Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-348 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-348 Sample Questions:

1.In the target portlet of a pair of cooperative portlets, what is the role of output parameters declared for the target's portlet action?
A.They correspond to properties that should be propagated to other portlets via the Property Broker.
B.They correspond to items to appear on a source portlet's click­to­action menu.
C.They represent return values for the event.
D.They have no role in the current cooperative portlet framework.
Answer: A

2.When are Struts Actions triggered within the Portal Struts Framework?
A.During the new action handler phase.
B.During the content rendering phase.
C.During the event processing phase.
D.During the beginPage phase.
Answer: C

3.Which of the following types of credentials allows a portlet to extract a secret or password?
A.SimplePassiveCredential
B.UserPasswordCredential
C.BinaryCredential
D.JaasSubjectCredential
Answer: A

4.Which of the following are REQUIRED attributes by a click­to­action source portlet if the source portlet will be part of a "wire"?
A.type
B.namespace
C.value
D.broadcast
E.generateMarkupWhenNested
Answer: A, B, C

5.What kind of object payload can a PortletMessage deliver to a MessageListener?
A.a SOAP object
B.a Java String
C.a Java Object
D.a Serializable Java Object
Answer: B

6.Which of the following changes need to be made to a struts application WAR file prior to deploying it into WebSphere Portal?
A.Add Portal Struts JAR files to WEB­INF/lib directory.
B.Replace Struts TLD files with Portal Struts TLD files
C.Add WpsRequestProcess to portlet.xml file
D.Specify WpsStrutsPortlet as the controller in the struts­config.xml file.
Answer: A, B

7.What type of credential slot would a developer choose in order to share the credential secret amongst all users and portlets?
A.Public Credential
B.Shared Credential
C.System Credential
D.Global Credential
Answer: C

8.A portlet that supplies menu entries to the portal's navigation tree MUST implement which interface?
A.MenuSupplier
B.MenuService
C.MenuTree
D.MenuProvider
Answer: D

9.The portal server fails to start and a message is displayed indicating that the server start fails because port 9081 is already in use. This would typically indicate that what had occurred?
A.A WebSphere Application server has been previously started on the machine and failed.
B.The machine is corrupted and should be re­booted immediately.
C.The portal server is already running on that machine.
D.The developer did not correctly associate the EAR file with the test environment server.
E.The portlet application should be republished to the test server.
Answer: C

10.The local debug configuration involves installing:
A.Portal V5 test environment into the development WebSphere Studio work station.
B.Portal V5 test environment onto the development machine.
C.Portal V5 server onto the development machine.
D.Portal V5 server onto any machine accessible and controllable by the development machine.
Answer: A

11.For a development environment running on the Windows operating system, which software would be REQUIRED to successfully install, run and test a portlet application?
A.DB2
B.Klondike WAP Browser
C.Portal Toolkit
D.Lotus Domino Enterprise Server
Answer: C

12.When creating additional portal themes, which directory path is recommended for holding the appropriate resources for a Internet Explorer Web Browser client?
A....\themes\chtml\
B....\themes\html\
C....\themes\WebSphere\html\
D....\WEB­INF\themes\html
Answer: B

13.An organization has a group of developers who have been working with J2EE for the past two years. The developers also have experience in programming JavaServer Pages (JSPs). The developers now need to be able to develop Portlet Applications. In this situation, the developers learning effort will be:
A.Low, since everything in portlet development follows J2EE standards.
B.Fairly low, since portlets are derived from EJB's and all the concepts of J2EE apply.
C.Fairly high, since it is not possible to develop Portlet Applications with the Model­View­Controller paradigm.
D.Fairly high, since portlets break the concept of J2EE in various aspects and frequently used design patterns cannot be applied.
Answer: A

14.If the portal theme were changed to move the navigation region from the left side to the right side of the page, which file should be modified?
A.Navigation.xml
B.Navigation.jsp
C.Default.jsp
D.Banner.jsp
Answer: C

15.Which version of WebSphere Studio is supported for the Portal Toolkit V5.0?
A.version 5.0.1
B.version 5.1
C.only the specialized version shipped with Portal
D.version 5.0.0
Answer: A

16.Which of the following are TRUE about the WebSphere Portal Catalog that is accessible via the Internet?
A.Portlet technology previews from IBM may be made available through the Portal Catalog.
B.Developers need to download the WebSphere Portal Toolkit from the Portal Catalog.
C.All portlets on the Portal Catalog are available as open source so developers can use the code as a basis for new portlets.
D.The Portal Catalog is a UDDI Server so they can be accessed as Web Services.
E.Portlets created by Enterprise Resource Planning (ERP) vendors like J.D. Edwards are available through the Portal Catalog.
Answer: A, E

17.Which of the following portlets does NOT come with the WebSphere Portal Version 5.0 Enable Edition?
A.Siebel ERM
B.Internet Mailbox Portlet
C.WorldClock Portlet
D.Lotus Sametime Portlet
E.Reminder Portlet
Answer: A

18.Which of the following is a valid example of embedding a link to a resource that exists within this portlet?
A.<A href='<%=portletResponse.encodeURL("/images/results.gif")%>'>Click here</A>
B.<A href='<%=portletResponse.encode("/images/results.gif")%>'>Click here</A>
C.<A href='<%=portletRequest.encodeURL("/images/results.gif")%>'>Click here</A>
D.<A href='<%=portletRequest.encode("/images/results.gif")%>'>Click here</A>
Answer: A

19.Which of the following events are provided by Portlet API?
A.Window Events
B.Portlet Events
C.Message Events
D.Action Events
E.State Events
Answer: A, C, D

20.When looking for resources of a portlet within its compiled WAR file, which of the following are correct locations to find their corresponding resources?
A.Compiled files within /WEB­INF/src
B.Included libraries within /WEB­INF/lib
C.portal.xml within /META­INF
D.web.xml within /WEB­INF
Answer: B, D

21.Which of the following BEST describes the PortletData object?
A.Represents the state of the current portlet window
B.Represents the configuration for a concrete portlet that is saved to persistent store
C.Represents data for a concrete portlet instance that is saved to persistent store
D.Can be used in a portlet action to set the portlet mode to its current, previous, or requested mode before the portlet is rendered
Answer: C

22.Which of the following methods will NOT pass the PortletRequest object to the portlet?
A.login()
B.beginPage() and endPage()
C.service()
D.render()
Answer: D

23.Which of the following methods CANNOT be invoked from portlet using PortletResponse object?
A.setHeader
B.sendRedirect
C.encodeNamespace
D.createReturnURI
Answer: B

24.Transient application data that is specific to a user interacting with a specific portlet should be maintained in which object?
A.PortletApplicationSetting
B.PortletRequest
C.PortletSession
D.PortletData
Answer: C

25.When programming WML portlets, which of the following are NOT true?
A.Output is XML format
B.Markup must be in .wml files
C.Must have no page­level tags
D.Does not support localized text strings
Answer: B, D

26.Which of the following statements must be TRUE in order to establish a link between portlet.xml and web.xml?
A.The "href" attribute of "concrete­portlet" element should be suffixed with "id" attribute of "servlet"
element.
B.The "href" attribute of "concrete­portlet" element should be suffixed with value of "servlet­name"
element.
C.The "href" attribute of "portlet" element should be suffixed with value of "servlet­name" element.
D.The "href" attribute of "portlet" element should be suffixed with "id" attribute of "servlet" element.
Answer: D

27.Portlets available within the Create Portlet Wizard include:
A.Basic Portlet
B.MVC Portlet
C.Struts Portlet
D.Empty Portlet
Answer: A, D

28.Which of the following allows a portlet to insert markup at the beginning and ending of a page?
A.PortletSessionListener
B.PortletTitleListener
C.PortletPageListener
D.PortletSettingsAttributeListener
E.PortletApplicationSettingsAttributesListener
Answer: C

29.Which of the following modes are NOT provided by the Portlet API?
A.View
B.Configure
C.Help
D.Customize
E.Edit
Answer: D

30.PortletSettingsAttributeEvent and PortletApplicationsSettingsAttributeEvent are used to:
A.Provide information about settings change in a portal
B.Provide information about action happening on a portlet
C.Notify changes to the attributes of a concrete portlet
D.Notify changes made to a portlet parameter
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved