Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-973 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-973 Sample Questions:

Q: 1 The CFO of company with a Power 550 currently installed is evaluating running a Lotus collaboration solution for several hundred users. Which of the following is a unique advantage of Lotus solutions on i5/OS?
A. Domino partitioning
B. Platform independence
C. Lower total cost of ownership
D. Integration with DB2/400 databases
Answer: C

Q: 2 A 570 8-core customer has four i5/OS partitions and two AIX partitions.
What is the effect of capping the i5/OS processor capacity at 6?
A. Trial COD is limited to maximum 6 processors.
B. The maximum number of AIX partitions is now 2.
C. It reduces processor based i5/OS software licenses required from 8 to 6.
D. i5/OS partitions are grouped in a single pool to facilitate COD management.
Answer: C

Q: 3 Which solution will provide concurrent access to both copies of the data?
A. PowerHA iCluster
B. Independent ASPs
C. Cross Site Mirroring (XSM)
D. PowerHA Cluster Manager (HASM) with Metro Mirror
Answer: A

Q: 4 Which of the following is an advantage of Windows and Linux integration with iSCSI?
A. Allows load balancing using i5/OS
B. Supports four core Windows server clustering
C. Supports Capacity and Memory on Demand features
D. Allows for automated server hot swaps in the case of a server failure
Answer: D

Q: 5 Which of the following is a benefit of object based architecture?
A. Security
B. Single Level Store
C. Technology independence
D. Performance optimization
Answer: A

Q: 6 A customer is planning to replace their 825 with a new Power Systems 520 The customer has experienced several system outages on their old system due to disk failure. On the new 520, which of the following options provides the highest level of data protection?
A. Disk Flash Copy
B. Cross site mirroring
C. RAID-6 disk protection
D. RAID-5 disk protection
Answer: C

Q: 7 A customer with a 270 running V5R1 has requested that a V6R1 upgrade be ordered. Which of the following is the appropriate response to this customer?
A. The model 270 will adequately run i5/OS V6R1 and the software upgrade order can be processed.
B. The model 270 will not support any i5/OS beyond V5R4 and the customer should consider migrating to a model 515.
C. The model 270 memory and DASD may not support V6R1 and the system needs to be properly sized before placing the order.
D. The model 270 has been withdrawn from marketing by IBM and no further orders can be processed against that machine type.
Answer: B

Q: 8 When planning i5/OS partitions via Virtual I/O server (VIOS) to DS4700/DS4800 which tool must be used for sizing?
A. PM/400
B. Disk Magic
C. Workload Estimator
D. Performance Investigator
Answer: B

Q: 9 As the result of a merger, a customer has two POWER6 550s at V6R1 and needs to merge business applications from both companies. Both companies have IBM DS6800 SANs.
The CIO would like to establish a temporary environment to evaluate various integration options without disrupting existing implementations and support structures. Processor, memory, and disk capacity are available, and the CIO would prefer to minimize hardware changes and cost until the evaluations are completed.
Which of the following addresses this set of requirements?
A. Obtain a short term lease on small used i5/OS system to provide a "sandbox" system.
B. Create i5/OS partitions with spare CPW and memory capacity using virtualized disk and LAN on the present system(s).
C. Create i5/OS partitions using the spare CPW and memory capacity. Obtain a short term lease on a spare tower to hold additional disk and LAN adapters.
D. Create i5/OS partitions using the spare CPW and memory capacity. Obtain a short term lease on an additional Fibre Channel adapter to use the spare SAN capacity.
Answer: B

Q: 10 A prospect for V6R1 applications wants to also purchase a CBU server.
Which of the following is a prerequisite?
A. The primary system must always be an Enterprise Edition.
B. Both primary and secondary systems must be in the same location.
C. CBU server user enablements must all be purchased at CBU server order time.
D. Registration of primary system and CBU server is required prior to the CBU order being manufactured.
Answer: D

Q: 11 A customer has been experiencing unauthorized activities on their network servers. Which of the following i5/OS V6R1 enhancements should be investigated?
A. IBM Secure Perspectives
B. i5/OS base Network Exit Points
C. Intrusion Detection and Prevention
D. IBM Systems Director Firewall Monitor
Answer: C

Q: 12 A customer has indicated they would like an easy-to-use suite of tools that provides the IT administrator the ability to view and track processors, disk, and memory components of their remote i5/OS, AIX, Linux and Windows systems. Which of the following address the customer's need?
A. Patrol for System i
B. IBM Systems Director
C. IBM Websphere Portal
D. System i Access for Web
Answer: B

Q: 13 What is the a major benefit for a customer considering deploying 12X Loops versus HSL-2/RIO?
A. Speeds faster than HSL-2/RIO
B. Concurrent tower/drawer attachment
C. Compatibility with all I/O towers/drawers
D. Distances greater than fibre-attached HSL-2/RIO
Answer: A

Q: 14 A customer is currently running a 5250 application on their 520. They are planning to implement HATS for 5250. Which of the following tools will help determine if their current system can support the workload?
A. PM iSeries
B. IBM Performance Tools
C. IBM Workload Estimator
D. IBM HATS for 5250 sizer
Answer: C

Q: 15 Which of the following is introduced in V6R1?
A. Virtual DVD images
B. i5/OS on POWER6 Blades
C. Hardware based tape encryption
D. Encryption over communications lines
Answer: B

Q: 16 A Power 520 customer has just experienced a second disk failure in a RAID set, resulting in a system outage. IT staff has stated that management wants to move away from i5/OS because of the outage.
Which of the following is an effective counter to the customer's concern?
A. Explain that with V6R1, IBM has introduced Advanced ShadowCopy 2 which eliminates outages due to disk failure.
B. Discuss issues around better disk protection options, such as RAID-6 with Hot Spare, and high availability to minimize future outages.
C. Explain that with V6R1, IBM has introduced RAID-7 protection which enables tolerance of 3 disk failures without causing a system outage.
D. Introduce the new redundant SCSI disk cage feature of the EXP24 where at V6R1, half of the disks in the cage can fail without causing a system outage.
Answer: B

Q: 17 A prospect is performing their Total Cost of Ownership (TCO) analysis for a new Power 550 with V5R4M5. They want clarification on software maintenance pricing, particularly which items are included and excluded from the IBM i5/OS Software Maintenance Agreement (SWMA).
Which of the following have software maintenance that is additional to the SWMA charge?
A. DB2 Web Query (5722-QU2)
B. WebSphere Development Studio - (5733-WDS)
C. System i Performance Tools - base product (5722-PT1)
D. Backup and Recovery Media Services - Advanced Option (5722-BR1, option 2)
Answer: A

Q: 18 A customer contemplating an upgrade wants to run Domino, WebSphere Application Server applications, and a 5250 OLTP application. Which of the following tools can be used to size the solution?
A. Workload Estimator
B. Performance Advisor
C. Enterprise Workload Manager
D. Consolidation and Analysis Tool
Answer: A

Q: 19 Which of the following is the minimum HW / SW needed to integrate an IP Telephony solution on System i?
A. System i IP Telephony solution running on i5/OS natively
B. POWER6 processor, V6R1 and an approved telephony solution
C. System i IP Telephony solution running in an AIX partition
D. POWER5 or newer processor and an approved telephony solution
Answer: D

Q: 20 Which of the following CPU upgrade paths is valid?
A. POWER5 515 to POWER6 515
B. POWER5 515 to POWER6 520
C. POWER5 525 to POWER6 550
D. POWER5 525 to POWER6 520
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved