Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-714 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-714 Sample Questions:

1.Which command will change the flavor of a UniVerse account?
A.UPDATE.ACCOUNT [flavor]
B.MODIFY.ACCOUNT [flavor]
C.CREATE.ACCOUNT [flavor]
D.CHANGE.ACCOUNT TO [flavor]
Answer: A

2.Which account flavor combines features of PICK and INFORMATION UniVerse flavors?
A.IN2
B.INFO
C.IDEAL
D.REALITY
Answer: C

3.Which option located in 'uv/bin' (UNIX) or 'uv\bin' (WINDOWS) is used to clean up UniVerse licenses?
A.uvadmsh
B.uvsetacc
C.uvlictool
D.uvlicregen
Answer: C

4.The existence of which file in the UniVerse account determines whether BASIC object code will be loaded into shared memory?
A.SHM.TO.LOAD
B.load_shm_cat
C.GLOBAL.CATDIR
D.GLOBAL.CATALOG
Answer: A

5.How would an administrator make 'LONGNAMES ON' the default for new accounts created on an existing installation?
A.Execute the 'LONGNAMES ON' in each new account
B.In the UV account execute 'LONGNAMES ON NEWACC'
C.Manually set verb 'CREATE.FILE' to 'LONGNAMES ON' in NEWACC
D.Set 'LONGNAMES ON' in uvconfig file, then stop UV, then start UV
Answer: B

6.In a UniVerse account, which command will display ONLY file pointers to files located in the same directory the account resides?
A.LISTF
B.LISTLF
C.LISTFL
D.LISTF LOCAL
Answer: C

7.Device licensing allows multiple client connections to the UV server for which edition of UniVerse?
A.PC Edition
B.Enterprise Edition
C.UniObjects Edition
D.UV Administration Edition
Answer: B

8.Which command is used to prevent users from breaking out of a program?
A.BREAK.KEY OFF
B.BREAK DISABLE
C.PTERM BREAK ON
D.PTERM BREAK OFF
Answer: D

9.On a UNIX system, access to files in any UniVerse account relies primarily on
A.standard UNIX file security
B.settings in the /etc/passwd file
C.settings in the UNIX 'shadow' file
D.UniVerse Admin security setup
Answer: A

10.To limit a user's ability to create UniVerse accounts on a system, administrators must make an
entry in which file in the UV account?
A.NEWACC
B.UV.ACCESS
C.UV.FLAVOR
D.UV.ACCOUNT
Answer: C

11.Which VOC items cannot be protected using a remote security routine (field 4) VOC item?
A.file pointers
B.sentences and paragraphs
C.verbs and catalog pointers
D.paragraph and proverb entries
Answer: A

12.To assign 'uvbackup' privileges to users, administrators must make an entry in which UV
account file?
A.UV.ACCESS
B.UV.BACKUP
C.UV.ACCOUNT
D.UV.BACKUP.ACCESS
Answer: A

13.To secure specific verbs, paragraphs, and/or sentences in a VOC, administrators can utilize a
UniVerse security routine located in which field of a remote VOC item?
A.Field 2
B.Field 3
C.Field 4
D.Field 5
Answer: C

14.Why are printer definitions stored in the &DEVICE& file?
A.To specify the operating system printer.
B.To allow the ASSIGN statement to be used.
C.To control locked files used in printing.
D.To provide an interface to the sp.config file.
Answer: B

15.Administrators use the LIST.DIFF command to list differences between
A.two saved lists
B.two definitions in the &DEVICE& file
C.BASIC object code and cataloged object code
D.a previous copy of UniVerse data file and its current contents
Answer: A

16.System administrators may wish to modify the options displayed when the 'interrupt key' is
used. Which statement below facilitates the change?
A.Use ON.ABORT VOC item to disable the BREAK.KEY
B.Change the ON.BREAK VOC item to trap and proceed
C.Change the INTR.KEY item in the VOC to your preference
D.Use the BREAK command to edit which options to display
Answer: C

17.When users login to an IDEAL flavor account, which method controls the first action taken by UniVerse?
A.the VOC entry 'LOGIN'
B.VOC entry equal to the user name
C.VOC entry equal to the account name
D.hierarchy using user name, account name, 'LOGIN' entry (if one exists)
Answer: A

18.The 'sh mem' option of the UV System Admin menu allows administrators to
A.add memory to the system
B.load compiled BASIC programs into memory
C.release BASIC record locks held in memory
D.define addressable memory limits for BASIC programs
Answer: B

19.Catalog Shared Memory is used to minimize memory required for
A.each UniVerse user logon.
B.sharing of multiple printer segments.
C.simultaneous disk access of user files.
D.multiple users that execute the same UniVerse program.
Answer: D

20.Which method allows the configuration of a printer for UniVerse on Windows?
A.edit &DEVICE& LP1
B.SP.ASSIGN (options)
C.Start > Settings > Printers
D.Start > Settings > Control Panel > Devices
Answer: C

21.A users ability to abort a process may be controlled by using
A.the 'BREAK DISABLE' command.
B.'ABORT.ON' command in the VOC file.
C.the 'PTERM' command to turn off the break key.
D.the 'AUTOLOGOUT' command to log the user off if the break/interrupt keystroke is used.
Answer: C

22.Which UniAdmin Control Panel option allows the administrator to set/modify telnet policy settings for users?
A.UniAdmin Control Panel > Users
B.UniAdmin Control Panel > Data Sources
C.UniAdmin Control Panel > Administration
D.UniAdmin Control Panel > Network Services
Answer: D

23.On UNIX systems, which method compiles the UniVerse extensions of 'terminfo' definitions?
A.Executing the install script
B.'terminfo' does not need to be compiled since UniVerse is an interpretive run machine
C.Execute both 'tic' and 'uvtic' commands since UNIX information can be modified by 'tic'
D.Executing 'tic' to compile just UNIX terminfo parameters and 'uvtic' to compile UV terminfo parameters
('uvtic a'to compile both)
Answer: D

24.Which option is a function of the TCL command ASSIGN?
A.Assign a process for exclusive use by a UniVerse task
B.Assign an account for exclusive use by a UniVerse task
C.Assign a tape device for exclusive use by UniVerse task
D.Assign a user's security level for devices used in this account for a specific task
Answer: C

25.Spooler status can be displayed from the UniVerse prompt using which command?
A.SPOOL LIST
B.SPOOL SHOW
C.SPOOL STATUS
D.DISPLAY SPOOL
Answer: A

26.Which command can administrators use to set the default printer for all interactive UniVerse users?
A.DEFAULT.PTR
B.SETPTR.DEFAULT
C.spool.config (UNIX ONLY)
D.LOGIN paragraph in UV account
Answer: B

27.When using transaction logging, administrators can expect that updates to
A.all files are logged
B.recoverable files are only logged if updates are made within a transaction
C.recoverable files are logged whether or not updates are made within a transaction
D.recoverable files are logged whether or not updates are made within a transaction but updates to nonrecoverable
files are logged only if they are made within a transaction
Answer: C

28.Administrators may have a need to block users or processes from updating UniVerse files for a period of time (e.g., during backups). Which command enables and disables updates to UniVerse files without terminating user processes?
A.SUSPEND
B.SUSPEND.FILES
C.SUSPEND.UPDATES
D.MAX.USERS 0 (zero)
Answer: B

29.Which UniVerse TCL command allows sending a message to a UniVerse user or a nonUniVerse user running on UNIX?
A.mail
B.MESSAGE
C.MESSAGE ALL
D.MAIL userid
Answer: B

30.Administrators can use which command to ensure the validity of a uvbackup to a tape device?
A.T.LOAD
B.tar xvf
C.uvrestore verify
D.cpio fvx
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved