Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-779 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-779 Sample Questions:

1.Framework must validate user access for which IBM Tivoli Workload Scheduler component?
A.JSC 1.3
B.JSS
C.oserv process
D.batchman process
Answer: A

2.You are planning an IBM Tivoli Workload Scheduler environment.
Where should you install the connector software?
A.on any FTA behind a firewall
B.on any endpoint with JSC 1.3 installed
C.on any Xagent system with 1 GB of memory
D.on any managed node or TMR server where the IBM Tivoli Workload Scheduler MDM is installed
Answer: D

3.A job has a valid return code of 5, 8, or 13. Which return code expression is valid?
A.(RC = 5) AND (RC = 8) AND (RC = 13)
B.(RC > 5 AND RC < 13)
C.(RC = 5) OR (RC > 8 AND RC <= 13)
D.(RC = 5) OR (RC = 8) OR (RC = 13)
Answer: D

4.Which event causes this error from wmaeutil? wmaeutil.exe Unable to Locate DLL The dynamic link library libtas.dll could not be found in the specified path c:\win32app\maestro\bin;.;C:\WINNT\System32;C:\WINNT\system;
C:\WINNT;C:\TeamC\nls\msg\ENU;C:\TeamC\dll;
c:\TeamC\bin;C:\WINNT\SYSTEM32;C:\WINNT;C:\MWW32\BIN;C:\MWW32\MODEM;C: \ Personal
Communications;c:\CMVC\EXE;c:\win32app\maestro;c: \win32app\maestro\bin.
A.The user does not have a jobmanrc.cmd.
B.The TWSConnector was not installed properly.
C.The Tivoli environment script setup_env.cmd is not sourced.
D.There are multiple IBM Tivoli Workload Scheduler installations on this host, and the wrong wmaeutil was called.
Answer: C

5.What steps should you use to install an SAP R/3 XAgent?
A.create a host IBM Tivoli Workload Scheduler definition, create the XAgent definition, and run ISMP to install the SAP R/3 Access method.
B.create the XAgent definition, create a host IBM Tivoli Workload Scheduler definition, and select the Access SAP R/3 check box on the host IBM Tivoli Workload Scheduler definition.
C.create the XAgent definition, create a host IBM Tivoli Workload Scheduler definition, and edit the existing r3batch.opts file in the mozart directory.
D.create a host IBM Tivoli Workload Scheduler definition, edit the host IBM Tivoli Workload Scheduler definition with the XAgent flag, and edit the existing r3batch.opts file in the /usr/unison directory.
Answer: A

6.Which command installs IBM Tivoli Workload Scheduler engine patches on Windows?
A.setup.exe
B.install_patch
C..exe
D.install_patch
Answer: A

7.Which two scheduling objects will allow for tighter IBM Tivoli Workload Scheduler security control in the database and improved filtering in the JSC 1.3 by adopting a naming convention?
(Choose two.)
A.Jobs
B.Files
C.Users
D.Calendars
E.Job Streams
Answer: A, E

8.Which two features should you use, given a default IBM Tivoli Workload Scheduler installation and a job requiring a launch window extending from 2 p.m. today until 3 p.m. tomorrow? (Choose two.)
A.time zone
B.day offset
C.carryforward
D.custom run cycle
E.multiple job streams with external dependencies
Answer: B, C

9.Which two conditions will cause a job to enter a FAIL state upon execution? (Choose two.)
A.The job script returns a non zero exit code.
B.The script file specified as the job task does not exist.
C.The .jobmanrc file for the job's logon is not executable.
D.The logon ID specified in the job definition does not exist.
E.Execute permission is not granted for the job's logon ID in the IBM Tivoli Workload Scheduler Security file.
Answer: B, D

10.In which circumstance should you manually create the IBM Tivoli Workload Scheduler user prior to running the installation?
A.if installing under the local user on Windows
B.if installing on a PDC/BDC under a Tivoli ID
C.if installing under a Windows Domain user, or on any UNIX platform
D.if installing under a Windows workstation administrator
Answer: C

11.Which file contains home directory and version information for IBM Tivoli Workload Scheduler 8.2 installations in UNIX?
A./usr/bin/components
B./etc/Tivoli/tws_inst
C./etc/TWS/TWSRegistry.dat
D./mozart
E./localopts
Answer: C

12.Which option in the localopts file specifies the TCP port that IBM Tivoli Workload Scheduler listens on?
A.nm port
B.bm port
C.tcp port
D.nm ipvalidate
Answer: A

13.How should an IBM Tivoli Workload Scheduler administrator alert operators when a job is running too long?
A.write a custom script to monitor job runtime
B.set the Termination Deadline
C.set the Latest Start Time (UNTIL)
D.set the Start time
Answer: B

14.Which three IBM Tivoli Workload Scheduler programs run during Jnextday? (Choose three.)
A.stopcpu
B.startcpu
C.compiler
D.schedulr
E.composer
F.stageman
Answer: C, D, F

15.How will IBM Tivoli Workload Scheduler handle a carryforward job stream dependent on a noncarryforward
job that has not executed by Jnextday run time?
A.The job is considered as abended.
B.The dependency is considered as resolved.
C.The predecessor job will be carryforwarded.
D.A prompt will be generated for the dependency.
Answer: D

16.A user has logged on to the IBM Tivoli Workload Scheduler MDM using the JSC 1.3 to update a job. The user receives a message, ODIFY on JOB access not granted? What is the cause for this error?
A.lack of appropriate permissions in the Security file
B.lack of appropriate permissions in the Framework
C.lack of permissions in the /etc/passwd file
D.ITWS netman process is down
Answer: A

17.Which logon ID value should be used for LJuser?
A.twsuser ID
B.r3 username
C.job's streamlogon
D.root/Administrator
Answer: A

18.Which action should be taken when receiving the error "Unable to get exclusive access to Symphony" from stageman?
A.Delete Symphony
B.Issue a conman "stop;wait"
C.Increase the parms for mailman in NetConf
D.Rerun stageman with a carryforward all flag
Answer: B

19.Which two IBM Tivoli Workload Scheduler processes run on Windows systems but not UNIX systems? (Choose two.)
A.netman
B.JOBMAN
C.batchup
D.batchman
E.tokensrv
Answer: C, E

20.Which is required to switch to a backup MDM for a shortterm period?
A.The backup MDM is a Full Status FTA.
B.The MDM's databases exist on the backup MDM.
C.The Final job stream has been scheduled to run on the MDM.
D.The backup MDM runs on the same operating system as the MDM.
Answer: A

21.How can one recover from a situation where the IBM Tivoli Workload Scheduler Security file is accidentally configured to deny access to all users, including modify access to the Security file itself?
A.Log into the system as root, delete the existing Security file, copy and edit the Security file from config, and run makesec.
B.Log into the system as root, and edit the encrypted Security file using vi.
C.Log into the system as root, run dumpsec, edit the Security file, then run makesec.
D.Log into the system as maestro, and run the makesec command with the verify option.
Answer: A

22.Which report command displays the usage for your prompt information?
A.rep4 u
B.rep1 u
C.rep3 u
D.rep2 u
Answer: D

23.Which UNIX command would be used to locate a hung TCP socket that might be causing an FTA not to respond?
A.netd p
B.ps def
C.netstat a
D.netstat in
Answer: C

24.Which two commands would restore control to the original MDM after a shortterm failover? (Choose two.)
A.Jnextday
B.cpuinfo set
C.wmaeutil master
D.conman "restore "
E.conman "switchmgr ,"
Answer: A, E

25.Which report is excluded from the DataWarehouse?
A.xref
B.r11xtr
C.rextract
D.jbxtract
Answer: A

26.Which two options in the workstation definition enable an FTA to act as a backup domain manager? (Choose two.)
A.Type FTA
B.Server ID 0
C.Autolink On
D.Full Status On
E.Host $MASTER
Answer: A, D

27.What remains running if jobs are currently executing when the conman stop;wait and conman shutdown;wait commands are issued?
A.netman
B.jobman
C.mailman
D.batchman
Answer: B

28.Which script or program calls the wmaeutil program?
A.StartUp
B.mailman
C.batchman
D.Jnextday
Answer: D

29.Which IBM Tivoli Workload Scheduler component requires Tivoli Framework to be installed locally?
A.JSC 1.3
B.TWSConnector
C.IBM Tivoli Workload Scheduler engine
D.Remote Console
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved