Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-631 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-631 Sample Questions:

1.Which of the following describes private VOBs?
A.Once mounted, any user with access permission can use them.
B.Only root or the VOB owner can mount them.
C.Anyone can mount them.
D.Mount them with the ­private option of the cleartool mount command.
Answer: A, B

2.The cleartool catcs command will display the configuration record of a build object.
A.True
B.False
Answer: B

3.Which commands allow a user to obtain command syntax help from the command prompt? (Select all that apply.)
A.cleartool subcommand ­help
B.cleartool ­help subcommand
C.cleartool help subcommand
D.cleartool subcommand help
Answer: A, C

4.What is the length of the default timeout period on a ClearCase license?
A.15 minutes
B.30 minutes
C.60 minutes
D.120 minutes
Answer: C

5.A user may access VOB data either by making the VOB­tag or the VOB storage directory the current directory.
A.True
B.False
Answer: B

6.ClearCase license keys and License Server hostnames are stored in
/var/adm/rational/clearcase/license.db .
A.True
B.False
Answer: B

7.What cleartool command do you use to list the derived objects created by clearmake ?
A.diffcr
B.catcs
C.catcr ­flat
D.lsdo
E.ls ­la
Answer: D

8.Which operation(s) require the registry password? (Select all that apply.)
A.Change the registry password
B.Change a private VOB to a public VOB
C.Remove a public VOB
D.Create a public VOB
Answer: B, D

9.Regions A and B share a Registry Server. You create a VOB in Region_A. What commands do you issue to create a tag for Region_B?
A.cleartool mktag ­vob ­tag /vobs/VOB­tag ­replace ­region Region_B
B.cleartool mktag ­vob ­tag /vobs/VOB­tag ­region Region_B
C.cleartool mktag /vobs/VOB­tag ­region Region_B
D.cleartool mktag ­vob ­tag /vobs/VOB­tag ­replace ­region Region_A ­region Region_B
Answer: B

10.Are you required to unmount a VOB before running the cleartool protectvob command?
A.Yes
B.No
Answer: B

11.You can restart the cleartool relocate command for all phases except if it has halted during the final phase (removal of source elements).
A.True
B.False
Answer: A

12.Which of the following filename(s) appear in a ClearCase Registry? (Select all that apply.)
A.regions
B.view_object
C.vob_object
D.snapshot_setup
E.cltxt_pool
Answer: A, B, C

13.Only the owner of a ClearCase object can transfer ownership of that object.
A.True
B.False
Answer: B

14.Which of the following best describes the effect of parameter driven scrubbing when the current pool size is greater than the maximum size parameter?
A.Scrubs that pool of files that have not been accessed in the number of hours set in the age parameter until reclaim size is reached.
B.Scrubs that pool of files that contain duplicate data until the current size is less than the reclaim size.
C.Scrubs that pool of files that have not been modified since the number of hours set in the age parameter.
D.Scrubs that pool of files that have not been accessed in the time specified in the age parameter until minimum size is reached.
Answer: A

15.Which metadata type is most commonly used to identify versions used in a release?
A.Attributes
B.Global types
C.Triggers
D.Labels
Answer: D

16.Any member of any group can change the config spec of a view.
A.True
B.False
Answer: B

17.Which category of metadata has no auto­make­type feature?
A.Label type
B.Attribute type
C.Trigger type
D.Element type
Answer: C

18.You can use version­extended naming only with ClearCase commands, not with shell commands.
A.True
B.False
Answer: B

19.You want to get detailed information about a build. What do you examine?
A.Configuration records
B.Derived objects
C.Makefile
D.View's log files
E.Configuration specification
Answer: A

20.A user can change from write access to read­only access on a checked­out version by issuing the cleartool protect ugo­w command.
A.True
B.False
Answer: B

21.Creating symbolic links with absolute pathnames can cause the links to be invisible to other users.
A.True
B.False
Answer: B

22.Which of the following actions are performed by the cleartool rmvob command? (Select all that apply.)
A.Resets permissions on the VOB tag directory
B.Unregisters the VOB
C.Kills the vob_server process
D.Converts checked­out versions to view­private files
E.Deletes the VOB storage directory
Answer: B, C, E

23.What is the length of the shortest timeout period for a ClearCase license?
A.5 minutes
B.10 minutes
C.30 minutes
D.60 minutes
Answer: C

24.The cleartool recoverview command calls the cleartool reformatview command.
A.True
B.False
Answer: A

25.A configuration record contains which of the following? (Select all that apply.)
A.Information on all sibling derived objects
B.Non­MVFS section containing the update history of the view
C.Information on when and in which view the build was run
D.Information on versions used for the build
Answer: A, C, D

26.A user can specify a VOB to mount with either the VOB­tag or the VOB storage pathname.
A.True
B.False
Answer: B

27.Which object(s) does the cleartool relocate command move? (Select all that apply.)
A.Directory elements
B.Type triggers
C.Element triggers
D.Shared derived objects
Answer: A, B

28.New license keys are necessary to upgrade from a previous release of ClearCase.
A.True
B.False
Answer: B

29.When creating VOB symbolic links, you should use absolute pathnames so other users can access the link.
A.True
B.False
Answer: B

30.The upper management has asked how many files were altered in the last two software releases. Which command creates the most efficient report you can generate using the command line interface that will provide this information?
A.cleartool find
B.cleartool describe
C.list history
D.list vtree
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved