Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-990 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-990 Sample Questions:

Q: 1 An individual resource makes $60,000 per year, with time off for holidays, vacations, and sick days. What is the MOST accurate way to represent the cost for this resource in Modeler?
A. Specify dollars per year.
B. Specify dollars per month.
C. Specify dollars per week.
D. Specify dollars per day.
E. Specify dollars per hour.
Answer: E

Q: 2 Which of the following reports would give the BEST comprehensive evaluation for the cost of a process?
A. Static Analysis Resource Cost
B. Static Analysis Activity Cost and Duration
C. Dynamic Analysis Process Instance Cost
D. Dynamic Analysis Process Cost
Answer: D

Q: 3 A business analyst conducted interviews at a national company and learned that the distribution process has 256 centers across the country. All 256 centers handle inventory transported by trucking and rail, and, in addition, 100 centers handle inventory transported by air, while 10 centers receive inventory via ship. Within the organization Catalog for the distribution centers, what would be the most efficient number of definitions required to accurately reflect the structure of the distribution centers?
A. 366(100 Organization definitions, 256 Organization units)
B. 260(1 Organization definition template, 3 Organization definitions, 256 Organization units)
C. 367(1 Organization definition template, 110 Organization definitions, 256 Organization units)
D. 258(2 Organization definitions, 256 Organization units).
Answer: B

Q: 4 Which three of the following types of Modeler components can be exported by Modeler to the file system?
A. Business Items
B. Files
C. Folders
D. Organizations
E. Projects
Answer: B, C, E

Q: 5 Which of the following is the BEST approach for comparing the performance of different versions of the same process model?
A. Use the change management repository, and run a compare to determine the changes from the older to the newer.
B. Use the change management repository, and activate the comparison analysis.
C. Use the simulation results from the two versions of the same process model, and run the comparative analysis from static analysis.
D. Use the simulation results from the two versions, and activate the comparison analysis from dynamic analysis.
Answer: D

Q: 6 A fire department is trying to project costs for the coming year. They know that a business analyst has built a business model for processing emergencies. There is a requirement for 3 Emergency Medical Technicians (EMTs) to be available 24 hours each day. The department wants to know what the cost of the EMTs will be. The business analyst can help the department by providing which of the following reports?
A. Dynamic Analysis - Process Cost Report
B. Dynamic Analysis - Process Resource Allocation Report
C. Static Analysis - Resource Cost Report
D. Static Analysis - Activity Cost and Duration
Answer: C

Q: 7 A business analyst is modeling a group of customer service representatives (CSRs). The model will be used in further process analysis about how the CSRs are utilized in the current process and in future designs. There are more than 20 CSRs, all with similar attributes who fulfill a similar role. What is the most efficient way to model the CSRs, while maintaining the most analytical attributes?
A. Create an organization unit for the CSRs.
B. Create a bulk resource of CSRs.
C. Create a resource definition based on a CSR and individual resources off that definition.
D. Create a role for the CSRs.
Answer: B

Q: 8 In order to use Rational ClearCase as a repository a ClearCase client must be installed on an analyst's desktop along with Modeler. Before creating a ClearCase location in Modeler the View storage and versioned object base storage must be created on the server by the ClearCase administrator, AND: which of the following must also be performed?
A. A version object base repository must also be created by the administrator. A ClearCase view has been created on the desktop and associated with the versioned object base on the server.
B. A version object base repository must also be created by the administrator.
C. A ClearCase view has been created on the desktop and associated with the versioned object base on the server.
D. A version object base repository must also be created by the administrator. A ClearCase view has been created on the desktop and associated with the versioned object base on the server. After association, the view needs to be restarted.
Answer: A

Q: 9 An analyst is reviewing a process model and wants to validate that every task has resources assigned to it. To accelerate the validation, the analyst chooses to use the Swimlane layout functionality. After viewing the appropriate Swimlane layouts, the analyst incorrectly assumes the model is incomplete because various tasks fall in the Unassigned lane. Given that every task has a resource assigned to it, which statement accurately disproves the analysts assumption?
A. The Swimlane functionality only supports lanes defined by individual resources.
B. The Swimlane functionality only supports lanes defined by bulk resources.
C. Resources must be assigned to a tasks role to show as a Swimlane.
D. Individual and bulk resources cannot be viewed simultaneously in the same Swimlane layout.
Answer: D

Q: 10 To properly model a business process, several models are required. These include Organization, Process, Data and Resource models. When approaching the resource model, the analyst must keep in mind that the resource model does which of the following?
A. Defines the resource types and instances associated to the model
B. Defines the view of resources used within a business process
C. Defines and identifies the structure of associated resources
D. Defines resource utilization levels, as well as cost and cycle time calculations
Answer: A

Q: 11 An analyst would like to calculate the average duration of a select set of non-contiguous tasks in a linear process. Which of the following is the quickest, most accurate method to get this information over several simulation runs?
A. Use the simulation results to get the average duration of each of the selected tasks and manually sum them.
B. Run the process activities total time report.
C. Set classifiers on selected tasks and run the process classifier cost and duration report.
D. Run the activity duration report and add selected task durations manually.
Answer: C

Q: 12 To validate a process model, an analyst sets up simulation for 100 tokens to be passed into a process. The task chart can be used to determine which of the following?
A. The distributions and the total instances that each task has been hit.
B. The total instances that each task has been hit and the average duration of each instance.
C. The distributions and the path of each token per instance activation.
D. The total instances and the instances a token was routed from one path to the next.
Answer: A

Q: 13 A business analyst redesigned a model, ran a simulation, and completed analysis for validation. Next, the analyst can use the Process Comparison to:
A. Determine the degrees of improvement for various alternative solutions based on various analyses.
B. Use a spreadsheet to perform additional analyses on key features and attributes of the process model.
C. Determine changes in resource allocation and availability.
D. Determine the versions of the process being compared.
Answer: A

Q: 14 Activity throughput analysis provides the capability to analyze the production capability of an activity, which is the amount of work each activity can perform for a given period of time. The throughput analysis provides each of the following, EXCEPT:
A. the maximum attainable throughput for the activity if all available quantities of this bulk resource or role in the project are assigned to this activity.
B. any notes generated by the analysis relating to the requirement.
C. the maximum sustainable throughput for the activity based on the highest value calculated for Throughput or Maximum Throughput Due to Resource or Role.
D. the maximum throughput for the activity based on the highest value calculated for Throughput or Maximum Throughput Due to Resource or Role.
Answer: C

Q: 15 A requirement for a business measure states that time is measured and accumulated for both Tasks A and B which are Human Tasks and done sequentially. The time to be measured and accumulated is the time a work item is actively worked upon in both tasks. To create the business measure, how should the triggers be built?
A. Create an Activity State Created trigger on Task A and an Activity State Completed on Task B.
B. Create an Activity State Created on Task A, an Activity State Completed on Task A, an Activity State Created on Task B, and an Activity State Completed on Task B.
C. Create an Activity State Started on Task A, an Activity State Completed on Task A, an Activity State Started on Task B, and an Activity State Completed on Task B.
D. Create an Activity State Started trigger on Task A and an Activity State Completed on Task B.
Answer: C

Q: 16 What should an analyst do to most efficiently determine the availability of a specific resource?
A. Run a simulation and review the static analysis.
B. Select the resource catalog(s) and then the desired resource.
C. Select the desired resource, determine the timetable assigned, and then review the timetable.
D. Run simulation and review the resource availability on the Tasks Tab of the Simulation Control Panel.
Answer: B

Q: 17 When a process is changed and a simulation is performed on a process, an analysis of the impact of the model changes is best shown by generating reports from which of the following Dynamic Analyses?
A. Aggregated analysis
B. Process Cases Analysis
C. Process Instances Analysis
D. Processes Comparison Analysis
Answer: D

Q: 18 A process contains a global process. The global process contains several tasks and its own set of business measures. A business analyst wants to create business measures based upon state changes of tasks within the global process. In addition, the analyst wants to use any business measure already created in the global process. Which of the following describe what the analyst's options?
A. The business analyst can access all of the tasks in the global process for the creation of business measures in the parent process, and the analyst can access all business measures in the global process by making them available.
B. The business analyst can access all of the tasks in the global process for the creation of business measures in the parent process, and the analyst cannot use any of the business measures in the global process.
C. The business analyst cannot use any of the tasks in the global process for the creation of business measures in the parent process, and the analyst cannot use any of the business measures in the global process.
D. The business analyst cannot use any of the tasks in the global process for the creation of business measures in the parent process, and the analyst can access all business measures in the global process by making them available.
Answer: D

Q: 19 A process needs to have cost available by state and city. The information should be available as historical data allowing the user to drill down to the appropriate level of detail.
What needs to be done to accomplish this task?
A. Define the cost as quantitative data and the state and city as aggregation groups.
B. The state and city must first be combined into a single string type business measure.
C. Define the cost, state and city as active data about running process.
D. Only the lowest level aggregate needs to be defined as a database key, since it is included in the higher levels.
Answer: A

Q: 20 Which of the following is a design principle when developing business measures?
A. They should be developed to cover every measurable event.
B. They should be open to multiple interpretations.
C. The should require a small sampling size.
D. There should be a targeted distribution of measures.
Answer: D

Q: 21 If the 'Delete Business Measures' option is chosen when right clicking an element in the Business Measures Editor, which two of the following statements would be true?
A. Cost of managing the process will improve.
B. Any user-defined business measures will be removed automatically.
C. Some predefined measures for the process will not be calculated correctly in WebSphere Business monitor.
D. This option can only be chosen if there are no business measures defined for it.
Answer: A, C

Q: 22 An executive runs a business that sells equipment. The executive wants to know the sales of the products per order as well as the per order sales of each of the products. These key measures and margins have been developed to monitor the state of the business:
- Average order total - $1000 (+ $190 / - $140)
- Average order total for widget A - $400 (+ $60 / - $60)
- Average order total for widget B - $500 (+$100 / - $50)
- Average order total for widget C - $100 (+$30 / - $30)
If sales averages dip below the lower margin some corrective actions need to be taken. If sales rise above the upper margin additional sales people need to be hired.
What are the correct business measures, aggregate measures, and KPIs to fulfill this need in terms as expressed in Modeler?
Metric - Order total
Metric - Order total for widget A
Metric - Order total for widget B
Metric - Order total for widget C
A. Aggregate metric Order total average (aggregation source Order total metric)
Aggregate metric Order total for widget A average (aggregation source Order total for widget A)
Aggregate metric Order total for widget B average (aggregation source Order total for widget B)
Aggregate metric Order total for widget C average (aggregation source Order total for widget C)
KPI Order total average, target 1000, upper target margin 1190, lower target margin 860 (aggregation source Order total average aggregate metric)
KPI Order total for widget A average, target 400, upper target margin 460, lower target margin 340 (aggregation source Order total for widget A average aggregate metric)
KPI Order total for widget B average, target 500, upper target margin 600, lower target margin 450 (aggregation source Order total for widget B average aggregate metric)
KPI Order total for widget C average, target 100, upper target margin 130, lower target margin 70 (aggregation source Order total for widget C average aggregate metric)
B. KPI Order total average, target 1000, upper target margin 19, lower target margin 14 (aggregation source Order total metric)
KPI Order total for widget A average, target 400, upper target margin 15, lower target margin 15 (aggregation source Order total for widget A metric)
KPI Order total for widget B average, target 500, upper target margin 20, lower target margin 10 (aggregation source Order total for widget B metric)
KPI Order total for widget C average, target 100, upper target margin 30, lower target margin 30 (aggregation source Order total for widget C metric)
C. KPI Order total average, target 1000, upper target margin 190, lower target margin 140 (aggregation source Order total metric)
KPI Order total for widget A average, target 400, upper target margin 60, lower target margin 60 (aggregation source Order total for widget A metric)
KPI Order total for widget B average, target 500, upper target margin 100, lower target margin 50 (aggregation source Order total for widget B metric)
KPI Order total for widget C average, target 100, upper target margin 30, lower target margin 30 (aggregation source Order total for widget C metric)
D. KPI Order total average, target 1000, upper target margin 1190, lower target margin 860 (aggregation source Order total metric)
KPI Order total for widget A average, target 400, upper target margin 460, lower target margin 340 (aggregation source Order total for widget A metric)
KPI Order total for widget B average, target 500, upper target margin 600, lower target margin 450 (aggregation source Order total for widget B metric)
KPI Order total for widget C average, target 100, upper target margin 130, lower target margin 70 (aggregation source Order total for widget C metric)
Answer: B

Q: 23 A business needs to know its sales per division which is further broken down by geographic region. To accomplish this, the analyst needs to do which of the following?
A. Aggregate metrics are created from these metrics to sum sales up per division and geographical area.
B. Create a division dimension and a geographic dimension along with a sales aggregate metric.
C. Create a dimension with division as the first level and geographic region as the second level. Create a sales aggregate metric and associate it with the dimension.
D. Create a dimension with division as the first level and geographic region as the second level. Configure the sales metric to sum up sales.
Answer: D

Q: 24 Which of the following BEST characterizes a 'reliable measure'?
A. It fulfills its purpose and resists contamination.
B. It produces the same result every time, given the same circumstances.
C. It produces the same result every time, regardless of the circumstances.
D. It is not affected by sample size.
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved