Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-713 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-713 Sample Questions:

1. Given the following two programs (subroutine is cataloged):
PROGRAM MAIN SUBROUTINE SUB1
COMMON X COMMON Y
X=1 X=2
ENTER SUB1 Y=3
PRINT "X = ":X RETURN
END END
What will be printed when the program MAIN is executed?
A. 1
B. 2
C. 3
D. Nothing will be printed
Answer: D

2. Given the program segment, after execution what is the value of 'B'?
A = 3
B = (A = 4)
PRINT B
A. 0
B. 1
C. 3
D. 4
E. 7
Answer: A

3. Which command will hold the screen cursor in position after accepting user input?
A. INPUT X,1
B. INPUT X,1_
C. INPUT X,1:
D. INPUTHOLD X
Answer: C

4. Which BASIC statement will select the F.CUSTOMERS file using the index built on the CITY attribute?
A. SELECT F.CUSTOMERS WITH CITY = "DENVER"
B. SELECTINDEX CITY FROM F.CUSTOMERS = "DENVER"
C. SELECTINDEX "CITY", "DENVER" FROM F.CUSTOMERS
D. SELECT FROM F.CUSTOMERS USING CITY = "DENVER"
Answer: C

5. Which command allows a program to delete a record while retaining it's READU lock?
A. REMOVE
B. DELETE
C. REMOVEU
D. DELETEU
Answer: D

6. Which conversion code will convert non-printable characters contained in a string to the printable character "." (period) or "~" (tilde)?
A. MC
B. MP
C. MCP
D. MCT
Answer: C

7. Which command will read a record into a dimensioned array?
A. READ
B. PARSE
C. MATREAD
D. MATBUILD
Answer: C

8. Given the expression STRING="ABCþDEFþGHIJþKLM", which statement returns the number of attribute marks (þ) contained in the string?
A. DCOUNT(STRING,"þ")
B. COUNT(STRING,CHAR(253))
C. COUNT(STRING,CHAR(254))
D. DCOUNT(STRING,CHAR(254))
Answer: C

9. Which command will create only the dictionary portion for a file named TEST.FILE?
A. CREATE DICT TEST.FILE
B. CREATE DICT FILE TEST.FILE
C. FILE.CREATE DICT TEST.FILE
D. CREATE.FILE DICT TEST.FILE
Answer: D

10. Which command will create only the data portion of a file named TEST.FILE?
A. CREATE.FILE DATA TEST.FILE
B. FILE.CREATE TEST.FILE DATA
C. CREATE DATA FILE TEST.FILE
D. CREATE TEST.FILE DATA FILE
Answer: A

11. The first field, first position of a data defining dictionary item for a hashed file must contain which value?
A. F
B. D
C. PA
D. PQ
Answer: B

12. Which field on a D type dictionary item for a hashed data file contains the attribute (field) number?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 6
Answer: B

13. Which field contains the 'column heading' on a 'I' type or 'V' type dictionary item (attribute) on a hashed file?
A. 1
B. 2
C. 4
D. 5
Answer: C

14. The correct entry to affect a left justified column width of 15 characters on a dictionary item is
A. 15L
B. 15-L
C. LEFT-15
D. 15-LEFT
Answer: A

15. Which command will create a secondary index on a hashed file named TEST.FILE using the 'NAME' field (attribute)?
A. INDEX.CREATE NAME TEST.FILE
B. CREATE.INDEX TEST.FILE NAME
C. CREATE INDEX NAME TEST.FILE
D. CREATE NAME INDEX ON TEST.FILE
Answer: B

16. Which command line will create a secondary index on a file named TEST.FILE using the 'NAME' dictionary to ensure an empty NAME field will not be included in the index?
A. INDEX.CREATE TEST.FILE NAME -NULL
B. CREATE.INDEX TEST.FILE NAME -EMPTY
C. CREATE NO.NULL INDEX TEST.FILE NAME
D. CREATE.INDEX TEST.FILE NAME NO.NULLS
Answer: D

17. Which option contains the value for field one on a VOC record that defines a PROC?
A. PQ
B. PC
C. PA
D. PRC
Answer: A

18. To define a PARAGRAPH in a VOC file, which is the correct value for field one?
A. PA
B. PQ
C. PG
D. PH
Answer: A

19. Which keyword will direct results of the statement "LIST TEST.FILE ATTR1 ATTR2 ATTR3" to the system printer?
A. -P
B. PTR
C. LPTR
D. PRINTER
Answer: C

20. Which command will create an SQL table named TEST.TABLE?
A. CREATE-TABLE TEST.TABLE
B. CREATE.TABLE TEST.TABLE
C. CREATE TABLE TEST.TABLE
D. CREATE-TABLE SQL TEST.TABLE
Answer: C

21. When selecting data from a SQL data source, which separator between the attribute names in the SELECT statement is valid?
A. colon (:)
B. comma (,)
C. space ( )
D. semicolon (;)
Answer: B

22. Which command line will sort the TEST.FILE by AMT with highest amount to lowest amount?
A. SORT TEST.FILE DSND AMT
B. SORT TEST.FILE BY.DSND AMT
C. SORT TEST.FILE AMT DESCENDING
D. SORT DESCENDING AMT FROM TEST.FILE
Answer: B

23. When using Basic SQL Client Interface (BCI), what type of interface is the program connecting to?
A. JDBC
B. ODBC
C. Oracle Client Interface (OCI)
D. Microsoft ActiveX Data Objects (ADO)
Answer: B

24. Which interface would a BASIC programmer use to read and/or write a remote ODBC data source?
A. UDODBC or UVODBC
B. Basic SQLConnect (BSC)
C. UniObjects for Java (UOJ)
D. Basic SQL Client Interface (BCI)
Answer: D

25. With the variable SUB equal to "SUB1", which statement will call the external subroutine SUB1?
A. CALL SUB
B. CALL @SUB
C. CALL @SUB1
D. CALL "SUB"
Answer: B

26. Given the following programs (subroutine is cataloged)
PROGRAM MAIN SUBROUTINE SUB1(Z)
X=1 X=2
Y=2 Y=2
CALL SUB1(Y) Z=1
PRINT X,Y RETURN
END END
Running program MAIN will print what values for X and Y?
A. 1 for X and 1 for Y
B. 1 for X and 2 for Y
C. 2 for X and 1 for Y
D. 2 for X and 2 for Y
Answer: A

27. Multiple arguments in an external subroutine call must be separated by a
A. comma
B. space
C. period
D. value mark
Answer: A

28. Which command will execute an externally cataloged subroutine?
A. CASE
B. CALL
C. GOSUB
D. PERFORM
Answer: B

29. Which command performs a call to an internal subroutine?
A. CALL
B. CHAIN
C. GOSUB
D. EXECUTE
Answer: C

30. Which command executes reiteration of a LOOP statement?
A. END
B. NEXT
C. RETURN
D. REPEAT
Answer: D


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved