Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-387 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-387 Sample Questions:

1.A customer is purchasing an IBM e Server pSeries four­node cluster to use for a client/server
ERP application that will be configured as follows: ­­ two nodes will be application servers ­­ two nodes in an HACMP cluster will serve the database The customer will be using an IBM TotalStorage FAStT Storage Server. In order to provide the highest data availability for the database server, which of the following is the most appropriate hardware RAID technology to recommend?
A.RAID 0
B.RAID 1
C.RAID 10
D.RAID 5
Answer: C

2.A customer has a single controller IBM TotalStorage FAStT600 Model 6LU Storage Server. What is the maximum number of expansion drawers that can be attached?
A.0
B.3
C.7
D.16
Answer: A

3.A large enterprise has numerous Intel­based servers with a variety of locally attached IBM 4mm tape drives used for periodic backups. The customer has often been unable to restore data from tape media. Which of the following would provide the customer with the best backup/restore solution?
A.Replace existing tape drives with LTO tape drives in each server.
B.Install an IBM TotalStorage Enterprise Tape Library (3494) with IBM Tivoli LAN free backup.
C.Install an IBM TotalStorage Virtual Tape Server (3494­VTS) with additional virtual drives.
D.Install a IBM Tivoli Storage Manager server with an IBM TotalStorage LTO Ultrium Scalable Library
(3583).
Answer: D

4.A customer has an "engineering support system" that is backed up using IBM Tivoli Storage Manager. The system consists of an IBM e Server pSeries and several Windows NT and Netware servers. The IBM Tivoli Storage Manager system runs on an IBM pSeries server to a tape silo. Due
to network congestion, the expanding data on the "engineering support system" can no longer be backed up within the time available. The data growth is expected to increase rapidly over the next few months. The recovery time for the IBM pSeries server is currently estimated at 72 hours. Which of the following options would resolve the network problem?
A.Install an IBM TotalStorage NAS Gateway 500.
B.Utilize LAN free backups over the SAN.
C.Install iSCSI to improve block I/O throughput.
D.Increase the number of tape drives within the silo.
Answer: B

5.A customer has a requirement for 2 TB of non­compressible data to be stored on an automated tape library. The customer requires the best compromise between tape drive capacity and speed.
Which of the following would be the best technology choice given the customer's requirements?
A.IBM TotalStorage Enterprise Tape Drive (3592­J1A)
B.IBM TotalStorage Enterprise Tape Library (3494) with IBM 3590­H1A drives
C.IBM TotalStorage LTO Ultrium Tape Autoloader (3581)
D.IBM TotalStorage LTO Ultrium2 Scalable Library (3583)
Answer: D

6.A customer plans to increase the storage on a database server. Currently the system consists of a Sun server with 7 x 36.4 GB SCSI disk drives attached on a single bus. Expected growth of data is 70% per year, and performance level must be maintained. Which of the following will provide the customer with the best long­term solution?
A.Add 145 GB SCSI drives to the existing system.
B.Add an IBM TotalStorage FAStT Storage Server.
C.Replace the existing drives with 72.8 GB SCSI drives.
D.Replace the existing drives with an IBM TotalStorage Expandable Storage Plus (2104).
Answer: B

7.A large customer environment consists of 16 Intel­based servers that support electronic mail. The servers have exceeded their disk storage capacity and the customer would like to centralize disk storage. Which of the following solutions should be recommended?
A.IBM TotalStorage NAS Gateway 500
B.IBM TotalStorage SAN Volume Controller
C.IBM TotalStorage FAStT Storage Server
D.IBM Tivoli Storage Manager for Space Management
Answer: C

8.A customer has an IBM e Server iSeries server with SCSI adapters and two IBM e Server pSeries servers with FC adapters. The customer will perform daily backup to a single library. Tape drives and tape pools should be separated from each other. If cost is a key consideration, which IBM TotalStorage library would be the best choice?
A.LTO Ultrium Tape Autoloader (3581)
B.LTO Ultrium Tape Library (3582)
C.LTO Ultrium Scalable Library (3583)
D.LTO Ultrium UltraScalable Tape Library (3584)
Answer: C

9.An application development organization has identified performance requirements for a new application. Which of the following elements would have the LEAST impact on I/O performance?
A.Clock rate of the CPU
B.Number of disk drives
C.Number of I/O processor adapters
D.Amount of system memory
Answer: A

10.A business is expanding its market by supporting order­entry via the Internet and wants to provide continuous access to the new application. Which of the following disk subsystem attributes is most important to achieving this goal?
A.Fibre Channel interface
B.Large cache size
C.Use of RAID 0
D.Use of RAID 5
Answer: D

11.A customer is currently running a mail server application. The customer is interested in expanding the storage subsystem. Which of the following is the most significant consideration?
A.Record size
B.Logical volume partitioning
C.Data security
D.Number of users
Answer: D

12.A customer owns a 150 GB usable RAID 5 SCSI disk subsystem attached to a single host and wants to increase data throughput, reliability, availability, and serviceability. Cost is a significant consideration. Which of the following is most likely to satisfy all of these requirements?
A.Convert the RAID 5 subsystem to a RAID 1 subsystem.
B.Convert the existing subsystem to JBOD with additional disk drives.
C.Replace the existing subsystem with an IBM TotalStorage FAStT Storage Server.
D.Replace the existing subsystem with an IBM TotalStorage Enterprise Storage Server.
Answer: C

13.When choosing between an IBM TotalStorage LTO Ultrium Library (3582) and an IBM TotalStorage LTO Ultrium Scalable Tape Library (3583) for an open system environment, which requirement differentiates the two libraries?
A.Standalone or rack mounted
B.SCSI or FC attachment
C.Logical library sharing
D.Upgradeable storage slot capacity
Answer: D

14.Which of the following is a feature of all IBM TotalStorage Ultrium tape drives?
A.Statistical Analysis and Reporting System (SARS)
B.Native switched fabric 2 GB Fibre Channel interface
C.200 GB Native capacity
D.64 MB buffer
Answer: A

15.A customer would like to implement a disk subsystem that provides high data availability at the lowest cost. A storage specialist should recommend which of the following?
A.RAID 0
B.RAID 0+1
C.RAID 1
D.RAID 5
Answer: D

16.Which of the following is a competitive advantage of the IBM TotalStorage FAStT600 Turbo
Storage Server compared to FAStT600 Storage Server?
A.FlashCopy option
B.Improved performance regarding I/Os per second
C.Additional host configuration options
D.Better reliability, availability, and serviceability (RAS) characteristics
Answer: B

17.Which of the following attachment cards is used to connect an IBM TotalStorage Enterprise
Tape Drive (3590) to an IBM e Server pSeries server?
A.SSA Adapter
B.Ultra3 SCSI RAID Adapter
C.Ultra SCSI Differential Adapter
D.Ultra SCSI Single­ended Adapter
Answer: C

18.A customer is migrating a 600 GB Oracle database from an older IBM e Server pSeries server to
a new one. The data is on a 2 TB IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS) that is 80% full. What is the easiest way to move the data to the new server?
A.Create new LUNs as targets, perform FlashCopy to those LUNs, and assign the target LUNs to the new server.
B.Use IBM TotalStorage ESS Specialist to assign the existing LUNs to the new server and use AIX LVM
importvg to acquire the existing data.
C.Assign new LUNs to the new system, backup the data with the existing tape library, and restore it on the new system.
D.Assign new LUNs to the new system and use FTP to transfer the data to the new system.
Answer: B

19.A customer wants to create an HACMP environment using two IBM e Server pSeries servers. How many Fibre Channel adapters should be used with each server to connect the IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (2105)?
A.1
B.2
C.4
D.6
Answer: B

20.EMC, Sun and IBM all claim that they offer the highest performing disk solution. What is the most convincing way for an IBM storage specialist to prove the claim?
A.Review latest Gartner Magic Quadrant report.
B.Call CompeteLine for competitive data.
C.Provide benchmark testing.
D.Provide product datasheet.
Answer: C

21.A storage specialist discusses with a customer the benefits of monolithic storage versus modular storage systems. Which of the following would the specialist indicate is an attribute of monolithic (IBM 2105) storage?
A.Supports IBM e Server zSeries servers
B.Offers limited scalability and communication flexibility
C.Relies heavily on bandwidth rather than cache to deliver performance
D.Separates the RAID Controller Module from the Disk Drawer Modules
Answer: A

22.Refer to the exhibit to answer the question. A customer has an environment with the following configuration shown in the exhibit. The customer wants to do centralized backups. Assuming uniform change rate for the data on all servers pictured, which of the following nodes is the best candidate for a backup server?
A.Node A
B.Node B
C.Node C
D.Node E
Answer: C

23.A customer has an existing rack­mounted IBM TotalStorage Enterprise Tape Drive (3590) Model
B with ACF and wishes to decrease the time necessary to complete backups. If floor space is a concern, which of the following should a storage specialist recommend to the customer?
A.Upgrade to an IBM 3590 Model H1A.
B.Upgrade to an IBM 3590 Model H11.
C.Replace with an IBM 3590 Model J70.
D.Replace with an IBM 3590 Model C12.
Answer: B

24.A customer stores 1 TB of data on an IBM e Server pSeries server. The customer has major budgetary constraints. Assuming 2:1 data compression and total cost of ownership is the primary requirement, which of the following is the best alternative for unattended tape backup/restore?
A.IBM TotalStorage LTO Ultrium Tape Drive (3580)
B.IBM TotalStorage LTO Ultrium Tape Autoloader (3581)
C.IBM TotalStorage LTO Ultrium Scalable Library (3583)
D.IBM TotalStorage LTO Ultrium UltraScalable Tape Library (3584)
Answer: B

25.Which of the following phrases best describes the IBM TotalStorage Enterprise Storage Server
(2105) to a non­technical decision­maker?
A.A reliable consolidated storage solution
B.A near­line storage solution
C.A high performance disk subsystem
D.A multi­host attachment subsystem
Answer: A

26.A customer wants to migrate their current database, which is running on AIX connected to an EMC Symmetrix, to a solution that meets their throughput requirements. Which of the following is the best way to indicate the expected performance of an IBM TotalStorage disk solution?
A.Calculate the expected performance based upon published throughput values.
B.Describe the architecture of the IBM solution explaining why it is superior to the EMC solution.
C.Engage an IBM TotalStorage Solution Center to test the customer's application performance with the new configuration.
D.Call the IBM SupportLine and request throughput calculations based upon the proposed solution.
Answer: C

27.A customer has Veritas NetBackup installed and is complaining about Client Host Restore times. Which of the following IBM Tivoli Storage Manager features will provide the right solution for the customer problem?
A.Collocation
B.Compression
C.Reclamation
D.Subfile Backup
Answer: A

28.Which of the following cable connector types is required when connecting an IBM TotalStorage Enterprise Tape Drive (3590­E1A) directly to an IBM TotalStorage SAN Fibre Channel Switch (2109­F16) with short wave GBICs?
A.SC to SC cable
B.SC to LC cable
C.SC to ST cable
D.LC to LC cable
Answer: B

29.Which of the following upgrades can be installed by the customer without an IBM Customer Engineer?
A.IBM TotalStorage Enterprise Tape Library (3494) upgrade
B.IBM TotalStorage FAStT900 Storage Server capacity upgrade
C.IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (2105) capacity upgrade
D.IBM TotalStorage LTO Ultrium UltraScalable Tape Library (3584) upgrade
Answer: B

30.Which of the following is a characteristic of the IBM Total Storage SAN Volume Controller?
A.Requires a agent on each server
B.Requires no special zoning
C.Provides dynamic data migration capabilities
D.Provides "Out­of­Band" performance
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved