Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-962 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-962 Sample Questions:

Q: 1 A customer wants to migrate an existing z/OS tape workload to virtual tape. The customer has agreed that a single cluster of IBM Virtualization Engine TS7700s will provide the needed functionality. However, the customer will not sign the order unless a salesperson can guarantee an improvement in overall throughput. Which tool provides a detailed estimate of the TS7700's performance when running the tape workload?
A. RAFS
B. Tape Magic
C. Batch Magic
D. Virtual Mount Analyzer (VMA)
Answer: C

Q: 2 A customer has recently purchased another vendor's high-end tape drive solution. The customer is currently experiencing difficulty recovering files. What is the next topic of conversation to discuss with the customer?
A. disaster recovery
B. archival solutions
C. backup and recovery
D. high availability servers
Answer: C

Q: 3 A salesperson is creating a customer proposal to replace the current tape subsystem. Where can the salesperson obtain proposal templates?
A. Win room
B. PartnerWorld
C. proposal factory
D. local IBM sales representative
Answer: B

Q: 4 A Business Partner has obtained a list of tape backup configuration requirements from a customer. After reviewing the requirements, the Business Partner determines there are a few server and operating system combinations that are not supported. What can the Business Partner do to submit the customer's configuration for formal support evaluation?
A. ask the assigned IBM Development representative
B. submit the formal support request through Partnerline
C. obtain support during the Solution Assurance review meeting
D. work with the IBM Channels Representative to request support
Answer: D

Q: 5 A customer will buy the IBM Virtualization Engine TS7700 solution if a salesperson can give assurance that the data the customer wants to migrate will not exceed the capacity of a two-frame TS3500 Tape Library, assuming a 15% growth rate over the next two years. What information is necessary to estimate the number of frames required?
A. the number of library slots the data cartridges currently occupy
B. the size and type of cartridges on which the data currently resides
C. the number of gigabytes of tape the compressed data currently occupies
D. the number of cartridges the data currently occupies and the average compression ratio of the data
Answer: C

Q: 6 Which type of analysis should a salesperson perform to assist a client in determining the time it takes to receive the full financial benefit from the proposed solution?
A. Return on Investment
B. Solutions Assurance
C. Total Cost of Ownership
D. Cost/Performance Analysis
Answer: A

Q: 7 From the IBM System Storage Tape Libraries, what is the maximum allowed Fibre Channel cable length?
A. 300 meters (984 feet)
B. 500 meters (1640 feet)
C. 700 meters (2297 feet)
D. 750 meters (2461 feet)
Answer: B

Q: 8 A customer currently has an IBM 3494 Tape Library and an IBM 3494 B10 VTS for z/OS tape batch work. The batch tape workload is growing, and the customer wants to move to newer technology, but believes the IBM Virtualization Engine TS7700 has much more capacity and performance than will ever be needed. The salesperson decides that proposing a TS7700 with Incremental Capacity on Demand (ICOD) can overcome this objection.
What is the minimum number of cache enablement features and peak throughput increments that can be configured with ICOD?
A. 3 TB of cache, 300 MB/sec throughput
B. 2 TB of cache, 200 MB/sec throughput
C. 2 TB of cache, 100 MB/sec throughput
D. 1 TB of cache, 100 MB/sec throughput
Answer: D

Q: 9 Which advantage does the Sun Tape Library SL8500 have over the IBM TS3500?
A. The SL8500 requires less floor space.
B. The SL8500 can provide more cartridge slots.
C. The SL8500 can be used for UNIX, Windows, and z/OS environments.
D. The SL8500 can integrate TS1120 Tape Drives and LTO Tape Drives.
Answer: B

Q: 10 A customer has questions about the performance of a proposed TS3500 library configured with 12 frames. The customer's concern is that the performance of the robot will be too slow to keep up with the number of required mounts.
Which resource should the Business Partner contact first to obtain performance information to provide the customer with a good understanding of the TS3500 robot capabilities?
A. Techline
B. Competeline
C. Partnerline
D. Local FTSS/SE
Answer: C

Q: 11 A customer is concerned about the risk of an extended data center outage and the need to continue operations during the outage. Which type of solution addresses this concern?
A. tape backup
B. high availability
C. disaster recovery
D. local off-site tape facility
Answer: C

Q: 12 When implementing "green" storage, what technique would be used to cool more efficiently?
A. Reduce the amount of data stored
B. Combine disk and tape storage devices
C. Install an IBM Rear Door Heat Exchanger
D. Place the data on the most power-efficient storage
Answer: C

Q: 13 What is the Recovery Point Objective (RPO)?
A. the amount of data lost at the primary site
B. the business need for doing point in time data copies
C. the difference between the primary and disaster recovery data sets
D. the time it takes to recover the primary data at the disaster recovery site
Answer: C

Q: 14 A customer environment contains different servers and operating systems, which need to connect to centralized storage. How should a salesperson verify that the solution will be supported by IBM?
A. perform a proof-of-concept
B. consult the operations manual
C. check the interoperability matrix
D. verify the solution by using the available IBM Redbooks
Answer: C

Q: 15 Which topic should be discussed with the customer prior to designing a backup and recovery solution?
A. annual IT budget
B. off-site tape recovery
C. number of tape operators
D. Recovery Point Objective (RPO)
Answer: D

Q: 16 The FTSS informs a salesperson that the IBM sizing tool indicates a new IBM Virtualization Engine TS7700 for a customer will require a cache size of 3.4 TB. How many cache enablement features will need to be configured?
A. 3
B. 4
C. 6
D. 3.5
E. 4.5
Answer: B

Q: 17 Which feature is unique to IBM System Storage TS3500 when compared to the Sun SL8500 or HP Storage Works ESL?
A. encryption
B. redundant power supplies
C. advanced library control
D. advanced library management
E. support for multiple types of drive technology
Answer: D

Q: 18 A utility customer wants to reduce the number of tape mounts they perform. Which technology should be proposed to this customer?
A. DS6800 disk
B. LTO-4 tape drives
C. Magstar tape drives
D. virtual tape server
Answer: D

Q: 19 For a specific customer technical requirement, an RPQ is needed. Who can submit the RPQ?
A. The IBM customer engineer should submit the RPQ.
B. The BP should submit the RPQ request by opening a critsit.
C. An RPQ request should be submitted by the IBM salesperson or FTSS.
D. Because an RPQ is a technical request, the SE should submit it to Techline.
Answer: C

Q: 20 A salesperson is visiting a customer who has never worked with IBM tape storage. During the first meeting, the salesperson introduces the IBM TS7700 as a potential solution.
How would the salesperson convince the customer during this meeting that the TS7700 is a viable solution?
A. with the offer of a trial
B. with IBM Product Roadmaps
C. with customer success stories
D. with tools like Tape Magic and Batch Magic
Answer: C

Q: 21 An open systems customer wants the highest level of availability, serviceability, and performance for a tape subsystem. Which solution meets the customer's needs?
A. TS7520
B. TS7700 with TS3500
C. TS1120 with TS3310
D. TS3500 HA with TS1120
Answer: D

Q: 22 Which tape encryption method is used with the IBM TS1120 Tape Drive by Tivoli Storage Manager (TSM)?
A. Application
B. Library BEP
C. Library ILEP
D. System Managed
Answer: A

Q: 23 A customer has purchased a new TS3500 Tape Library to be installed this weekend. The IBM SSR has inventoried the boxes, which have been received without incident. Unfortunately, there are several boxes which have not been received, but were shipped. Whom should the Business Partner contact to find out where the boxes might be?
A. IBM PFE
B. the trucking company
C. IBM Manufacturing Hotline
D. IBM Customer Service Representative
Answer: D

Q: 24 Over a 10 year period, the TCO of a disk based system is how many times more expensive than a tape based system? This includes floor space costs, power and cooling, maintenance, tape cartridges, and hardware.
A. 3 times
B. 5 times
C. 7 times
D. 9 times
Answer: C

Q: 25 Which backup and archive solution offers the best mix of performance, environmental, and economic savings?
A. disk-based
B. tape-based
C. blended disk and tape
D. point in time (Flashcopy, TimeFinder, ShadowImage)
Answer: C

Q: 26 Which tape technologies offer multiple capacities?
A. Sun T10000 and HP Ultrium 1840
B. Quantum SLDT and HP Ultrium 1840
C. IBM System Storage TS1120 and 3590
D. IBM System Storage TS1120 and TS2340
E. Sun T10000 and IBM System Storage TS1120
Answer: E

Q: 27 All Solution Assurance Reviews (SARs) have three basic objectives. They ensure that the proposed solution will work technically and that it meets the customer's requirements and expectations. What is the third objective of SARs?
A. to ensure the proposed solution is the best solution possible
B. to ensure the proposed solution can be implemented successfully
C. to ensure the proposed solution is financially viable for the customer
D. to ensure the proposed solution will minimize the possibility of a product failure
Answer: B

Q: 28 A customer has a combination of Microsoft Windows file servers with direct attached tape and IBM pSeries database servers. The servers are attached to a TS1040 SAN device that is reaching capacity. The customer needs to migrate to a more scalable tape server.
What is the most important question to ask in the initial conversation with this customer?
A. Will all of the customer's servers be attached?
B. Which type of data is being stored on the servers?
C. What is the version and release level of the database?
D. How much space is available in the current tape systems?
Answer: A

Q: 29 Which type of pre-sales Solutions Assurance Review (SAR) is required for the IBM Virtualization Engine TS7700?
A. Self Review
B. Peer Review
C. Expert Review
D. Electronic Review
Answer: C

Q: 30 An IBM Business Partner is proposing a solution in competition with several other non-IBM vendors. Which single source provides the most information about IBM and non-IBM vendors that would help influence the sale?
A. TCONow!
B. Competeline
C. IBM Sales Manual
D. Ideas International Competitive Profiles
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved