Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-705 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-705 Sample Questions:

1.Which of the following is the most appropriate element of Business Intelligence architecture to discuss with end users?
A.Metadata design
B.Data warehouse design
C.Visualization requirements
D.Data propagation methodology
Answer: C

2.Which of the following metadata approaches facilitates the integration of tools from multiple vendors with the most flexibility?
A.Centralized API approach
B.Decentralized API approach
C.Centralized or repository approach
D.Decentralized or interchange approach
Answer: D

3.Which of the following is the primary METADATA task of a data modeling tool?
A.Maintain entity relationships
B.Maintain scheduling information
C.Maintain data definition language (DDL)
D.Maintain metadata Interchange Language (MIL)
Answer: A

4.Which of the following ideally determines when a data warehouse is scheduled to be updated?
A.Calendar events
B.System requirements
C.Business requirements
D.Volatility of operational data store
Answer: C

5.Which of the following is a data cleansing process?
A.Summarizing data
B.Building dimensions
C.Extracting only valid data
D.Checking referential integrity
Answer: D

6.A retail chain would like to do more accurate sales projections based on its large volumes of historical sales data. It has tracked store sales, but would like to identify sales patterns and buying characteristics. Which IBM Business Intelligence product is best suited for this analysis?
A.DB2 OLAP Server
B.DB2 XML Extender
C.DB2 Spatial Extender
D.DB2 Intelligent Miner
Answer: D

7.A company has recently implemented a data warehouse which consolidates data from multiple branch offices. What benefit can be realized?
A.Eliminates the need for a datamart
B.Facilitates the correction of errors at the branch office
C.Eliminates the need for branch operational system reports
D.Provides a consistent corporate view of business information
Answer: D

8.Which of the following is a key benefit of storing attribute definitions as metadata?
A.Reduces overall storage requirements
B.Significantly enhances load time performance
C.Allows for bi­directional update of operational data
D.Allows data load rules to be shared across multiple tools
Answer: D

9.Which of the following is the most important factor when defining an OLAP cube?
A.Number of measures
B.Number of dimensions
C.Number of source data transactions
D.Number of referential integrity constraints
Answer: B

10.An international marketing executive uses an OLAP query which displays sales information by country. What is the OLAP feature that would allow the executive to breakdown the sales by city?
A.Pivot
B.Roll up
C.Drill down
D.Dynamic calculation
Answer: C

11.A company mails highly detailed reports to remote users. This level of detail is only required occasionally, but is sometimes critical. Which of the following would be a flexible method for addressing this problem?
A.Provide summarized reports downloaded using FTP
B.Create summarized and detailed templates distributed via e­mail
C.Invite collaborative input of remote users incorporating Domino
D.Implement a web­based reporting tool with drill down capabilities
Answer: D

12.Which method should be used to decompose a free form product code that contains both size and color information?
A.Parsing
B.Mapping
C.Using foreign keys
D.Defining an intelligent primary key
Answer: A

13.Given time series information, what is the BEST statistical technique used to forecast the next six months?
A.Trend analysis
B.Cluster analysis
C.Association analysis
D.Multidimensional analysis
Answer: A

14.A client has an application that was written in­house. What is the most important factor when defining the mapping for data extraction?
A.The layout and format of the data
B.The source system network connectivity
C.The OLAP tools used to access the extracted data
D.The source system application programming language
Answer: A

15.A company currently provides hard copy reports to individual end users. How could a Business Intelligence solution satisfy the changing analysis requirements within the end user community?
A.By allowing end users to define their own metadata
B.By providing the current reports in softcopy format
C.By redesigning the report template for each end user
D.By allowing end users the flexibility to create their own reports
Answer: D

16.Given a Business Intelligence solution that measures near real­time business performance and the need to notify users when a critical metric exceeds a business threshold, the most appropriate technique is ________.
A.push messaging
B.on­demand notification
C.frequent text report generation
D.triggers that immediately update warehouse tables
Answer: A

17.A company's current reports are highly detailed in nature but are not meeting the needs of the end users. Which of the following would be the most flexible method for addressing this problem?
A.Form a user group to determine which reports are no longer necessary
B.Implement a web­based service to deliver additional summarized reports
C.Hire business specialist consultants to produce industry standard reports
D.Implement a front­end tool which allows users to create their own summarized reports
Answer: D

18.Which of the following would a business user consider to be the most important difference between DB2 OLAP and ROLAP offerings?
A.DB2 SQL offers ROLAP features
B.DB2 OLAP uses a special filing system
C.DB2 OLAP has a large number of applications which can use it
D.A DB2 OLAP system normally produces much faster speed of query response
Answer: D

19.A production system generates in excess of one million transactions per day. Which method would normally be used to manage the movement of this data to the warehouse on an hourly basis?
A.Perform full data refresh
B.Apply the net changes in the data
C.Append the summary data to the target
D.Create a mirror image of the operational tables on another system
Answer: B

20.In a large warehouse environment, what method or mechanism is often used to minimize the effect of on­line disk failure?
A.Striping
B.Blocking
C.Mirroring
D.Double buffering
Answer: C

21.A company has limited programming expertise and would like a tool that provides automated data extraction with a GUI. What should they choose?
A.Warehouse Manager
B.Relational Connect
C.Information Catalog
D.WebSphere Application Development
Answer: B

22.At what point in the data warehouse implementation process should data sources be identified?
A.After schema design
B.After data cleansing
C.After user needs are defined
D.After selection of an extraction tool
Answer: C

23.When designing a Business Intelligence solution, how should the Information Technology organization be primarily involved?
A.provide capacity requirements
B.define the business critical success factors
C.provide business rules to be used in the warehouse
D.provide the skills and knowledge to build a Business Intelligence solution
Answer: D

24.A major telecommunications provider wishes to identify which of its current customers may soon switch to an alternative provider. How can they support a marketing program designed to retain those customers deemed most likely to move their business to the competition?
A.Perform demographic analysis for customers for each geographic region
B.Build a mining base clustering active customers by their buying patterns
C.Build a multi­dimensional profile of the competition's customers and their offerings
D.Create a set of multi­dimensional profiles that summarize the characteristics of prior customers that have switched
Answer: D

25.A rapidly growing web­based brokerage wants to implement a data warehouse to provide analysis capability for several hundred traders. What is the most important factor that needs to be considered in making a hardware decision for the server?
A.Number of users
B.Source data hardware platform
C.Trader's client hardware platform
D.Geographical dispersion of desktop systems
Answer: A

26.What calculation method is NOT implemented in a DB2 OLAP Server installation?
A.Unary
B.Formula
C.Calc Script
D.Binary Anding
Answer: D

27.While viewing monthly sales by region, an executive needs to understand which stores have increased total sales over last month. In addition to measures, what dimensions should be viewed?
A.Stores and time
B.Region and sales
C.Stores and region
D.Stores, sales and product
Answer: A

28.A primary concern of store managers and executive staff is the reduction of product loss due
to damage and theft, also known as shrinkage. To better understand shrinkage, management wants to see how much product and which products are lost every week. What is required to address this concern?
A.Allow more frequent stock turns
B.Perform more frequent inventory checks
C.Monitor overall revenue associated with theft and damage
D.Track current inventory, product sales and inventory received
Answer: D

29.Which of the following Business Intelligence terms is used to describe the expansion of an analytical report to show a finer level of detail along one dimension?
A.Pivot
B.Roll up
C.Drill down
D.Compression
Answer: C

30.Which of the following factors is LEAST likely to affect sizing considerations when configuring a server for a Business Intelligence implementation?
A.The number of users
B.The data propagation requirements
C.The amount of historical data being stored
D.Intention to use materialize query tables for better performance
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved