Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-966 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-966 Sample Questions:

Question: 1
Using the XCLI, which qualifiers are required to create a thin provisioned pool?
A. pool, hard size, soft size, snapshot size
B. pool, hard size, soft size, read block behavior
C. pool, resize allowed, maximum volumes, maximum snapshots
D. pool, read block behavior, maximum volumes, maximum snapshots
Answer: A

Question: 2
To improve system redundancy using its grid architecture, where in the XIV System can a partition be mirrored?
A. on disks in other modules
B. on same disk in different modules
C. on different disks in the same module
D. on same disk, in same module, and in different modules
Answer: A

Question: 3
Which two solutions, once installed and configured, can be used to move workloads without disruption? (Choose two)
A. XIV partitions
B. XIV Data Mover (XDM)
C. SAN Volume Controller
D. XIV Data Migration Function
E. Tivoli Storage Productivity Center for Replication V4
Answer: C, D

Question: 4
When defining a volume on a thin-provisioned pool on an XIV System, the size of the volume is limited by
A. the hard capacity of the volume
B. the 2 TB maximum volume size on XIV
C. the hard capacity of the storage pool
D. the soft capacity of the storage pool
Answer: D

Question: 5
On the XIV System, what is the approximate rebuild time for a 1 TB drive that is 50% utilized?
A. 5 minutes
B. 15 minutes
C. 30 minutes
D. 120 minutes
Answer: B

Question: 6
A customer has ordered a 10 module XIV System. How many interface modules are active in this configuration?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: B

Question: 7
When using the SAN Volume Controller (SVC) as a host for a full 15 module XIV Storage System, how many ports are recommended to be connected to the SVC?
A. 8
B. 12
C. 16
D. 24
Answer: B

Question: 8
What help ensure that the XIV System’s cache does not become a bottleneck?
A. central cache locking mechanism
B. use of industry standard chip technology
C. each module is responsible for caching the data in that module
D. having all modules understand what is held cache at all times
Answer: C

Question: 9
What is a requirement to connect a V6R1 IBM i host to an XIV Storage System?
A. XIV firmware V10.0.8
B. Host Attachment Kit V1.0.1
C. SAN Volume Controller (SVC)V4.2
D. Virtual I/O Server (VIOS) V2.1.1
Answer: D

Question: 10
What are benefits of the XIV Storage System’s distribution compares to traditional mid-level striping distributions?
A. no orphan space and optimal distribution over time
B. no orphan space and optimal distribution at time of creation
C. minimal performance tuning and automatic capacity allocation
D. consistent distribution and regular performance tuning required
Answer: A

Question: 11
What is required for IBM System i multi-pathing when connecting to an IBM XIV System?
A. use native multipath drivers supported by VIOS
B. IBM i multi-pathing across two IBM Virtual I/O Servers
C. logical volume connected to VIOS via multiple physical host ports
D. two VIOS partitions provide redundant paths to the same set of LUNs
Answer: C

Question: 12
Which XIV System feature helps to decrease total cost of ownership by simplification of the configuration process?
A. ease of creating RAID groups
B. mapping volumes to physical drives
C. common SDD/SDDPCM for multipathing
D. easy to use Graphical User Interface (GUI)
Answer: D

Question: 13
An administrator is migrating data form legacy storage to an XIV System .What is the behavior of the host systems during this process?
A. all volumes are transferred in parallel ensuring equal access
B. the same volumes are seen form both the XIV System and the legacy system
C. host I/O continues normally as long as the legacy system is not powered of
D. performance is reduced as the XIV System duplicates 1MB partitions across all drives
Answer: C

Question: 14
Which feature helps keep copies consistent during a re-sync or link failure while remote mirroring?
A. MPIO
B. snapshot
C. thin provisioning
D. redirect-on-write
Answer: B

Question: 15
What is the recommended release of SAN Volume Controller (SVC)firmware when connecting the XIV Storage System to SVC?
A. 4.2.0.5
B. 4.2.1.8
C. 4.3.0.1
D. 4.3.1.4
Answer: D

Question: 16
In an XIV System, what reduces the occurrence of double disk failure?
A. quick rebuild times utilizing all drives
B. IBM XIV patented disk architecture combined with 4x cooling fans
C. continuous scrubbing that realigns the block for optimum data integrity
D. SATA drives that are exclusively manufactured to meet IBM XIV requirements
Answer: A

Question: 17
An XIV System is regaining redundancy after a drive failure in a 15 module system. From how many drives is data being read?
A. 12
B. 72
C. 168
D. 180
Answer: C

Question: 18
An IBM Service Representative replaces a data module in an XIV System. What happens to the data when the new module is installed?
A. a new data table is created
B. a new inode table is created
C. a new matrix table is created
D. a new distribution table is created
Answer: D

Question: 19
A customer wishes to purchase a storage controller for a mixes workload of random I/O and sequential backups. The customer has heard that SATA on random workloads, and is thus reluctant to purchase an XIV System. What should the technical specialist〃s response be?
A. The XIV System excels at mixed workloads due to the distribution of partitions
B. The XIV System excels at mixed workloads due to the use of redundant Ethernet switches
C. The XIV System excels at mixed workloads due to the use of multi-processor interface modules
D. The XIV System excels at mixed workloads due to the mixture of fire channel and iSCSI host connections
Answer: A

Question: 20
In an XIV System, from where do the XIV modules boot?
A. SSDs in Data Modules
B. Compact Flash in each module
C. A hard drive internal to Data Modules
D. Hidden partition in Disk 1 of each module
Answer: B

Question: 21
Which of the following would be impacted during the setup for XIV data migration?
A. only hosts
B. only legacy storage
C. no change is necessary
D. both hosts and legacy storage
Answer: D

Question: 22
Which is an advantage of XIV as compared to EMC V-Max?
A. ease of management
B. software priced by capacity
C. migration services available
D. fully automated software tiering
Answer: A

Question: 23
Which statement is true about a snapshot overwriting an existing snapshot?
A. The host must rescan to access the data.
B. The applications see only a change of data.
C. The snapshot must be placed into a consistency group.
D. It must be used for read-only applications, such as backup.
Answer: B

Question: 24
How is data redistributed after a hard drive failure on an XIV System?
A. only outside the module
B. only within data modules
C. only within the same module
D. only within data and interface modules
Answer: D

Question: 25
As application writes accumulate to new areas of the volume, the physical capacity allocated to thinly provisioned volume will grow in increments of
A. 1 MB
B. 1 GB
C. 17 GB
D. 256 MB
Answer: C

Question: 26
What limits the maximum size of a storage pool on the XIV System?
A. the RAID format used by the drives
B. the number of drives allocated to the pool
C. the physical space available at the system level
D. the number of fibre channel and iSCSI connections
Answer: C

Question: 27
What describes the XIV System strategy for new generation hardware?
A. XIV System firmware version updates are automatic.
B. The XIV system architecture allows upgrading to new modules non-disruptively.
C. The XIV system is the only product that does dynamic data migration between systems.
D. An XIV system administrator will perform an update to the new product release nondisruptively.
Answer: B

Question: 28
What connectivity do the dual Ethernet switches provide?
A. communication between data modules
B. communication between controller pairs
C. connectivity to external host ports and management module
D. internal communication between data modules and the disk expansion trays
Answer: A

Question: 29
Which storage application does the XIV System support?
A. Tivoli FlashCopy Manager
B. Tivoli Provisioning Manager
C. Tivoli Service Automation Manager
D. Tivoli Storage Manager Backup/Archive Client
Answer: A

Question: 30
With a mirrored volume, what happens to the volume at the secondary site after an administrator resizes the volume at the primary site?
A. the secondary site volume is automatically resized
B. the remote mirror between the volume groups deactivates
C. the volume at the primary site does not allow any writes
D. the volume at the secondary site does not allow any writes
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved