Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-744 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-744 Sample Questions:

1.You arrive at a customer site to implement the DS4000 solution and find that the customer wants to use RAID 1+0 instead of RAID 5 for everything. What is a possible concern in this situation?
A. capacity
B. random IO performance
C. throughput performance
D. disk rebuild times
Answer: A

2.What is the minimum number of HDDs required for RAID 6?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Answer: D

3.Three hosts are redundantly connected to a DS4000 system. Two are running a nonclustered Windows 2003 Server and the other is running Red Hat Linux. How many Storage Partitions are used in this configuration?
A. 0
B. 1
C. 3
D. 8
Answer: C

4.When creating a FlashCopy of a logical drive, a repository logical drive is created. The repository logical drive is for metadata and copyonwrite data when a change is made to the FlashCopy source logical drive. By default, what is its size?
A. 10% of the source volume
B. 20% of the source volume
C. 50% of the source volume
D. 100% of the source volume
Answer: B

5.Which statement is FALSE regarding hot spare drives in the DS4000 subsystem?
A. The storage server will attempt to find a spare in the same enclosure as the failed drive first.
B. The storage server will give preference to a spare the same size as the failed drive.
C. The storage server will use a spare with at least the same capacity as the failed drive.
D. The controller may use a spare that is larger than the failed drive and block the remaining capacity from use.
Answer: B

6.When performing an array migration, what is NOT required?
A. verification that there is no logical drive name duplication between the source and target systems
B. removal of mappings for all logical drives within the array being migrated
C. documenting the stripe order of the drives in the array for proper placement on the target subsystem
D. Advanced Maintenance Place Array Offline
Answer: C

7.What best describes a drive in eplaced status?
A. a drive that has replaced a failed drive and needs to be revived in order to complete the data recovery process
B. a temporary status for a drive that has replaced a failed drive, but has not yet been reconstructed
C. a hot spare that has spared out for a failed drive in an array causing the hot spare to become the active drive in the array
D. the final state of a drive that has replaced a failed drive and has been reconstructed
Answer: B

8.When examining a profile you see the following:
Drive at Enclosure 5, Slot 8 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 9]
Drive at Enclosure 5, Slot 9 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 8]
How should this be configured for enclosure loss protection?
A. Drive at Enclosure 5, Slot 9 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 9]
Drive at Enclosure 5, Slot 9 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 9]
B. Drive at Enclosure 3, Slot 1 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 9]
Drive at Enclosure 5, Slot 9 [mirrored pair with drive at enclosure 3, slot 1]
C. Drive at Enclosure 5, Slot 17 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 9]
Drive at Enclosure 5, Slot 9 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 17]
D. Drive at Enclosure 5, Slot 9 [mirrored pair with drive at enclosure 15, slot 19]
Drive at Enclosure 15, Slot 19 [mirrored pair with drive at enclosure 5, slot 9]
Answer: B

9.What is one disadvantage of managing a storage subsystem through the Fibre Channel IO path?
A. The fibre cable used for data IO cannot be used for management commands.
B. An access logical drive is required to communicate with the controllers.
C. Management commands cannot be encapsulated by the Fibre Channel protocol.
D. Ethernet cables to the controllers are also required to send management commands.
Answer: B

10.In addition to the storage administrator's email address, what information do you need to set up email alerts to be sent to the storage administrator?
A. sender's SMTP server address, the sender's email address
B. sender's POP server address, the sender's email address
C. storage administrator's POP server address, the sender's email address
D. storage administrator's SMTP server address, the sender's email address
Answer: A

11.A customer wants to use SATA drives to reduce costs. Which application matches SATA use?
A. TSM
B. Exchange
C. application with low IOPS
D. write once, read many times
Answer: C

12.Which statement about DS4000 firmware upgrades is true?
A. The controller firmware and NVSRAM files are closely tied to each other and must be installed in the proper combination.
B. Controller firmware and NVSRAM upgrades always require the ESM firmware to be upgraded at the same time.
C. Only one controller must be accessible via the Ethernet or fiber in order to perform a controller firmware upgrade.
D. The controller firmware and NVSRAM are independent from each other and can be upgraded at different times.
Answer: A

13.A customer is planning to install a DS4700. They are currently running Red Hat Linux 3.0 and want to know which HBA to use in their xSeries server that will be attached to the DS4700. Which statement is true?
A. Fibre HBAs are universal; all will be compatible and supported with Red Hat Linux 3.8 (or higher).
B. The IBM 4Gbps PCIX single port card is compatible and supported with Red Hat Linux 3.0 (or higher).
C. Any of the xSeries server supported cards will be compatible with Red Hat Linux 3.0 (or higher).
D. Any of the xSeries server supported cards will be compatible when they upgrade to Red Hat 3.8 (or higher).
Answer: D

14.You have been called in to assist the storage administrator who has been using Global Mirror with an Enhanced Remote Mirroring (ERM) configuration to mirror the company inventory database from headquarters to a data warehouse at a remote site. The storage administrator has been reevaluating this approach and needs your help to change the mirroring mode to Metro Mirroring for better control over data going to the remote site. What must you do to help the storage administrator make the change?
A. advise the storage administrator to purchase two new licenses
B. break and reestablish the mirror relationship
C. back up the inventory data to tape
D. make the mode change in Storage Manager
Answer: D

15.How do you configure SNMP traps in the Storage Manager GUI?
A. from the Subsystem Management window, use the Storage Subsystem menu
B. from the Subsystem Management window, use the Advanced menu
C. from the Enterprise Management window, use the Advanced menu
D. from the Enterprise Management window, use the Edit menu
Answer: D

16.To generate a premium feature key that can be installed on a DS4000 subsystem, you must provide certain information to IBM. This information includes the IBM machine type/model and what additional information?
A. serial number, activation code, feature enable identifier and email address
B. serial number, activation code, and email address
C. activation code, email address, controller firmware level
D. serial number, and email address, drive firmware level
Answer: A

17.In the Major Event Log (MEL), what does immediate Availability Initialization (IAF) completed on logical drive" indicate?
A. The drive has been internally reformatted.
B. The drive has just become accessible by the host.
C. LUN has just been replaced.
D. Hot sparing has occurred.
Answer: A

18.When configuring a customer's multimedia sequential I/O environment, what must you do?
A. use a small segment size with many disks
B. select a stripe size that is the same or an even multiple of the I/O size
C. use small segment size in conjunction with RAID 0
D. select a segment size that minimizes the occurrences of a single I/O on multiple drives
Answer: B

19.A customer is combining two separate IT operations in one central location. They are using a DS4800.
Performance has been marginal. You look at the DS4800 Performance Monitor and observe that they are well within the DS4800 performance specifications. Which tool can be used to determine the cause of the problem?
A. Capacity Magic
B. Bandwidth Estimator
C. IOMeter
D. Disk Magic
Answer: D

20.What does a flashing green LED on a drive indicate?
A. status ok
B. drive active
C. failed drive
D. hot spare in use
Answer: B

21.Based on information provided in the exhibit, what must you consider when setting this priority level, while changing the segment size on a logical drive during normal production?
A. This setting is inappropriate because it takes up too many system resources at the expense of IO transfer.
B. This setting is inappropriate because it takes up too many system resources at the expense of the segment conversion.
C. This setting is inappropriate because it takes too long to finish the conversion.
D. This setting is appropriate because it quickly finishes the conversion.
Answer: A

22.What is a possible outcome when Media Scan detects an unrecovered media error?
A. Unrecovered media errors are not fixable. A critical event will be logged in the Major Event Log (MEL) and subsequent manual intervention will be required.
B. If the RAID type is 0, then the data from the mirrored drive will be used to restore the data.
C. A counter is kept of the number of unrecovered media errors and when a user defined threshold is met, an audible alarm will sound and the LED on the suspect drive will turn amber.
D. If redundancy exists, the data will be reconstructed, written to disk, and verified.
Answer: D

23.The failover alert delay setting allows you to delay the logging of a critical event if a multipath driver transfers logical drives to the nonpreferred controller. What is a valid value for the failover alert delay setting?
A. 20
B. 70
C. 120
D. 150
Answer: A

24.A customer's applications are grinding to a stop. They are using MS Exchange, Oracle, TSM, and file/print spooler. You have proposed that different RAID levels be used for the various LUNs. Which tool supports your proposal?
A. Disk Magic
B. Capacity Magic
C. TPC for disk
D. Performance monitor
Answer: A

25.When preparing for a DS4000 controller firmware upgrade, where would you look first to determine any prerequisites or dependencies for the upgrade?
A. Interoperability Matrix
B. Storage Subsystem Profile
C. firmware package readme file
D. Storage Manager Client Help
Answer: C

26.Which command is used for initial configuration of the controller network IP addresses on a DS4000 subsystem through the controller serial port?
A. ipConfig
B. netConfig
C. netCfgSet
D. IpCfgSet
Answer: C

27.On a DS4000 there are several LUNs hosting smallblock, highturnaround databases, which must be backed up nightly. Which cache blocksize should be specified to best utilize the cache?
A. 4K
B. 8K
C. 16K
D. 32K
Answer: A

28.W hat are the proper steps to take when adding a new physical hard disk to a DS4000 that will be used to create a new array?
A. DS4000 powered off; disableDriveMigration scr; insert physical disk into an empty slot; enableDriveMigration.scr
B. DS4000 powered off; insert physical disk into an empty slot; DS4000 powered on
C. DS4000 powered on; enableDriveMigration.scr; insert physical disk into an empty slot; disableDriveMigration.scr
D. DS4000 powered on; disableDriveMigration.scr; insert physical disk into an empty slot; enableDriveMigration.scr
Answer: D

29.The DS4000 series uses the Automatic Drive Transfer (ADT) feature to allow implicit logical drive transfers between controllers. What determines if ADT should be enabled?
A. HBA type
B. operating system
C. controller firmware version
D. host multipathing software
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved