Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-397 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-397 Sample Questions:

Q: 1 After creating a new cluster of Portal Servers, an administrator attempts to install a Portlet Application using the Portal Administration Console. The installation fails. Which of the following actions should the administrator perform to begin troubleshooting this situation?
A. Test the connectivity to the WPCP50 database using the Portal datasources.
B. Verify that the default WebSphere Application Server, server1, is not running on any of the clustered nodes.
C. Verify that the DeploymentService.properties file for each clustered Portal Server has been updated with the cluster name.
D. Try installing the Portlet Application re-packaged as an EAR file.
Answer: C

Q: 2 After federating WebSphere Portal node to the deployment manager cell, the administrator attempts to access the WebSphere administrative console installed on the WebSphere Portal node to configure the cluster. However, the browser displays error page not found. Which of the
following should the administrator do to configure clustering?
A. Remove WebSphere Portal node from the cell and access the administrative console again.
B. Reinstall the administrative console application on the WebSphere Portal node.
C. Use the administrative console on the deployment manager.
D. Restart deployment manager and all nodes.
Answer: C

Q: 3 Two companies have merged. The IT administrator of the company must change the host name of the production server to comply with the new naming standards. The domain name is to remain the same. What does the administrator need to update to refer WebSphere Portal to the new host name?
A. WebSphere Application Server and WebSphere Portal
B. Web Server, WebSphere Application Server and WebSphere Portal
C. The operating systems network settings, WebSphere Application Server and WebSphere Portal
D. The operating systems network settings, Web Server, WebSphere Application Server and WebSphere Portal
Answer: D

Q: 4 An administrator needs to customize the default content for virtual portals created in the future to exclude My Tasks page. Which of the following is the BEST way to accomplish this task?
A. Use Portal Access Control portlet to remove access rights for My Tasks page.
B. Use Locks portlet to unlock My Tasks page and delete the page.
C. Edit wpconfig.properties and InitVirtualPortal.xml to remove My Tasks page setup.
D. Edit InitVirtualPortal.xml and remove My Tasks page setup.
Answer: D

Q: 5 When performing a manual migration from V4 to V5.1, which of the following are some of the steps that need to be taken?
A. Migrate custom themes and skins
B. Migrate all virtual portals
C. Migrate Portal business portlets
D. Migrate business processes
Answer: A

Q: 6 Which of the following are recommended actions for an administrator to deploy themes and skins on WebSphere Portal cluster in a production environment?
A. 1. In the production server, export wps.ear from deployment manager 2. Expand wps.ear to temp directory 3. Place updated themes and skins JSPs into correct location in temp directory 4. Repackage temp directory to wps.ear 5. Update wps.ear in deployment manager and synchronize the update across each node 6. Restart Portal on each node.
B. 1. In the production server, export wps.ear from one of the Portal cluster member 2. Expand wps.ear to temp directory 3. Place updated themes and skins JSPs into correct location in temp directory 4. Repackage temp directory to wps.ear 5. Update wps.ear for each Portal cluster member 6. Restart Portal on each node.
C. 1. In the staging server, update new themes and skins and export wps.ear 2. In the production server, update wps.ear in deployment manager 3. Synchronize the update across each node 4. Restart Portal on each node.
D. 1. In the staging server, update new themes and skins and export wps.ear 2. In the production server, update wps.ear on each Portal cluster member 3. Restart Portal on each node.
Answer: A

Q: 7 Which of the following can be used to enable and configure WebSphere Portal v5.1 tracing?
A. Tivoli Web Site Analyzer
B. Tivoli Performance Viewer
C. log.properties file
D. trace.properties file
Answer: C

Q: 8 After a new installation of WebSphere Portal, an administrator finds that when users log in with the correct IDs and passwords, they are immediately returned to the login screen.
Investigation reveals that the browser is not sending the LTPAToken cookie to WebSphere. What is the MOST likely cause of this problem?
A. The login.jsp has not been installed properly.
B. The browsers have been accepting JSESSIONID instead of LTPA token.
C. The LTPA token has been blocked by the Web Server.
D. The LTPA token is not configured for the correct domain.
Answer: D

Q: 9 When using the xmlaccess tool to export or import portal configurations, which of the following is part of the basic syntax of the command line arguments?
A. A user full distinguished names (DN) and password with sufficient authority must be provided.
B. A url that points to the portal configuration servlet must be provided.
C. An optional flag that specifies a connection timeout must be provided.
D. A Database hostname or IP address must be provided.
Answer: B

Q: 10 Users are surfing the WebSphere Portal public page and have not logged in yet. When clicking links on the portlet, they get a NullPointer Exception. Which of the following may be causing this problem?
A. The Member Manager is corrupted.
B. The Portal public session was not enabled.
C. The default application server, server1, is unavailable.
D. Javascript support has not been enabled on the browser.
Answer: B

Q: 11 An administrator has just run the WPSconfig task, enable-security-ldap, to enable WebSphere Security with the IBM Directory Server. The build appeared to complete successfully, but the administrator is not able to log in to Portal with the wpsadmin user ID. Which of the following steps should the administrator take to begin troubleshooting this problem?
A. Check the ConfigTrace.log for error messages or warnings.
B. Check the ldapInstalllog.txt for error messages or warnings.
C. Uninstall Portal completely, and begin installing from scratch.
D. Re-Install the LDAP Server and import the PortalUser.ldif file into the LDAP directory.
Answer: A

Q: 12 The administrator wants to add a portlet to a page containing the company information. The content of the portlet will not change. The portlet is permanent and will not be removed. Why should the administrator use Portal Scripting Interface in an interactive mode to execute this administrative task?
A. The task is simple and executed repeatedly.
B. The task is simple and executed only once.
C. The task needs to be executed using a profile script.
D. The task needs to be executed using the JACL scripting language.
Answer: B

Q: 13 Consider the following wpsconfig command when configuring DB2 for Portal V5.1 directly after Portal installation:
WPSconfig database-transfer -DDbPassword=<password> -DJcrDbPassword=<password>
-DJcrJMSJAASPassword=<password> -DFeedbackDbPassword=<password>
-DLikemindsDbPassword=<password> -DWmmDbPassword=<password>
Which of the following BEST describes this command's action?
A. The password attributes in wpsconfig.properties file will overwrite the command line password. It is redundant to specify password property on command line.
B. The existing data from the default Cloudscape database will be transferred to DB2 database.
C. The Portal database will be created in DB2 and its tables will be populated automatically.
D. The configuration task will fail because the wpsconfig command has too many parameters specified.
Answer: B

Q: 14 What is the order of tasks for building a release for a completely new Portal installation of the staging server and the production server?
A. Install the production server. Build the release on the production server. Develop a release on the production server, then install the staging server. Import that release onto the staging server.
B. Install the production server. Develop a release on the production server. Build the release on the production server, then install the staging server. Import that release onto the staging server.
C. Install the staging server, then install the production server. Develop a release on the staging server. Build the release on the staging server. Import that release onto the production server.
D. Install the staging server. Build the release on the staging server. Develop a release on the staging server, then install the production server. Import that release onto the production server.
Answer: C

Q: 15 An administrator notices that the document libraries that are used by the Document Manager portlet are shared among all virtual portals. What can be done to make these portal resources available uniquely and separately to individual virtual portals and their users, if anything at all?
A. Portal resources can be scoped by creating a copy for each virtual portal. Assign appropriate access rights to users of each virtual portal to access these resources.
B. Portal resources can be scoped by creating different URL mapping for each virtual portal. Access rights do not need to be assigned for URL mappings.
C. Portal resources can be scoped internally to a particular virtual portal. Access rights have been configured appropriately for these resource.
D. Portal resources cannot be scoped to a particular virtual portal. Access rights cannot be changed for these resources.
Answer: A

Q: 16 An instance of WebSphere Portal is configured to use an LDAP user registry. WebSphere Portal encrypts the LDAP administrative passwords and stores them. If the LDAP administrator's password is changed after installation, which of the following must the Portal Administrator do, if anything at all?
A. Change the passwords and store them in the database.
B. Generate the encrypted passwords, and replace the encrypted passwords in wmm.xml.
C. Change the LDAP password in wpconfig.properties.
D. Do nothing as Member Manager automatically determines that the passwords have changed and makes the necessary adjustments.
Answer: B

Q: 17 Which is the BEST attribute to map extId on when using Tivoli Directory Server 5.1 ?
A. DistinguishedName
B. ibm-appUUID
C. ibm-entryUuid
D. objectGUID
Answer: C

Q: 18 Configuration parameters for Member Manager in a WPS 5.1 non-clustered environment are located in which of the following?
A. <wp_root>/shared/app/wmm/
B. <was_root>/config/wmm/
C. <wp_root>/config/wmm/
D. <wp_root>/wmm/
Answer: D

Q: 19 In order to provide portlet PO as a Web Services for Remote Portlets (WSRP) service, a user needs which of the following access roles?
A. Editor@PO
B. Editor@WSRP_Export, Editor@PO
C. Manager@PO
D. Manager@WSRP_Export, Manager@PO
Answer: B

Q: 20 When externalizing access control, the administrator externalizes:
A. Resources and uses ACLs to control permissions.
B. Roles and uses ACLs to control role membership.
C. Role types and uses ACLs to control roles.
D. Permissions and uses ACLs to control resources.
Answer: B

Q: 21 When a user with id user1@ca.ibm.com logs on and the realm is defined with delimiter=@ and id=ibmclub, the user id is passed to Member Manager as which of the following?
A. user1\@ca.ibm.com@ibmclub
B. user1@ca.ibm.com@ibmclub
C. user1@ca.ibm.com\@ibmclub
D. user1\@ca.ibm.com\@ibmclub
Answer: A

Q: 22 An LDAP schema used by WebSphere Portal V5.1 includes two groups, USMarketing and GlobalMarketing. USMarketing is a subgroup of GlobalMarketing. The GlobalMarketing group has a role that includes view access on a File Server portlet. In addition, the USMarketing group has a role that includes view access on a WorldClock portlet. A user is a member of USMarketing. Which of the following correctly describes this user's access rights over the two portlets?
A. The user can view the File Server portlet but not the World Clock portlet.
B. The user can view the World Clock portlet but not the File Server portlet.
C. The user can view either the World Clock or the File Server portlets depending on the which group she indicated when login in.
D. The user can view both the World Clock and the File Server portlets.
Answer: D

Q: 23 When configuring WebSphere Portal for LDAP with multiple realm support, which of the following user registries is WebSphere Application Server configured to use?
A. Local Operating System
B. LDAP User Registry
C. Custom User Registry
D. Trust Association Interceptor
Answer: C

Q: 24 When switching the login LDAP attribute from the default (uid) to another LDAP attribute (such as emailAddress), after configuring WebSphere Portal Server Security WITH realm support, changes must be made in:
A. The WebSphere Application Server administrative console and in wmm.xml
B. The WebSphere Application Server administrative console and in wmmur.xml
C. wmmur.xml and wmm.xml
D. Uust wmmur.xml
Answer: A

Q: 25 The parameter WmmSystemId in wpconfig.properties indicates which of the following?
A. The ID WebSphere Member Manager uses to connect to the LDAP
B. The portal administrator ID
C. The WebSphere Application Server administrator ID
D. The ID portal uses to connect to the WebSphere Member Manager EJB
Answer: D

Q: 26 A portlet needs to store a credential that is to be accessed in all of a specific user's portlet instances. However, it is not to be accessed by other users. The portlet doesn't expect an administrator to create a slot in advance. What is the correct type of credential slot for it to use?
A. An administrative slot
B. A system slot
C. A shared slot
D. A portlet private slot
Answer: C

Q: 27 In a production environment, a WebSphere Portal administrator is configuring the system to allow the Web server to accept SSL requests from Web browsers. Which of the following steps is required in order for WebSphere Portal to work properly?
A. Generate a self-signed certificate using the ikeyman utility.
B. Configure WebSphere Application Server to accept SSL connections from the web server.
C. Change the redirect.login.ssl parameter to 'true' in the ConfigService.properties.
D. Change the redirect.logout.ssl parameter to 'true' in the ConfigService.properties.
Answer: C

Q: 28 When users are created in WebSphere Portal (e.g., via self-registration or administration portlet) with Tivoli Access Manager enabled:
A. An administrator always needs to manually add the user to Tivoli Access Manager.
B. The user is always automatically added to Tivoli Access Manager.
C. The user is automatically added to Tivoli Access Manager if the administrator has run the
enable-tam-userprov task otherwise it needs to be done manually.
D. Portal will throw an exception, therefore it is necessary to disable these functions by removing the links in the theme.
Answer: C

Q: 29 When copying a portlet application using the administrative pages, which of the following is true regarding the portlet data and portlet application data?
A. The portlet application parameters are copied from the original application, but the portlet parameters are blank in the copied portlet.
B. The portlet application parameters are left blank since this is a new version of the portlet, but the portlet parameters are copied from the original portlet.
C. The portlet application and portlet are copied, but the parameters are left blank for configuration by the administrator.
D. The portlet application data and the portlet data are copied to the copy from the original portlet.
Answer: D

Q: 30 Which of the following WSRP Producer functions can only be done using the portal XML configuration interface?
A. Provide a portlet
B. Withdraw a portlet
C. Determine group IDs and handles
D. Consume a WSRP service as a remote portlet
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved