Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-717 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-717 Sample Questions:

Q: 1 Which file will users require read and write permissions for both UNIX and Windows?
A. ACCOUNT DIRECTORY
B. VOC
C. BP
D. CTLG
Answer: B

Q: 2 You want to restrict the use of some UniData ECL commands to users that have administrator privileges. You have set UDT.OPTIONS 19 to "ON". Which action is needed to restrict the ECL commands to administrator users?
A. Delete the catalog pointer for the command you want to restrict.
B. Make the VOC read only.
C. Delete the command you want to restrict.
D. Add an entry in the privilege file.
Answer: C

Q: 3 Which UniData configuration variable can administrators use to prohibit updates to the VOC file of any account?
A. VOC_READONLY
B. VOC_RESTRICT
C. VOC_NOUPDATE
D. VOC_NOWRITE
Answer: A

Q: 4 You want to ensure that the user will not get to the ECL prompt if the application aborts. Which command will allow you to specify a program to execute when an abort occurs?
A. AT.ABORT
B. ON.ABORT
C. ON.ERROR
D. AT.ERROR
Answer: B

Q: 5 Using the UniAdmin Generate Certificate Request wizard, what are the correct steps for generating an SSL certificate request?
A. Request Properties > Key Pairs Selections > Key File > Password > Finish.
B. Request File Name > Request Properties > Key File Indexes > Key File > Password > Finish.
C. Request File Name > Request Properties > Key Pairs Selections > Key File > Password > Finish.
D. Request Properties > Request File Name > Key Pairs Selections > Password > Finish.
Answer: C

Q: 6 After preparing the UniData database account for access through UniData ODBC, JDBC, and UniOLEDB, which method should you use to confirm connectivity from a Windows client?
A. Execute a telnet connection to the UniData server and successfully login to the server.
B. From the Windows command prompt run a ping command to verify the server IP address.
C. Use VSG to connect to the UniData server/database account.
D. Run a CONNECT command from the Basic Call Interface (BCI).
Answer: C

Q: 7 Which mechanism controls which U2 accounts are seen on the XML/DB Tool once connected to a server?
A. filter in XML/DB Tool
B. permissions on the client
C. permissions on XML/DB Tool
D. SQL catalog
Answer: A

Q: 8 To test a Visual Schema Generator (VSG) connection, a database name can be used that is defined in which file?
A. vsg_config
B. udt_data
C. vsg_connect
D. ud_database
Answer: D

Q: 9 Within VSG, how would you activate logging?
A. Click Tools > Options > Settings, and then you choose the log files and number of views.
B. Click Options > Settings, and then choose the number of entries you wish retain.
C. Click Options > Settings, and then choose the log files and number of views.
D. Click Tools > Options, and then choose the number of entries you wish to retain.
Answer: C

Q: 10 When using the XML/DB Tool, if a DTD or XML Schema file does not already exist, you must create it. Which two can be used to create DTD or XML Schema files? (Choose two.)
A. UniData SQL
B. UDODBC
C. UniAdmin
D. UniQuery
E. UniDK
Answer: A, D

Q: 11 Which statement describes the primary purpose of Visual Schema Generator (VSG)?
A. Establish network connectivity using Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) to a UniData Server.
B. Interact with Microsoft Structured Query Language (SQL) Server relational database management system (RDBMS).
C. Map UniData nested relational data to adhere to Open Database Connectivity (ODBC) / Structured Query Language (SQL) rules.
D. Provide an interface to a UniData database through a Microsoft .NET framework.
Answer: C

Q: 12 Which two statements are true when installing VSG? (Choose two.)
A. The default directory is C:\IBM\UniDK\Vsg.
B. A valid data source can be UD, UNIDATA, or the IP address.
C. The default program folder is IBM U2\UniData Visual Schema Generator.
D. You must restart immediately after installation.
E. UniData must be stopped.
Answer: A, C

Q: 13 Your developers have modified a globally cataloged UniBasic program named FM100 and asked you to activate the new version. Which command should you run to determine if any active udt process is currently using this program?
A. "sbcsprogs | grep FM100"
B. "ls -l $UDTHOME/sys/CTLG/f | grep FM100"
C. "AE CTLG FM100"
D. "AE CTLGTB FM100"
Answer: A

Q: 14 You are running the UniData database with the Recoverable File System (RFS) enabled. The database crashed. Your assistant has unsuccessfully attempted to re-start the database three times. Which file can you now review to view the RFS errors logged by the initial crash?
A. UDTBIN/sm.log.bck
B. UDTBIN/back/sm.log
C. UDTBIN/saved/sm.log
D. UDTBIN/saved_logs/sm.log
Answer: D

Q: 15 While reviewing the smm.errlog on your UNIX system, you see the following text:
"Wed Aug 2 15:44:07 Error when receiving message in SMM, errno=36"
How would you find out more information about "errno=36"?
A. Run the ECL command "AE ERRMSG 36".
B. Run the ECL command "ESEARCH ERRMSG"; enter "errno=36" at the STRING: prompt.
C. Run the shell-level command "grep 36 $UDTHOME/sys/ERRMSG".
D. Run the shell-level command "grep 36 /usr/include/sys/errno.h".
Answer: D

Q: 16 You are unable to launch a new udt session in your application account. The following message is displayed:
"No more LCTs"
Which udtconfig parameter do you need to increase to correct this problem?
A. SHM_LCINENTS
B. NUSERS
C. SHM_MAX_LCTS
D. LCT_NUM
Answer: B

Q: 17 Two users have access to ECL in the same UniData account. At the ECL prompt, each user enters:
ORDER.ENTRY.MAIN (followed by "enter"). For User A, the UniBasic Order Entry program is
launched. For User B, control is returned to ECL after displaying the following message:
"Not a verb ORDER.ENTRY.MAIN"
What would account for this different result?
A. The environment variable UDTBIN is defined differently for each user.
B. The environment variable CTLGTB is defined differently for each user.
C. The environment variable VOC_READONLY is defined differently for each user.
D. The environment variable UDTHOME is defined differently for each user.
Answer: D

Q: 18 After completing UNIX system and database maintenance and tuning,"startud" fails. You find the error "smm can't get the first GSM". Which change can you make to allow UniData to start?
A. Increase the kernel parameter that governs the system-wide maximum number of shared memory segments.
B. Increase the kernel parameter that governs the maximum number of shared memory segments that a single process can attach.
C. Increase the kernel parameter that governs the system-wide maximum number of semaphores.
D. Increase the kernel parameter that governs the maximum size of a shared memory segment.
Answer: D

Q: 19 During the execution of a UniQuery statement, the following error message is displayed:
"Virtual field too big"
Which step should you take to eliminate this error?
A. Run the ECL command "UDT.OPTIONS 94 ON" to enable the U_PRIME_LIKE flag.
B. Increase the udtconfig parameter SHM_GPAGESZ.
C. Increase the UNIX kernel setting that determines the maximum size of a shared memory segment.
D. Increase the value of the environment variable VFIELDSIZE.
Answer: D

Q: 20 Your UniData system is configured with the Recoverable File System (RFS) and Archiving enabled. Multiple users contact you, indicating that their application processes are hung.
You suspect a potential problem with archive off-loading. Which file can you check to confirm if this is the problem?
A. sm.log
B. sm.errlog
C. smm.log
D. smm.errlog
Answer: A

Q: 21 After inadvertently killing the UniData smm daemon on your system, you find that restarting the UniData daemons fails. You hope to recover and restart the daemons without rebooting your system. Which command(s) can you run now to restart UniData?
A. "startud -f"
B. "udipcrm", followed by "startud"
C. "cleanupd", followed by "startud"
D. "startud -r"
Answer: B

Q: 22 You are reviewing processes on your UNIX system that is running UniData as a Data Replication publishing system. Which two replication processes will exist only on the publishing system and not on your subscribing system? (Choose two.)
A. repmanager
B. publistener
C. unirep71
D. udpub
E. udrw
Answer: B, D

Q: 23 Which three commands will be needed to create a UniData account on a Windows platform? (Choose three.)
A. dir
B. cd
C. mkdir
D. telnet
E. newacct
Answer: B, C, E

Q: 24 What are three considerations when deleting a UniData account on a Windows platform? (Choose three.)
A. A good backup of the account should be completed.
B. All files have been cleared of data.
C. No other accounts are accessing files in the account.
D. The LOGIN VOC entry has been removed prior to deletion.
E. How to delete files belonging to the account that do not reside in the account directory.
Answer: A, C, E

Q: 25 The system-level acctrestore command restores a UniData account from a tape backup. Which two restrictions apply when using this command? (Choose two.)
A. The UniData account must have been saved with the ACCT.SAVE command.
B. The command follows VOC file pointers to directories, but not symbolic links.
C. The command is limited to a tape buffer size of 64K.
D. The command doesn function if the Recoverable File System is running.The command doesn? function if the Recoverable File System is running.
Answer: A, D

Q: 26 Which default directory contains udtconfig, sysconfig, repconfig, repsys, and files needed for the Recoverable File System (RFS)?
A. /usr/ud71/sys
B. /usr/ud71/include
C. /usr/ud71/bin
D. /usr/ud71/lib
Answer: B

Q: 27 As the system administrator preparing to perform a basic installation of UniData v7.1 on a UNIX operating system, you are required to define the environment variables UDTHOME and UDTBIN. At the operating system level, what are the default directory paths for these environment variables?
A. UDTHOME = /usr/home
UDTBIN = /usr/home/bin
B. UDTHOME = /ud71/include
UDTBIN = /ud71/include/bin
C. UDTHOME = /usr/ud71
UDTBIN = /usr/ud71/bin
D. UDTHOME = /usr/ibm
UDTBIN = /usr/ibm/bin
Answer: C

Q: 28 After installation of UniData on a UNIX platform, which shell level command do you run to authorize and license UniData?
A. showconf
B. udtconf
C. license.config
D. confprod
Answer: D

Q: 29 You created a UniData file called "MY_GUIDE_RESULTS" to store the"guide" output so you can execute UniQuery commands against the results. Using the guide command, which syntax will populate the output file?
A. guide -b MY_GUIDE_RESULTS
B. guide MY_GUIDE_RESULTS
C. guide -o MY_GUIDE_RESULTS
D. guide -r MY_GUIDE_RESULTS
Answer: D

Q: 30 What can cause file corruption?
A. running out of space on the disk before a write is complete
B. running the startud command in a startup script
C. executing the CLEAR.FILE command while dbpause is enabled
D. running the dbpause command when users are logged on
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved