Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-746 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-746 Sample Questions:

1.A customer currently has an IBM System Storage DS8300, 2107 Model 922. If the customer upgrades the processor to the POWER5+ feature, what would be the expected performance (IOPS) improvement?
A.5%
B.15%
C.25%
D.40%
Answer: B

2.A customer recently implemented a data warehousing application. What disk subsystem attribute is most important for this type of application?
A.Read performance and scalability
B.Write performance and scalability
C.Large cache capability
D.Block and file input/output capability
Answer: A

3.An IBM System Storage DS8100 is installed with four FICON host adapters and four ESCON host adapters. Which design characteristic of the DS8100 gives the best arrangement for high availability?
A.Adapters are evenly distributed across bays.
B.FICON adapters are in different bays from ESCON adapters.
C.Primary adapters are in oddnumbered slots, and alternate adapters in evennumbered slots.
D.Primary adapters are in evennumbered slots, and alternate adapters in oddnumbered slots.
Answer: A

4.A customer has an existing IBM TotalStorage Enterprise Storage Server attached to a System z server via ESCON. They will be adding an IBM System Storage DS6800 connected to 20 new System p servers. Which of the following is the most appropriate customer training recommendation?
A.Fibre Switch Implementation
B.Copy Services Implementation
C.pSeries Performance Tuning
D.SAN Architecture and Problem Determination
Answer: D

5.A customer has several System i servers connected to an existing IBM TotalStorage Enterprise Storage Server and wants to purchase an IBM System Storage DS8100 for disaster recovery purposes. The distance between the sites is 200 km. Which of the following should the storage specialist recommend to ensure maximum data availability?
A.Extended Remote Copy (XRC)
B.Global Copy
C.Global Mirror
D.Metro Mirror
Answer: D

6.When using IBM System Storage DS Manager for the IBM System Storage DS8000 for the first time, what should be done?
A.Perform logical configuration of the DS8000.
B.Create users with operator authority.
C.Change the password and userid.
D.Get the product license keys through DSFA (DS Feature Activation) function.
Answer: C

7.What outcome can be determined from the use of SDD when the Dynamic I/O Load balancing option is enabled, if multiple paths from the host have the same load?
A.A path is chosen based on adapter placement in the host.
B.A path is chosen at random from those paths.
C.A path is never chosen.
D.The change path option will not be used.
Answer: B

8.A sales team has proposed an IBM System Storage DS8100 configured with 10 TB raw capacity for both System z and System p capacity requirements. For their System z environment, 2 TB have been configured with an additional 3 TB for IBM FlashCopy. The System p environment has no requirement for IBM PTC. What is the correct license scope for this feature and required license capacity?
A.All 10 TB
B.CKD and 3 TB
C.CKD and 5 TB
D.CKD and 10 TB
Answer: C

9.A customer wants to consolidate storage from four IBM System p servers and one large System i server. The customer does not have a SAN installed. The customer will require approximately 4 TB for System p and 3 TB for System i. The customer states that performance and isolation of the System i system is most important. Capacity, multipath access, and replication functions are
important for the System p servers. Which of the following best satisfies the customer requirements?
A.IBM System Storage DS8100 with 300GB drives for the System p, 73GB/15K drives for System i, and advanced functions for System p capacity
B.IBM System Storage DS8300 with LPAR, the 73GB/15K drives for System i, and 300GB drives and advanced functions for System p capacity
C.IBM System Storage DS6800 with direct attach, 73GB/15K drives for System i performance, and 300GB drives and advanced functions for System p
D.IBM System Storage DS6800 with 145GB/15K drives for System i, 500GB FATA drives for System p
Answer: B

10.A customer has an installed IBM System Storage DS8100 with 20 TB of storage, 32 GB cache, and 16 Fibre Channel ports. The customer is beginning to experience throughput performance issues. To best address these performance considerations at minimal cost, which of the following steps should be suggested?
A.Add an Expansion Frame with additional Fibre Channel ports.
B.Convert the installed DS8100 to DS8300 with an additional Expansion Frame and additional FC ports.
C.Add an additional DS8100.
D.Add additional Fibre Channel ports to the existing DS8100.
Answer: D

11.An IBM Business Partner is analyzing customer requirements for a disk subsystem. To determine that the IBM System Storage DS8000 can operate in the customer's current host environment, what is the best source of information for the storage specialist to use?
A.PartnerWorld
B.PartnerLine
C.Offline Configuration Tool
D.IBM System Storage Web Site
Answer: D

12.An IBM System Storage DS8300 is being proposed to a company that has heterogeneous hosts. Which of the following is the most up to date source of information to validate that the DS8300 meets the requirements?
A.DS8000 Implementation Redbook
B.DS8000 Interoperability Matrix
C.DS8000 Host Attachment Guide
D.DS8000 Introduction and Planning Guide
Answer: B

13.A customer with an IBM System Storage DS8300 needs to create two logical partitions. During a review of expected input/output requirements, it is determined that one storage image will need 64 GB of memory while the other storage image needs 32 GB of memory. What is the minimal amount of memory required in the DS8300 to satisfy the requirements?
A.64 GB
B.96 GB
C.128 GB
D.256 GB
Answer: C

14.A customer has installed an IBM System Storage DS8100 with 128 GB of cache. A performance analysis has determined that the customer needs more cache for a new workload. Which of the following will provide the necessary performance?
A.Add an SVC with the maximum cache.
B.Add a DS6800 with maximum cache.
C.Upgrade the cache on the DS8100.
D.Upgrade to a DS8300 with maximum cache.
Answer: D

15.An IBM System Storage DS8100 customer wants to increase disk performance on a heavily loaded Sun server that has a single 2 Gb Fibre Channel connection. The system is in a 24 X 7 environment. Which of the following will meet the customer's requirements?
A.Increase the DS8100 cache size.
B.Add more disks and increase the number of LSS.
C.Install a second FC path to the DS8100 and use multipath
software.
D.Upgrade the FC connection to a 4 Gb port.
Answer: C

16.A customer is planning to replace a leased IBM TotalStorage Enterprise Storage Server Model 800 at a remote Disaster Recovery (DR) Collocation facility. The customer also needs a storage subsystem for testing purposes, which can be located at the DR site. The Business Partner is proposing a new DS8300 as a replacement. Which feature of the DS8300 is most likely to appeal to the Chief Information Officer?
A.LPAR capabilities
B.Smaller footprint
C.Scalability improvements
D.Availability superiority
Answer: A

17.A customer has the following configuration: A Data Warehouse application running on an IBM System z An Oracle Customer Relationship Management (CRM) application running on an IBM System p An on demand educational streaming video service running on an IBM System x Which of the following is the least costly storage hierarchy for the environment?
A.An IBM System Storage DS6800 for System z and System p, and an IBM System Storage DS4700 Express for System x
B.An IBM System Storage DS8300 for System z and System p, and an IBM System Storage DS4700 for System x
C.An IBM System Storage DS8300 for System z, System p, and System x
D.An IBM System Storage DS6800 for System z, IBM System Storage DS4700 Express for System p and IBM DLT Tape Library for System x
Answer: A

18.A customer has a requirement for a centralized disk solution that provides 2 TB of IBM System z attached storage, 1.2 TB of Microsoft Windows storage, and 2 TB of UNIX attached storage. All data is in a RAID1 configuration. The customer also requires 4 TB of additional storage for Business Continuance Volumes (BCV). What is the minimum raw capacity that an EMC solution would most likely include?
A.9.2 TB
B.14.4 TB
C.16.8 TB
D.18.4 TB
Answer: B

19.Which of the following is the competitive advantage of the IBM System Storage DS6800 compared to the EMC DMX800?
A.Smaller footprint
B.System z attachment
C.Modular expansion
D.Redundant path failover
Answer: A

20.A customer has already done a storage consolidation from some IBM FasTt 500s to a single IBM System Storage DS8100. After a major power outage in the datacenter, the customer decided to copy the most important data to a secondary location 70 kilometers away. Which of the following is the least costly solution for the customer?
A.Add an IBM System Storage DS8100 on the secondary location and use advanced copy functions.
B.Add an IBM System Storage DS6800 on the secondary location with IBM System Storage SAN Volume Controller.
C.Use the available FasTt 500s with LVM.
D.Use the available FasTt 500s with IBM System Storage SAN Volume Controller.
Answer: D

21.If an IBM System z customer with a 24 X 7 operation wants to move data from an IBM 9393 RAMAC Virtual Array (RVA) to an IBM System Storage DS8100 with the least possible disruption, the best method would be to:
A.use the SnapShot function on the RVA, back up the data to tape, restore the data onto the DS8100, and switchover to the DS8100.
B.use the Data Migration Services with Hardware Assistance (Piper) tool to copy data from the RVA to the DS8100 and transparently switch over.
C.install the DS8100, allocate new data sets onto the DS8100, and when the RVA has less than 5% data on it, back up the data and restore it to the DS8100 from tape.
D.use the Metro Mirror function between the RVA and the DS8100, and when volumes are synchronized, switch over to the DS8100.
Answer: B

22.A customer's database application failed during a recent maintenance window. When one of the IBM System Storage DS6800 controller's automatically rebooted, the database became inconsistent and failed. After the database was made consistent, the customer asked the storage specialist to recommend a method to test path failover on a test server. Which of the following
would be the first step of the implementation plan?
A.Install Redundant Dual Active Controllers (RDAC).
B.Install Subsystem Device Driver (SDD).
C.Monitor the database application.
D.Unblock the switch port.
Answer: B

23.When opening a Problem Management Record (PMR) with IBM because a critical system is not functional, what is the proper severity level to open the record?
A.1
B.2
C.3
D.4
Answer: A

24.A large application is being implemented. The application processes thousands of small transactions per hour. To provide the best performance for the customer, which of the following is the most important aspect to consider when selecting a storage solution?
A.Data throughput
B.Number of host connections
C.Disk input/output per second
D.RAID configuration
Answer: C

25.A customer has a service level requirement of 99.999% availability for a new application. The system also has an estimated aggregate data bandwidth requirement of 1.7 GB/sec and a user base that is growing at a rate of 28% per year. Which disk subsystem will meet all of the customer criteria and should be proposed?
A.IBM System Storage DS6800
B.IBM TotalStorage 2105800
C.IBM System Storage DS8100
D.IBM System Storage DS4700 Express
Answer: C

26.A customer is currently running an IBM TotalStorage ESS Model F20 with eight ESCON channels. They want to upgrade their disk system and not change out the processor. Growth is not an issue and they need 10 TB of capacity. What would be the best solution?
A.DS4800
B.DS6800
C.DS8100
D.DS8300
Answer: C

27.A customer and storage specialist are planning for the installation of an IBM System Storage DS8300. They are currently reviewing the host system's code levels. Which two of the following should be consulted to verify host system support for the DS8300? I. HBA vendor web sites II. IBM Interoperability Matrix III. IBM SAN product's documentation web site IV. IBM System Storage Host systems attachment guide
A.I and III
B.I and IV
C.II and III
D.II and IV
Answer: D

28.A company acquired two other companies and is consolidating their order entry application systems into an existing common disk storage pool on a single SAN fabric. During the consolidation, half of the users of one of the order entry systems could not access their application. The users who had access experienced slow performance. What is the first action the engineer should take to determine the source of the problem?
A.Review SAN configuration, connectivity and zoning.
B.Review application parameters for contention or tuning problems.
C.Use internal disk monitoring tools to determine the problems source.
D.Check the disk parameters in the OS setup on the systems.
Answer: A

29.A customer's IT department now mandates a fast backup and restoration process be in place before an application is deployed. What would be the simplest and most effective option to satisfy this mandatory requirement?
A.Implement LTO III drives
B.Implement FlashCopy
C.Install 10TB of additional disk space
D.Consolidate all server disk space with RAID1
Answer: B

30.A customer is planning on consolidating the capacity on their multiple IBM System Storage DS4300 storage arrays into an IBM System Storage DS8300. The host systems are AIX, and the customer will use LVM mirroring to migrate the data. During, and for 60 days after the migration, connectivity to both storage arrays must be maintained. Which of the following must be done to provide a highly available connection topology?
A.Install SDD in the AIX systems in support of the DS8300. Configure SDD and RDAC to share the existing fibre channel adapters based on FCP load balancing and available path to either the DS4300 or DS8300.
B.Install additional fibre channel adapters in the AIX systems in support of additional bandwidth requirements. Configure RDAC to manage all fibre channel adapters based on load balancing and available path to either the DS4300 or DS8300.
C.Install SDD and additional fibre channel adapters in the AIX systems for support of the additional input/output requirements. Configure SDD to manage these new adapters for the DS8300 and configure RDAC to manage the existing fibre channel adapters for the DS4300.
D.Install SDD and additional fibre channel adapters in the AIX systems for support of additional FCP requirements. Configure SDD and RDAC to manage all fibre channel adapters, based on availability to either the DS4300 or DS8300.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved