Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-778 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-778 Sample Questions:

1.What is a function of a runtime server?
A.central repository of product, license agreement, license usage, inventory, and organization information
B.identifies the starting or stopping of a monitored software product and communicates this information to the runtime server so that a license can be assigned or released
C.Web interface that can be used to deploy the agents to nodes that are to be monitored and to produce realtime
reports of usage of software running on the monitored agents
D.Web interface that can be used to perform license management and administration tasks and to produce historical reports of license usage and inventory information over time
Answer: C

2.What is the supported version of DB2 on RedHat Enterprise Linux V3.0?
A.DB2 V8.1.0
B.DB2 V8.1.4
C.DB2 V7.2.0
D.DB2 V7.2.10
Answer: B

3.Which two functions does the agent provide? (Choose two.)
A.is a repository for information about the software that is installed on itself
B.generates and sends emails to provide notification about events that have occurred on itself
C.assigns and releases licenses that are assigned to the server according to the rules defined for each license
D.performs an inventory of the software installed on the node and forwards this information to the runtime server
E.identifies the starting or stopping of a software product and communicates this information to the runtime server so a license can be assigned
Answer: D ,E

4.What is one of the purposes of the catalog manager?
A.allows users to modify the DB2 catalog
B.allows users to modify the list of software vendors
C.allows users to modify IBM Tivoli License Manager (ITLM) configuration settings
D.allows users to add additional software to the list of products that can be monitored by IBM Tivoli License Manager (ITLM)
Answer: D

5.What does the statusinfo command do?
A.provides informational messages about the status of the WebSphere server
B.collects configuration, trace and database information to send to Tivoli Support
C.collects information about the version of the ITLM components that are installed
D.provides informational messages about the IBM Tivoli License Manager (ITLM) runtime servers that are pluggedin
to the ITLM administration server
Answer: B

6.Which URL gives access to the WebSphere Application Server V5.x console?
A.http://:80/admin/
B.http://:80/console/
C.http://:9090/admin/
D.http://:9090/console
Answer: C

7.On Windows, what is the default installation directory for IBM HTTP Server?
A.C:\Program Files\IBM\IHS
B.C:\Program Files\IBMHttpServer
C.C:\Program Files\IBM\IBMHttpserver
D.C:\WebSphere\AppServer\IBMHttpServer
Answer: B

8.Which configuration problem can be identified and resolved using the pdtool?
A.The ITLM agent fails to plugin to the runtime server.
B.The IBM Tivoli License Manager (ITLM) agent inventory scan is not sent to the administration server.
C.The runtime server fails to plugin to the administration server because the administration server address that was specified during the installation of the runtime server was incorrect.
D.The runtime server fails to plugin to the administration server because the name in the runtime server configuration files does not match any server name registered in the administration server database.
Answer: D

9.If the runtime server database is deleted during the uninstall process, how is the runtime data recovered?
A.The runtime server data is lost and cannot be recovered.
B.Data can be rebuilt from data stored by a backup runtime server.
C.Runtime data can be rebuilt from data stored on the administration server database.
D.It can be recovered by restoring the database backup made during the uninstallation process.
Answer: C

10.Which method is used to uninstall the IBM Tivoli License Manager (ITLM) catalog manager on a Windows system?
A.uninstall the ITLM administration server
B.run the uninstaller.exe command
C.run the uinstall.catman command
D.run the wuninst command
Answer: B

11.Using the installagent command, how is an install package for distribution created?
A.run manualDeploy.sh on the UNIX runtime server
B.run manualDeploy.sh on the administration server
C.run installagent c
D.run tar cvf install.tar in the agent install directory
Answer: A

12.Which two parameters are used to authenticate the communication between a runtime server and the administration server? (Choose two.)
A.Port
B.SSL Port
C.Organization Name
D.Runtime Server Name
E.Administration Server Address
Answer: C, D

13.Which two IBM Tivoli License Manager (ITLM) configuration files can be modified by the user?(Choose two.)
A.tlmagent.ini
B.db.properties
C.scpServices.xml
D.system.properties
E.password.properties
Answer: A, D

14.Which custom field can be added to contracts?
A.Supplier
B.Location
C.Contract Cost
D.Product Vendor
Answer: B

15.What is the purpose of the Tivoli Common Directory?
A.provides a common location in which Tivoli products are installed
B.provides a common location in which Tivoli publications are installed
C.provides a common location in which Tivoli support procedures are documented
D.provides a common location in which problem determination information for Tivoli products is saved
Answer: D

16.On the administration server, in which directory are the IBM Tivoli License Manager (ITLM) configuration files found?
A.\admin\conf
B.\admin\SLM_Admin_Application.ear\slm_admin.war\WEBINF\conf
C.\admin\SLM_Admin_Application.war\slm_admin.ear\WEBINF\conf
D.\runtime\SLM_Runtime_Application.ear\slm_runtime.war\WEBINF\conf
Answer: B

17.On which platform can an IBM Tivoli License Manager V2.1 administration server be installed?
A.AIX V5.1
B.SLES V9
C.AIX V4.3.3
D.Sun Solaris V2.7
Answer: A

18.A customer wants to improve the throughput of software inventory and agent information in their IBM Tivoli License Manager (ITLM) environment. Which configuration change to the system.properties file accomplishes this?
A.in the runtime server settings, decrease the value of adminUploadPeriod
B.in the runtime server settings, increase the value of inventoryUpdatePeriod
C.in the administration server settings, decrease the value of serverWakeUpPeriod
D.in the administration server settings, increase the value of adminDownloadPeriod
Answer: A

19.An operator has added or modified modules associated with an existing entry in the catalog.
What happens when the operator updates the catalog with a new version?
A.The update engine ignores the changes.
B.The update engine tries to accommodate changes on a besteffort basis.
C.The changes are overwritten with new information from the updated catalog.
D.The changes are preserved, but new modules are added from the updated catalog.
Answer: C

20.A planned installation of the administration server will run RedHat Linux ES V3.0. Which document indicates the correct version of DB2 to install?
A.IBM Tivoli License Manager (ITLM) V2.1 Release Notes
B.IBM Tivoli License Manager (ITLM) V2.1 Migration Tool Guide
C.IBM Tivoli License Manager (ITLM) V2.1 Problem Determination Guide
D.IBM Tivoli License Manager (ITLM) V2.1 Planning, Installation and Configuration Guide
Answer: D

21.What does the command viewer do?
A.converts each trace log into a single XML file
B.converts each trace file into a XML file and creates a single HTML file
C.converts each message file into a XML file and creates a single HTML file
D.converts each message and trace log into a XML file and create a single text file
Answer: B

22.Which statement is true about the High product compliance level?
A.Use of the product is not monitored.
B.Use of the product is monitored offline; enforcement is not required.
C.A real time request is forwarded at application start and the server only grants it if a license is valid and available.
D.A real time request is forwarded at application start and the server only grants it if a license is valid and available and/or when no license exists for the requesting agent.
Answer: C

23.Which statement is true about IBM Tivoli License Manager (ITLM) administrators?
A.Any administrator account with the administrator role can create other administrators.
B.License manager administrators are created separately for each administration and runtime server.
C.A valid administration server account user_id and password is required to use the administration server CLI.
D.License manager administrators are created centrally from the administration server and accounts created from the ITLM Administration Server Web User Interface are automatically cascaded to the runtime servers.
Answer: B

24.Which role is required by an administrator for an organization to allow the administrator to schedule software scans for the divisions belonging to that organization?
A.Licensing Manager
B.Procurement Manager
C.System Resources Manager
D.Software Resources Manager
Answer: C

25.What are two ways trace levels are changed and applied for an IBM Tivoli License Manager (ITLM) native agent? (Choose two.)
A.stop and restart the ITLM native agent after editing the log.properties
B.stop and restart the ITLM native agent after editing the tlmagent.ini file
C.edit the tlmagent.ini file and run the logreload command to apply the new trace level
D.edit the tlmagent.ini file and run the tlmagent reload command to apply the new trace level
E.edit the log.properties file and run the tlmagent reload command to apply the new trace level
Answer: B, D

26.The connection to the database fails when an operator starts the Catalog Manager. What is the most likely cause of this?
A.The database schema has been incorrectly supplied at installation time.
B.The wrong installation parameters were entered in the catmgr.rsp response file.
C.The user ID and password supplied do not have the necessary rights to the runtime server database.
D.The user ID and password supplied do not have the necessary rights to the administration server database.
Answer: D

27.What is the minimum recommended RAM required for an IBM Tivoli License Manager (ITLM) V2.1 administration server installation on a Windows platform?
A.256 MB
B.512 MB
C.1024 MB
D.2048 MB
Answer: C

28.Which field is a custom license field?
A.Total Cost
B.Cost Center
C.License Key
D.License Owner
Answer: B

29.What is the effect of executing the tlmagent s command on an IBM Tivoli License Manager (ITLM) agent?
A.The command stops the agent.
B.The command starts the agent.
C.The command uninstalls the agent.
D.The command initiates a software scan.
Answer: D

30.What is a correct way to stop IBM HTTP Server on Windows?
A.net stop all "IBM HTTP"
B.db2stop "IBM HTTP Administration", db2stop "IBM HTTP Server"
C.db2stop "IBM HTTP Server", db2stop "IBM HTTP Administration"
D.net stop "IBM HTTP Server", net stop "IBM HTTP Administration"
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved