Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-355 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-355 Sample Questions:

1. Users are reporting long response time delays in transactions that previously would run with subsecond response. The system administrator knows these transactions are RPG IV - SQL based programs. Which of the following would be the first step in determining the problem?
A. Use Management Central to start a job monitor for that system and select the SQL submonitor display.
B. Use iSeries Navigator, SQL Performance Monitor to collect and analyze the SQL performance of the jobs.
C. Start debug on one of the on-line jobs and use Performance Explorer to analyze the jobs database access plan.
D. Use iSeries Navigator to create a database map of the tables used in the transactions and watch for high I/O rates.
Answer: B

2. Using the example below, what is the cumulative PTF level of the system?
Display PTF Status
System: ANYSYS
Product ID . . . . . . . . . . . . . : 5722999
IPL source . . . . . . . . . . . . . : ##MACH#B
Release of base option . . . . . . . : V5R1M0 L00
PTF IPL
Opt ID Status Action
TL02134 Temporarily applied None
TL02071 Permanently applied None
TL01226 Superseded None
RE01066 Permanently applied None
QLL2924 Permanently applied None
MF29379 Permanently applied None
MF29287 Permanently applied None
A. TL02071
B. TL02134
C. RE01066
D. MF29379
Answer: B

3. Which of the following should be considered when preparing for a release upgrade?
A. User changes made to IBM-supplied commands
B. Valid license information for the current release
C. Presence of user libraries after QSYS in the system library list
D. Installation of the latest cumulative package for the current release
Answer: A

4. Job description FREDJOBD has public authority of *USE. This job description specifies that jobs run under user profile FRED, which has public authority *EXCLUDE. User profile SUE is user class *USER with default special authorities and does not have specific authority to user profile FRED.
Under which security level(s) would user profile SUE be able to successfully submit a job using FREDJOBD with the intent to run the job under user profile FRED?
A. At 20 only
B. At 20 and 30
C. At 20, 30, and 40
D. At 20, 30, 40, and 50
Answer: B

5. Which of the following commands will save all objects in the IFS?
A. SAV
B. SAVDLO
C. SAVLIB *IFS
D. SAVLIB *NONSYS
Answer: A

6. What command is used to save the IFS to tape?
A. SAV
B. SAVRST
C. SAVDLO DLO(*IFS)
D. SAVSYS OBJTYPE(*IFS)
Answer: A

7. On an iSeries running V5R2, which of the following authorities needs to be removed from an object to ensure that the object owner cannot delete it?
A. Object alter authority
B. Object existence authority
C. Object management authority
D. Object operational authority
Answer: B

8. A system administrator needs to add 100 users to a V5R2 system without impacting response times. Which of the following would be the first step in determining the current performance of the system?
A. Define a performance collection agent in iDoctor for iSeries.
B. Define a performance collection object within iSeries Navigator.
C. Use Performance Explorer to collect generalized performance data.
D. Use the Workload Estimator to show existing performance constraints.
Answer: B

9. Which of the following can have an impact on determining the interactive workload requirements of an iSeries?
A. Active subsystems
B. Active controllers
C. Active user profiles
D. Active display sessions
Answer: D

10. A Manufacturing company has three remote sites and a total of six distributed AS/400 systems. The company would like to accomplish the following:
A. Centralize to a single system
B. Maintain each system workload and identity attributes
C. Reduce the total cost of ownership of maintaining individual systems
D. Maintain existing performance levels

11. Which of the following would the most viable course of action?
A. Implement High Availability and replicate each system to a single system.
B. Implement LPAR on a centrally located system and consolidate the individual systems onto multiple partitions.
C. Transfer all systems to the central location and create an iSeries cluster to form a single "logical" system.
D. Consolidate all the systems into a single partition on a system with a CPW rating that matches or exceeds the accumulated CPW of the individual systems.
Answer: B

12. Which of the following disk drive considerations has the greatest impact on system performance?
A. Number of disk drives on a bus
B. Used versus available disk space
C. Data protection method (RAID verses mirroring)
D. Peak rate of disk requests versus the number of disk arms
Answer: D

13. Which system performance command can send output to both the online screen and a database file simultaneously?
A. WRKSYSACT
B. WRKACTJOB
C. WRKDSKSTS
D. WRKSYSSTS
Answer: A

14. Which of the following can be adjusted daily by a scheduled job to maximize interactive or batch throughput?
A. Memory pools
B. QACTJOB system value
C. Auxiliary storage pools
D. QMAXACTLVL system value
Answer: A

15. An iSeries administrator would like to monitor the performance of all four of the machines in the data center at one time. If a certain level of interactive CPU is reached, the administrator wants to receive an email. What needs to be done to satisfy the requirement?
A. In Management Central, set up a system group monitor job with a threshold action.
B. In iSeries Navigator create endpoints for each of the systems and set up a threshold job monitor.
C. Add an exit program to the WRKACTJOB command to intercept the CPU statistics and process the email.
D. Start PM/400 and use the PM/400 notification options to send the email when the threshold is reached.
Answer: A

16. Which of the following will enable an administrator to establish an ongoing analysis of the performance and utilization of an iSeries?
A. Upload the performance data to the IBM Workload Estimator
B. Activate Performance Manager/400 to automatically upload data to IBM
C. Enable PPP communications between the iSeries and the IBM Benchmark Center
D. Utilize the no-charge OS/400 performance analysis tools to print monthly reports
Answer: B

17. On a system that does not have Performance Tools for iSeries (5722-PT1), how can performance data be collected for analysis on a different system that has Performance Tools installed?
A. Use Electronic Service Agent for iSeries
B. Use the Start Performance Monitor command
C. Start a Performance Monitor in iSeries Navigator
D. Install and run OS/400 product option 42, Performance Collection Client
Answer: C

18. A system administrator wants to collect performance data for multiple iSeries servers in a network. When attempting to start performance collection using iSeries Navigator, collection services fail. Which of the following is the most likely cause of the problem?
A. The Management Central, central system is not connecting.
B. Performance Tools (5722-PT1) is not installed on all systems.
C. The user profile being used to start collection does not have *SYSADM special authority.
D. The Management Central performance collector plug-in is not installed in iSeries Navigator.
Answer: A

19. An iSeries server with Domino and Websphere Commerce Suite installed is performing well, except when the Domino or Websphere servers are starting. Which of the following is the most likely cause of the performance problem?
A. Job Queue QSERVER in subsystem QSERVER is set to single thread jobs.
B. The activity level in the shared pool running the servers is too low.
C. The managing Domino server instance is not started prior to the Websphere server instance.
D. The system value QMLTTHDACN(Multithreaded job action) is set to stop non-thread safe processes.
Answer: B

20. A batch subsystem is established to run jobs from multiple queues. An application submits two jobs to each queue. All jobs are in release status. Which of the following is the reason that only three jobs have started to run?
A. The total MAXACT for all of the job queue entries is three.
B. Only three of the job queue priorities have been defined in the subsystem.
C. The activity level setting associated with the subsystem description is 3.
D. The execution of the pending jobs is governed within the application of the jobs currently running.
Answer: A

21. A system administrator would like to change the message logging for a job currently running. Which command will provide this ability?
A. CHGJOB
B. CHGCLS
C. CHGJOBD
D. CHGSBSD
Answer: A

22. Where is the priority of a job initially defined?
A. In the associated user profile
B. In the associated job description
C. In the associated job class description
D. In the subsystem description of the job
Answer: C

23. A system administrator wants to verify that the last power down sequence for the system was normal. What system value would provide this information?
A. QIPLSTS
B. QIPLTYPE
C. QABNORMSW
D. QSCPFCONS
Answer: C

24. During routine observation of the system an iSeries administrator notes that *BASE system pool is showing significant (>100) Wait to Ineligible and Active to Ineligible transitions. The only change that occurred to the system recently is the addition of a company intranet application.
Which of the following is the most likely cause of the problem?
A. The Host on Demand sessions for the intranet application are timing out and looping.
B. The subsystem QHTTPSVR is still running in *BASE pool and is starting up HTTP servers.
C. Both subsystems QHTTPSVR and QSERVER are active at once, causing java EJBs to run in both subsystems.
D. The iSeries Java JDK was not initialized during installation so all of the java objects are decompressed each time they are used.
Answer: B

25. An i820 is running at 100% CPU, and interactive response time is very poor. Batch throughput is nearly normal but only using 15% of the system. What should the system administrator do to find the source of the problem?
A. Use the WRKSYSACT to see if the CFINTxx tasks are consuming all of the CPU resources.
B. Use the PM/400 status screens to see which job is using the system and lower its priority.
C. Use iSeries Navigator to monitor the subsystems to see which jobs are consuming the system.
D. Use WRKSYSSTS to determine if the Active to Wait transitions in the interactive pool exceed the IBM recommendations.
Answer: A

26. How can a system administrator identify who is running QZDASOINIT jobs that are using significant system resources?
A. Use WRKUSRJOB, all users, job type server.
B. Use WRKACTJOB, subsystem QUSRWRK, the user column.
C. Use iSeries Navigator, basic operations, jobs, servers.
D. In iSeries Navigator, work management, server jobs, use the current user column.
Answer: D

27. An iSeries machine is configured with three partitions: two OS/400 partitions, and one Linux partition which is a guest of the primary partition. The system is experiencing very high fault and page rates in the *MACHINE and *BASE pools on the primary partition. The primary partition is used for production work, but very little activity is happening in production at the time.
Which of the following could be the source of the paging and faulting problem?
A. The secondary OS/400 partition is in the process of a restart IPL.
B. The secondary OS/400 partition is dynamically moving memory into the Linux partition.
C. The Linux partition is doing a high amount of I/O with the secondary OS/400 partition over the virtual LAN.
D. The Linux partition is communicating with the Internet with a dedicated ethernet IOA on a shared IOP with the primary partition.
Answer: C

28. A system administrator would like workstation names with a unique prefix to run under a specific subsystem. Where can this be defined?
A. Job routing table
B. Device description
C. Job description routing entry
D. Workstation entry in the subsystem description
Answer: D

29. A system administrator encounters sluggish performance for interactive users and observes a higher than acceptable faulting rate for the interactive memory pool. Which of the following can reduce the faulting rate to an acceptable level?
A. Decrease the timeslice of the interactive job class.
B. Increase the activity level of the interactive pool.
C. Decrease the activity level of the interactive pool.
D. Increase the timeslice of the interactive job class.
Answer: C

30. Where is the signon display file parameter for interactive sessions located?
A. Device tables
B. Job description
C. Class description
D. Device description
E. Subsystem description
Answer: E


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved