Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-975 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-975 Sample Questions:

Q: 1
A pair of I 6.1 systems are using DDM to exchange data. DDM is configured to require valid user IDs and passwords for the connection to work. User profile DDMUSER is defined on each system for use by applications using DDM.
An operator is directed to set the password on the DDM target system to “DDMPW1.” The DDM server is named QDDMSVR on the target system.
After signing on with an administrative user profile, which of the following correctly describes how to set the DDMUSER password?
A. CHGUSRPRF USRPRF(DDMUSER) PASSWORD(DDMPW1)
B. CHGDDMATTR USRPRF(*SAME) PASSWORD(DDMPW1)
C. CHGDDMUSR SERVER(QDDMSRV) USRPRF(*SAME) PASSWORD(DDMPW1)
D. CHGSVRAUTE USRPRF(DDMUSER) SERVER(QDDMSRV) USRID(*SAME) PASSWORD(DDMPW1)
Answer: C

Q: 2
Under what conditions will a new password be checked against password validation rules?
A. When using the CHGPWD command
B. When using the CHGUSRPRF command
C. When the user profile is enabled
D. When the user signs onto the system
Answer: A

Q: 3
How is the console accessed when IBM i is running on a BladeCenter?
A. Using telnet to port 2300 on VIOS
B. Using telnet to port 2300 on the IBM i partition
C. Using LAN console from a PC to the IBM i partition
D. Using LAN console to the Blade Center Advanced Management Module
Answer: B

Q: 4
What is meant by the Initial Library List (INLLIBL) parameter in a job description?
A. Indicates the user and system libraries when the job starts
B. Indicates the user and current libraries when the job starts
C. Indicates the user part of the library list when the job starts
D. Indicates the entire library list to be used when the job starts
Answer: C

Q: 5
Which of the following will allow an operator to specify which users receive a break message when the system detects a critical condition, such as a DASD failure?
A. The WRKPRB command, function key F6 = Add user.
B. The CHGSRVAGT command, and specify the user message queue for the MSGUSR parameter.
C. The CHGSRVA command, and specify the user message queue for the CRITMSGUSR parameter.
D. The CHGSRVCFG command, and specify the user message queue for the CRITUSERQ parameter.
Answer: C

Q: 6
On an IBM i 6.1 system an operator needs to save all the of the files in library RPGWORK and restore them to a C5R3M5 system.
A. SAVOBJ OBJ(*ALL) OBJTYPE(*FILE) LIB(RPGWORK) DEV(TAP03) RLS(V5R3M5)
B. SAVOBJ OBJ(*ALL) OBJTYPE(*FILE) LIB(RPGWORK) DEV(TAP03) RLS(V5R3M0)
C. SAVOBJ OBJ(*ALL) OBJTYPE(*FILE) LIB(RPGWORK) DEV(TAP03) TORLS(V5R3M5)
D. SAVOBJ OBJ(*ALL) OBJTYPE(*FILE) LIB(RPGWORK) DEV(TAP03) TORLS(V5R3M50)
Answer: D

Q: 7
After a network outage an operator is directed to restart print server support, which uses Internet Print Protocol. The system is running IBM i 6.1.
Which of the following correctly describes how this accomplished?
A. Run the STRTCPSVR SVR(*IPP) command.
B. Run the STRTCPSVR TYPE(*IPP) command.
C. In System i Navigator, navigate to the system’s “Network > Servers” page.
Right click the IPP server and select the “start” option.
D. With a Web browser, navigate to Systems Director Navigator > IBM IPP server > Administration > Manager IPP Server.
Answer: C

Q: 8
Which of the following will show which subsystem has allocated job queue REMOTE?
A. WRKJOBQ
B. DSPJOB JOB(QSYSARB)
C. WRKJOBQ JOBQ(REMOTE)
D. DSPJOBQ JOBQ(REMOTE) DETAIL(*ALLOC)
Answer: A

Q: 9
An output queue has been changed using the command CHGOUTQ OUTQ(LIBA/OUTQA) MAXPAGES(500‘09:00’ ‘12:00’)) in order to avoid printing files which exceed the page limit.
What status will a spooled file with 600 pages have?
A. HLD (Held)
B. OPN (Open)
C. PND (Pending)
D. DFR (Deferred)
Answer: D

Q: 10
A system is using HMC as a console. How can the operator remotely access the console session?
A. Configure i Navigator through Management Central to the HIMC.
B. Configure a telnet 5250 emulator to the HMC IP address at port 2300.
C. Configure a Web browser to the IP address of the HMC2 port of the FSP.
D. Configure a 5250 Session to the IP address of the HMC2 port of the FSP.
Answer: B

Q: 11
What is one limitation of saving to save files?
A. The save file may not exceed 4 GB.
B. The save file can not be compressed.
C. The save file can only hold 2048 individual objects.
D. The save file can only contain objects from one library.
Answer: D

Q: 12
An operator has been asked to find the job log for one of the jobs from the accounting department which failed last Tuesday. All the jobs from that department start with ACTG*. How can the operator find the failed job?
A. Use the WRKJOB command and specify JOB(ACTG*) use the PERIOD parameter to specify last Tuesday.
B. Use the DSPLOG command and specify JOB(ACTG*)and use the PERIOD parameter to specify last Tuesday.
C. Use the WRKSPLF command and specify JOB(ACTG*)and use the PERIOD parameter to specify last Tuesday.
D. Use the DSPJOBLOG command and specify JOB(ACTG*)and use the PERIOD parameter to specify last Tuesday.
Answer: C

Q: 13
After starting an interactive save from the console, an operator notices that a critical parameter was omitted. Which of the following will end the save?
A. Use option 2 on the Cleanup Tasks display.
B. Use option 2 on the System Request Menu display.
C. Use option 4 on the Operational Assistant Menu display.
D. Use option 2 on the Operational Assistant Menu display.
Answer: B

Q: 14
A user saved the library LIBA in the save file QGPL/SAVFUSER, then saved the save file to external tape TAP01. How can the user restore library LIBA?
A. RSTLIB SAVLIB(LIBA) DEV(TAP01) SAVF(SAVFUSER)
B. RSTOBJ OBJ(SAVFUSER) SAVLIB(QGPL) DEV(TAP01)
RSTLIB SAVLIB(LIBA) DEV(*SAVF) SAVF(SAVFUSER)
C. RSTSAVF SAVLIB(QGPL) DEV(TAP01) SAVF(SAVFUSER)
RSTLIB SAVLIB(LIBA) DEV(*SAVF) SAVF(SAVFUSER)
D. RSTSAVFDTA SAVLIB(QGPL) DEV(TAP01) SAVE(SAVFUSER)
RSTLIB SAVLIB(LIBA) DEV(*SAVF) SAVF(SAVFUSER)
Answer: B

Q: 15
When a user attempts to sign in, they receive the message “CPF 1113 Library *N in initial library list not found”. What is the problem?
A. A library specified in the job description does not exist.
B. A library specified in the QUSRLIBL system value does not exist.
C. A library specified in the QSYSLIBL system value does not exist.
D. A library specified in the job description has public *EXCLUDE authority.
Answer: A

Q: 16
The operator has to start a remote write every morning. Which of the following eliminates the need to start the writer every day?
A. CHGWTR RMTJOB HLDSPL(*NO)
B. CHGWTR RMTJOB PRINT(*IMMED)
C. CHGOUTQ RMTJOB AUTOSTRWTR(1)
D. CHGOUTQ RMTJOB TRNASFORM(*AUTO)
Answer: C

Q: 17
Operations in a 24×7 shop has attempted to run the SAVSYSINF command rather than take the system down for a SAVSYS. The command fails with CPD37AD “Save file not found for PTF MF23400”.
Which of the following is the most likely cause?
A. Save files for PTFs applied prior to the last SAVSYS have been cleared from the system.
B. PTFs were applied since the last SAVSYS but the save files were not copied to QGPL Library.
C. PTFs were appliced since the last SAVSYS but they were applied from media rather than save files.
D. PTF MF23400 is marked defective and must be removed however the required save file is not present.
Answer: B

Q: 18
In which IBM supplied subsystem do the CLEANUP jobs run?
A. QCTL
B. QSYSWRK
C. QSYSCTL
D. QSERVER
Answer: A

Q: 19
An operator wants to check the maximum number of jobs allowed in the job queue QBATCH on SYSTEMA using System i Navigator.
After expanding My Connections -> SYSTEMA ->
Which of the options below will accomplish this task?
A. Expand Work Management -> Subsystems. Right Click the QBATCH subsystem and select Job Queues.
B. Expand Subsystems -> Active Subsystems -> Job Queues. Right Click the QBATCH Job Queue and select properties.
C. Expand Work Management -> Subsystems -> Active Subsystems. -> Right Click the QBATCH subsystem and select Job Queues.
D. Expand Work Management -> Active Subsystems. Right Click the QBATCH subsystem and select properties then click on the Job Queues tab.
Answer: C

Q: 20
A job being set up that must run exactly at 2:00 am each Monday. If it is not run on time, it must be submitted manually later using a specific job description.
Which of the following Recovery Action (RCYACN) PARAMETERS of the Add Job Schedule Entry command will prevent the job from being automatically submitted at the incorrect time?
A. RCYACN(*NOSBM)
B. RCYACN(*SBMRLS)
C. RCYACN(*SBMHOLD)
D. RCYACN(*HLDJOBQ)
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved