Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-741 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-741 Sample Questions:

1.A customer has a mixed iSeries, pSeries, Sun and Windows server environment: Three Exchange servers each with 1.8TB database Five iSeries Domino servers each with 1TB database 10TB Sun/SAP cluster 20TB of pSeries requirement Annual growth rate of 12TB per year Which solution provides them the most cost effective solution for three years?
A.A DS4500 with 300GB drives
B.A DS6800 with 300GB drives
C.A DS8100 with 300GB drives
D.An SVC with DS4100 with 250GB drives, and a DS6800 with 300GB drives
Answer: C

2.A customer is about to install ten Microsoft Windows servers, three Sun servers, and five AIX servers, all with Fibre Channel interfaces. A reliability requirement is to have two Fibre Channel interfaces in each of the servers. Which of the following is required?
A.IBM Subsystem Device Driver
B.IBM TotalStorage SAN File System
C.IBM TotalStorage Productivity Center for Data
D.IBM TotalStorage Productivity Center for Disk
Answer: A

3.A customer has a rapidly expanding data warehouse application installed on an MVSattached EMC storage system. They are running out of capacity and encountering performance degradation. Before proposing that they migrate to an IBM TotalStorage DS8000 model, which report should be used to identify potential performance bottlenecks?
A.ACS
B.RMF
C.DFSMS
D.VTSSTATS
Answer: B

4.A customer with a large number of UNIX servers has an IBM TotalStorage Enterprise Storage Server Model 800 for a 90day trial. The ESS delivers excellent performance for most of the customer's tests, but does not meet the customer's expectations for a critical benchmark that heavily loads a few key volumes on one array. Which of the following changes should the storage
specialist suggest to improve performance for this critical benchmark?
A.Add Parallel Access Volumes
B.Add Arrays Across Loops
C.Turn off RAID5 sparing
D.Turn off cache and NVS
Answer: B

5.A customer's IT department now mandates a fast backup and restoration process be in place before an application is deployed. What would be the simplest and most effective option to satisfy this mandatory requirement?
A.Deploy PPRC
B.Implement FlashCopy
C.Install 10TB of additional disk space
D.Consolidate all server disk space with RAID5
Answer: B

6.A customer has an IBM TotalStorage DS6800 and an IBM TotalStorage DS8100 at their computing center. They want to install a disaster recovery site 600 kilometers from their center using a DS8300. Which of the following IBM Resiliency Family solution offerings should be implemented?
A.Metro Mirror
B.Global Copy
C.Global Mirror
D.FlashCopy
Answer: C

7.What is the minimum number of FCP/FICON host adapters required for a IBM TotalStorage DS8000 high availability configuration?
A.2
B.4
C.8
D.16
Answer: A

8.A customer has an installed IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS) Model 800 with 20TB of storage, 32GB cache and ESCON channels. The customer is beginning to experience throughput performance issues and has no additional ESCON channel expansion ability. To best address these performance considerations, which of the following steps should be suggested?
A.Add a second ESS to allow additional ESCON connections.
B.Convert the installed ESS from ESCON to FICON connections.
C.Increase the cache on the ESS from 32GB to 48GB.
D.Add additional eightpacks to provide more disk arms and increase performance.
Answer: B

9.An IBM Business Partner is analyzing customer requirements for a disk subsystem. To determine that the IBM TotalStorage DS8000 can operate in the customer's current host environment, what is the best source of information for the storage specialist to use?
A.PartnerInfo
B.PartnerLine
C.Offline Configuration Tool
D.The IBM TotalStorage Web Site
Answer: D

10.A longterm IBM disk customer would like to compare the DS8000 product family to the Hitachi Data Systems TagmaStore. Which IBM storage products compare most favorably?
A.DS8300 and SAN Volume Controller
B.DS8000 and Tivoli Storage Manager
C.DS8000 and IBM TotalStorage 3584 Tape Library
D.DS8100 and IBM TotalStorage Productivity Center for Disk
Answer: A

11.A customer recently implemented a data warehousing application. What disk subsystem attribute is most important for this type of application?
A.Read performance and scalability
B.Large cache capability
C.Remote copy function
D.Block and file input/output capability
Answer: A

12.A storage specialist is proposing an IBM TotalStorage DS6800 to replace a fiveyear old disk system. Which of the following would provide an effective cost justification for migration to DS6800?
A.Centralized management
B.Multiplatform
attach capability
C.Four year warranty
D.FlashCopy feature
Answer: C

13.A customer has an existing IBM TotalStorage DS8100 Storage Server with 12 Megapacks of 73GB disks and 16 ESCON Adapters. How many additional FICON adapters and Megapacks can be installed in the expansion frame?
A.0 adapters and 12 Megapacks
B.4 adapters and 16 Megapacks
C.8 adapters and 4 Megapacks
D.16 adapters and 8 Megapacks
Answer: A

14.A customer's database application failed during a recent maintenance window. When the IBM TotalStorage DS6800 controller automatically rebooted, the database became inconsistent and failed. After the database was made consistent, the customer asked the storage specialist to recommend a method to test path failover on a test server. Which of the following would be the
first step of the implementation plan?
A.Install Redundant Dual Active Controllers (RDAC)
B.Install Subsystem Device Driver (SDD)
C.Unblock the switch port
D.Monitor the database application
Answer: B

15.A customer has recently installed an IBM TotalStorage DS8100 in their production environment. They have 5TB of capacity assigned to an IBM eServer zSeries host and 5TB of capacity assigned to pSeries servers. The customer would like to make pointintime copies for 2TB of zSeries storage and 2TB of pSeries storage. What is the correct licensing option to recommend?
A.2TB
B.4TB
C.5TB
D.10TB
Answer: D

16.Which of the following is the most important action to ensure customer satisfaction when performing the implementation of an IBM SAN fabric with two IBM TotalStorage DS8300 units?
A.Develop clear objectives that map to expectations.
B.Complete a Solutions Assurance Review.
C.Ensure that power and space are available in the Data Center.
D.Get the customer to sign a completion form.
Answer: A

17.A company acquired two other companies and is consolidating their order entry application systems into an existing common disk storage pool on a single SAN fabric. During the consolidation, half of the users of one of the order entry systems could not access their application. The users who had access experienced slow performance. What is the first action the engineer should take to determine the source of the problem?
A.Review SAN configuration, connectivity and zoning.
B.Review application parameters for contention or tuning problems.
C.Use internal disk monitoring tools to determine the problems source.
D.Call the SAN and disk vendors to perform a healthcheck on their hardware.
Answer: A

18.A customer has an IBM Enterprise Storage Server Model 800 with 10 eightpacks formatted as Fixed Block volumes. There is not enough unused space on the RAID ranks to act as FlashCopy targets for the existing LUNs. Which of the following should the storage specialist propose to enable the customer to shorten their backup window?
A.Add FlashCopy Version 1 and use the full copy option
B.Add FlashCopy Version 2 and additional capacity
C.Add FlashCopy Version 1 and use NOCOPY option
D.Add FlashCopy Version 2 and use incremental FlashCopy
Answer: B

19.During a review of environmental requirements before ordering an IBM z890 server and IBM TotalStorage DS8300, the customer states that the available power is 220 volts AC. Which feature should be included with the DS8300 order?
A.Low voltage
B.High Voltage
C.Remote zSeries Power Control
D.Remote force power off switch
Answer: A

20.An IBM TotalStorage DS6800 is being shipped to the customer. Who should set up the logical configuration?
A.The IBM Field Technical Sales Specialist
B.The customer's system administrator
C.The IBM Support Service Representative
D.The customer's operations manager
Answer: B

21.A customer is installing an IBM TotalStorage Enterprise Storage Server Model 800 expansion frame. How many additional threephase power receptacles are required?
A.0
B.1
C.2
D.3
Answer: C

22.A customer is planning on consolidating the capacity on their multiple IBM TotalStorage DS4300 storage arrays into an IBM TotalStorage DS8300. The host systems are AIX, and the customer will use LVM mirroring to migrate the data. During, and for 60 days after the migration, connectivity to both storage arrays must be maintained. Which of the following must be done to
provide a highly available connection topology?
A.Install SDD in the AIX systems in support of the DS8300. Configure SDD and RDAC to share the existing fibre channel adapters, based on FCP load balancing and available path to either the DS4300 or DS8300.
B.Install additional fibre channel adapters in the AIX systems in support of additional bandwidth requirements. Configure RDAC to manage all fibre channel adapters, based on load balancing and available path to either the DS4300 or DS8300.
C.Install SDD and additional fibre channel adapters in the AIX systems for support of the additional input/output requirements. Configure SDD to manage these new adapters for the DS8300 and configure RDAC to manage the existing fibre channel adapters for the DS4300.
D.Install SDD and additional fibre channel adapters in the AIX systems for support of additional FCP requirements. Configure SDD and RDAC to manage all fibre channel adapters, based on availability, to either the DS4300 or DS8300.
Answer: C

23.If an IBM eServer zSeries customer with a 24 X 7 operation wants to move data from an IBM 9393 RAMAC Virtual Array (RVA) to an IBM TotalStorage DS8100 with the least possible disruption, the best method would be to
A.use the SnapShot function on the RVA, back up the data to tape, restore the data onto the DS8100, and switchover to the DS8100.
B.use the Data Migration Services with Hardware Assistance (Piper) tool to copy data from the RVA to the DS8100 and transparently switch over.
C.install the DS8100, allocate new data sets onto the DS8100, and when the RVA has less than 5% data on it, back up the data and restore it to the DS8100 from tape.
D.use the Metro Mirror function between the RVA and the DS8100, and when volumes are synchronized, switch over to the DS8100.
Answer: B

24.A customer and storage specialist are planning for the installation of an IBM TotalStorage DS8300. They are currently reviewing the host system's code levels. Which two of the following should be consulted to verify host system support for the DS8300? I. HBA vendor web sites II. IBM Interoperability Matrix III. IBM fabric product's documentation web site IV. IBM TotalStorage Host systems attachment guide
A.I and III
B.I and IV
C.II and III
D.II and IV
Answer: D

25.An IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS) is installed with four SCSI host adapters and four ESCON host adapters. Which design characteristic of the ESS gives the best arrangement for high availability?
A.Adapters are evenly distributed across bays.
B.SCSI adapters are in different bays from ESCON adapters.
C.Primary adapters are in oddnumbered slots, and alternate adapters in evennumbered slots.
D.Primary adapters are in evennumbered slots, and alternate adapters in oddnumbered slots.
Answer: A

26.For an IBM TotalStorage DS8100, which is the fastest connection method for the "Call Home" function to contact IBM?
A.ESSNI
B.SNMP
C.Analog phone line
D.Ethernet connection
Answer: D

27.A large customer has a missioncritical application with redundant fabrics. The customer plans to replace older EMC Symmetrix 8830 systems with an IBM TotalStorage DS8300 and an IBM SAN Volume Controller (SVC). Which of the following data statements best describes the impact of data migration on the production environment?
A.The production environment does not require an outage.
B.The production environment needs an outage to install the SVC.
C.The production environment needs an outage to install the DS8300.
D.The production environment requires an outage to remove the EMC systems.
Answer: B

28.Which of the following would be used to migrate data for an IBM eServer pSeries server from an IBM TotalStorage ESS Model 800 to an IBM TotalStorage DS8100?
A.SMS
B.FlashCopy
C.Metro Mirror
D.IBM Migration Service with TDMF
Answer: C

29.A customer needs to move IBM storage equipment from one location to another. What is the proper IBM services organization to engage to develop a proposal?
A.IBM Global Services Enterprise Business Hosting Service (EBHS)
B.IBM Global Services Business Continuity Recovery Service (BCRS)
C.IBM Global Services Information Technology Service (ITS)
D.IBM Storage Advanced Technical Support (ATS)
Answer: C

30.A customer with an IBM TotalStorage DS8300 needs to create two logical partitions. During a review of expected input/ouput requirements, it is determined that one storage image will need 64GB of memory while the other storage image needs 32GB of memory. What is the LEAST amount of available memory in the DS8300 to satisfy the requirements?
A.64GB
B.96GB
C.128GB
D.256GB
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved