Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-710 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-710 Sample Questions:

1.In addition to modifying dictionary attributes to be SQL compliant, which other important function is performed by the CONVERT.SQL command?
A.Adds the Owner*Tablename to the SQL privilege file.
B.Invokes the SQL GRANT command on the converted table.
C.The process converts metacharacters "­" to "_" in the data file.
D.The process changes record id metacharacters to legal SQL characters.
Answer: A

2.Where is the connection timeout value for the Uni Call Interface (UCI) set?
A.On the client PC in the WINNT/system32 directory.
B.On the server in /usr/ud52/include/udtconfig file.
C.On the server in the path/unishared/unirpc/unirpcservices file.
D.On the client PC in the control panel ­ Network ­ Protocol ­ TCP/IP Protocol properties.
Answer: C

3.When SQL SELECT privilege is GRANTed on a UniData Subtable accessed by an ODBC client, which action is allowed?
A.read a record from a SQL View
B.insert a record into a SQL View
C.delete a record from the SQL Subtable
D.read a record from a the SQL Subtable
Answer: D

4.In addition to the server HOSTNAME or IP ADDRESS, the UCI Config Editor is used to define which connection parameter?
A.Service
B.DBMS Type
C.Network Protocol
D.Connection Timeout Value
Answer: B

5.If the remote client connection to the server fails, what diagnostic procedure needs to be confirmed?
A.The TIMEOUT value for udserver in unirpcservices file
B.Successful ping or telnet from the client to the server
C.The HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/ODBC registry entry needs
D.The path/unishared/unirpc/unirpcservices value for uvdrsrv
Answer: B

6.Where are the UniData Open Database Connectivity (ODBC) drivers and dynamic link libraries (dll's) installed?
A.On the client PC
B.On the UNIX Server
C.In $UDTHOME/$UDTBIN
D.In $UDTHOME/sys/CTLG
Answer: A

7.Visual Schema Generator (VSG) will automatically assign a UniData file's @ID to the SQL Table as which field name?
A.ID
B.@ID
C.ID1
D.ID_1
Answer: A

8.Which software package must be installed to enable a serial device access to UniData running on Microsoft Windows systems?
A.UDSerial
B.UDSerial and UDTelnet
C.Third party serial server
D.NT/2000 native serial support
Answer: B

9.In which UNIX directory is the udtconfig file located on UniData release 5.x (where x is the current release number)?
A./usr/ud5x/include
B.$UDTBIN/ud5x/include
C.$UDTHOME/ud5x/include
D./usr/unidata5x/include
Answer: A

10.Which UniData command recommends parameter values for 'udtconfig' and for the UNIX 'kernel'?
A.lstt
B.gstt
C.sysinfo
D.udtconf
Answer: D

11.Which command is used to select a tape drive after it is defined by SETTAPE?
A.T.ATT
B.T.SET
C.T.SELECT
D.T.DEVICE
Answer: A

12.Which 'udtconfig' parameter determines the number of local control tables (LCT) in the control table list (CTL)?
A.NUSERS
B.SHM_GNTBLS
C.SHM_LPAGESZ
D.SHM_LCINENTS
Answer: A

13.Which ECL command displays the current language setting?
A.LIST.LANG
B.LIST.LANGGRP
C.LIST.LANGDET
D.LIST.LANGUAGE
Answer: B

14.When the command ipcstat displays "unknown" on the far right of an entry for an ipc facility, this indicates processes that are associated with
A.non­UniData processes.
B.Shared Memory Manager (smm) processes.
C.Recoverable File System (RFS) processes.
D.Shared Basic Code Server (sbcs) processes.
Answer: A

15.Which system command displays shared memory Local Control Tables (LCT) use on UNIX?
A.sms
B.lstt
C.gstt
D.gsms
Answer: B

16.Which system command displays global and local shared memory use by the 'smm' daemon?
A.sms
B.lstt
C.gstt
D.gsms
Answer: A

17.Which ECL command defines the OS spooler command to be used for Unidata printing on UNIX?
A.SETPTR
B.SETOSLP
C.!setptr
D.SETOSPRINTER
Answer: D

18.Which UNIX command displays a list of message queues, shared memory, and semaphores?
A.ipcrm
B.udstat
C.udipcrm
D.ipcstat
Answer: D

19.Which udtconfig parameter contains the size of a shared memory segment to store globally cataloged programs?
A.SHM_PGM_SIZE
B.SHM_MAX_SIZE
C.SBCS_SHM_TBL
D.SBCS_SHM_SIZE
Answer: D

20.From the ECL prompt which command displays information about users currently logged in and the number licensed for UniData?
A.WHO
B.LISTUSER
C.LIST.QUEUE
D.LIST.USERSTATS
Answer: B

21.Which UNIX directory contains the error logs for UniData daemons'?
A.$UDTBIN
B.$UDTHOME
C.$UDTHOME/log
D./usr/ud52/include
Answer: A

22.Which 'log file' is the primary source of information describing what triggered a system crash on a UniData system with Recoverable File System on?
A.$UDTBIN/sm.log
B.$UDTBIN/smm.log
C.$UDTBIN/udt.errlog
D.$UDTBIN/smm.errlog
Answer: A

23.Which log file displays abnormally terminated UniData processes?
A.udt.errlog
B.smm.errlog
C.sbcs.errlog
D.cleanupd.errlog
Answer: D

24.Which system­level command displays UniData daemons that are currently running?
A.gstt
B.showud
C.ipcstat
D.showconf
Answer: B

25.Administrators can view the current ECL stack for the active udt process with pid number
13880, user name stu107, using which option?
A.From the ECL prompt, enter: PORT.STATUS PID 13880 CALL.STACK
B.From the ECL prompt, enter: LIST.READU USER_NAME stu107 DETAIL
C.From the UNIX shell prompt: cd to the home directory for user stu107 enter 'cat .ustk_stu107'
D.Login to UniData in the same account where user stu107 started their session. From the ECL prompt, enter: .L99
Answer: A

26.If two users in the same UniData account execute the same 'verb' and UserA executes a basic program while UserB receives a 'Not a verb' message, what could cause this problem?
A.SELECT privileges GRANTed to 'execute' the verb missing for USERB.
B.UserB does not have the $UDTHOME environment variable defined the same as UserA.
C.UserB does not have the same read permissions as UserA on the Basic Program (BP) file.
D.UserB does not have the same execute permissions as UserA on the Basic Program (BP) file.
Answer: B

27.Which procedure will analyze a UniBasic program to indicate reasons for poor performance?
A.Compile the program with a ­L option and execute the program with a ­L option and check the 'list' files.
B.Compile the program with a ­E option and execute the program with a ­E option and check the 'error' files.
C.Compile the program with a ­G option and execute the program with a ­G option and check the 'profile' files.
D.Compile the program with a ­I option and execute the program with a ­I option and check the 'information' files.
Answer: C

28.Which command can an administrator use to determine if user 'stu017' is waiting for a locked record resulting in a 'frozen' screen?
A.LIST.LOCKS
B.PORT.STATUS USER stu017
C.LIST.QUEUE USERNAME stu017
D.LIST.READU USERNAME stu017
Answer: C

29.Which log file does an administrator monitor to see messages produced when a UniData process encounters file corruption in a data file during processing?
A.udt.errlog
B.smm.errlog
C.sbcs.errlog
D.cleanupd.errlog
Answer: A

30.Administrators would inspect which udtconfig parameter in response to the error Numra is maxed out in installshmid?
A.SHM_MAX_SIZE
B.SBCS_SHM_SIZE
C.NUMRA_SHMID_SIZE
D.INSTALL_SHMID_SIZE
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved