answer: D

Q: 15 Which commands would disable the Object Authority Manager on AIX for Queue Manager "BROADWAY"?
A. endmqm -c BROADWAY; export MQSNOAUT=yes; strmqm BROADWAY;
B. strmqm BROADWAY; export MQSNOAUT=yes
C. export MQSNOAUT=yes; crtmqm BROADWAY
D. export MQSNOAUT=yes; strmqm BROADWAY
Answer: C

Q: 16 Which parameter setting on the server connection channel requires a WebSphere MQ Client application to have personal digital certificates?
A. CONVERT(YES)
B. SECURITY(YES)
C. SSLCAUTH(YES)
D. SSLCAUTH(REQUIRED)
Answer: D

Q: 17 What is the best way to protect WebSphere MQ message data from being read by unauthorized parties while it travels over an unsecured network?
A. Configure the WebSphere Channels to use SSL security
B. Allow only locally binding applications instead of WebSphere MQ Clients
C. Set the "MQSNOAUT" variable to FALSE
D. WebSphere MQ data can never be read by unauthorized parties
Answer: A

Q: 18 What userid or group always has access to all WebSphere MQ Objects on UNIX platforms?
A. mqadmin
B. wmqadmin
C. mqm
D. root
Answer: C

Q: 19 Which command will reload the copy of the key repository which is held in memory, without restarting a channel process?
A. REFRESH SECURITY TYPE(KEY)
B. REFRESH SECURITY TYPE(SSL)
C. RESET SECURITY TYPE(KEY)
D. RESET SECURITY TYPE(SSL)
Answer: B

Q: 20 Which two of the following are services provided by the SSL features of WebSphere MQ?
A. Confidentiality
B. Application-Level Security
C. Message Compression
D. Data Recovery
E. Data Integrity
Answer: A, E

Q: 21 WebSphere MQ calls channel exit programs at defined places in the processing carried out by the MCA. All of the following are a type of channel exit EXCEPT:
A. Send
B. Receive
C. Message-Reply
D. Message-Retry
Answer: C

Q: 22 What is the default port for the WebSphere MQ listener?
A. 1100
B. 1414
C. 5050
D. 9090
Answer: B

Q: 23 Which of the following commands sets the data compression for a sender channel TO.QM2 to prioritize the level of message compression?
A. ALTER CHL(TO.QM2) CHLTYPE(SDR) COMPMSG(ZLIBHIGH)
B. ALTER CHL(TO.QM2) CHLTYPE(SDR) COMPMSG(COMPPRI)
C. ALTER CHL(TO.QM2) CHLTYPE(SDR) MSGCOMP(COMPPRI)
D. ALTER CHL(TO.QM2) CHLTYPE(SDR) MSGCOMP(ZLIBHIGH)
Answer: A

Q: 24 An existing queue manager cluster consists of three queue managers, QM1, QM2, and QM3. QM1 and QM3 both hold full repositories. The system administrator would like to add QM4, which needs to send messages to queues on all three of the other queue managers in the cluster. How many channels will need to be defined to add QM4 to the existing cluster, and enable QM4 to send messages to the other three queue managers?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: B

Q: 25 A WebSphere MQ cluster exists with 3 queue managers, all of which have a local shared cluster queue called "OUR.REQUEST.Q". Assume that no custom workload exit is being used. What happens when "OUR.REQUEST.Q" is put-disabled on one queue manager called "OURQMGR", but it remains enabled on the other two?
A. The workload management routine will attempt to route its messages to instances of the cluster-queue on other queue managers in the cluster.
B. The workload management routine will route its messages only to "OUR.REQUEST.Q" on "OURQMGR".
C. The workload management routine will route its messages directly to the dead letter queue.
D. The workload management routine will route its messages back to sender.
E. The workload management routine will route its messages to the "SYSTEM.CLUSTER.QUEUE" where they will wait until the queue becomes put-enabled.
Answer: A

Q: 26 Which of the following MQSC commands enables a system administrator to view cluster information about cluster queue managers?
A. INQUIRE CLUSINFO(QMGR_Name)
B. DISPLAY CLUSQMGR(QMGR_Name)
C. SHOW CLUSINFO(QMGR_Name)
D. DSPMQM CLUSQMGR(QMGR_Name)
Answer: B

Q: 27 A system administrator has been asked to create a queue manager configuration that would enable messages bound for a particular cluster queue to be routed through the queue manager cluster in the quickest possible manner. The queue managers in the clustered environment exist on multiple machines with varying levels of availability, and speed. Which of the following solutions should the system administrator implement to increase through-put?
A. Define a queue alias on each queue manger in the cluster, with default priority set to 1, pointing to the destination queue in question.
B. Define a queue alias on each queue manger in the cluster, and allow the workload algorithm to route messages in a round robin distribution.
C. Define multiple instances of the destination queue within the cluster and allow the workload algorithm select the optimum destination queue.
D. Define a local definition of a remote queue outside the cluster, and point it to a local definition of the cluster queue defined on a gateway queue manager into the cluster.
Answer: C

Q: 28 A system administrator needs to enable communications for a WebSphere MQ client application to send messages to a WebSphere MQ Server on a separate system. Which of the following options provides an appropriate method for enabling the client side of the communication on a Windows system?
A. SET MQSVRENV=<Channel_Name>/TCP/<Server-Address(port)>
B. SET MQSERVER=<Channel_Name>/TCP/<Server-Address(port)>
C. EXPORT MQSERVER=<Channel_Name>/TCP/<Server-Address(port)>
D. export MQSVRENV=<Channel_Name>/TCP/'<Server-Address(port)>'
Answer: B

Q: 29 A system exists in which QMGR1 is running on a machine with hostname SYS1, QMGR2 is running on a machine with hostname SYS2, and QMGR3 is running on a machine with hostname SYS3. Given the following definitions, what is the final destination of a message which is put on queue TARG3 on QMGR1?
QMGR1 Definitions
ALTER QMGR DEADQ(SYSTEM.DEAD.LETTER.QUEUE)
DEF QL(TARGET1)
DEF QL(QMGR2) USAGE(XMITQ)
DEF QR(TARG2) RNAME(TARGET2) RQMNAME(QMGR2)
DEF QR(TARG3) RNAME(TARG3) RQMNAME(QMGR2)
DEF CHL(QMGR1.TO.QMGR2) CHLTYPE(SDR) +
CONNAME('SYS2(1414)') TRPTYPE(TCP) XMITQ(QMGR2)
DEF CHL(QMGR2.TO.QMGR1) CHLTYPE(RCVR) TRPTYPE(TCP)
QMGR2 Definitions
ALTER QMGR DEADQ(SYSTEM.DEAD.LETTER.QUEUE)
DEF QL(TARGET2)
DEF QL(QMGR3) USAGE(XMITQ)
DEF QR(TARG3) RNAME(TARGET3) RQMNAME(QMGR3)
DEF CHL(QMGR2.TO.QMGR3) CHLTYPE(SDR) +
CONNAME('SYS3(1414)') TRPTYPE(TCP) XMITQ(QMGR3)
DEF CHL(QMGR2.TO.QMGR1) CHLTYPE(SDR) +
CONNAME('SYS1(1414)') TRPTYPE(TCP) XMITQ(QMGR1) DEF CHL(QMGR1.TO.QMGR2) CHLTYPE(RCVR) TRPTYPE(TCP) DEF CHL(QMGR3.TO.QMGR2) CHLTYPE(RCVR) TRPTYPE(TCP)
QMGR3 Definitions
ALTER QMGR DEADQ(SYSTEM.DEAD.LETTER.QUEUE)
DEF QL(TARGET3)
DEF QL(QMGR2) USAGE(XMITQ)
DEF QR(TARG2) RNAME(TARGET2) RQMNAME(QMGR2)
DEF CHL(QMGR3.TO.QMGR2) CHLTYPE(SDR) +
CONNAME('SYS2(1416)') TRPTYPE(TCP) XMITQ(QMGR2)
DEF CHL(QMGR2.TO.QMGR3) CHLTYPE(RCVR) TRPTYPE(TCP)
A. The put fails with MQRC_UNKNOWN_REMOTE_QUEUE.A.The put fails with MQRC_UNKNOWN_REMOTE_QUEUE.A.The put fails with MQRC_UNKNOWN_REMOTE_QUEUE.
B. The message is placed in the dead-letter queue on QMGR2.B.The message is placed in the dead-letter queue on QMGR2.B.The message is placed in the dead-letter queue on QMGR2.
C. The message is placed in the TARGET3 queueC.The message is placed in the TARGET3 queueC.The message is placed in the TARGET3 queue
Answer: C

Q: 30 System administrators in a rapidly growing company notice that the work required to maintain the increasing number of queue managers is starting to surpass the man-power available. In the current distributed environment each department has its own set of queues, applications, and data to manage. However, there is overlap between the departments with regards to applications and data needed. Which alternative configuration would enable them to share their applications and data between departments, and administer their environment with the most efficiency?
A. Star
B. Hub-and-spoke
C. Point-to-point
D. Cluster
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved