Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-299 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-299 Sample Questions:

1.When implementing WebSphere Business Integration Message Broker, both the clients and their
brokers may reside on different intranets. This causes problems when a client attempts to connect
to a broker. Which of the following should be recommended if their user application uses JMS
over HTTP?
A.Use the WebSphere MQ Real­time Transport (JMS/IP) method.
B.Use the WebSphere MQ Telemetry Transport (SCADA) method.
C.Use the WebSphere MQ Enterprise Transport (MQ) method.
D.Use the WebSphere MQ Mobile Transport (WMQe) method.
Answer: A

2.An insurance company needs to integrate its IT system with another company after a merger. WebSphere MQ is already used by both companies and WebSphere Business Integration Message Broker is being considered as a possible solution. Transformation and routing will be performed locally at each company's data center. The WebSphere Business Integration Message Broker solution must be capable of routing to multiple end points based solely on the content of the message data. What key feature of WebSphere MQ and WebSphere Business Integration Message Broker will support this requirement?
A.Transaction support
B.MQSeries clustering
C.Destination list support
D.Multi­broker support
Answer: C

3.A bank is implementing a process to supply the hourly currency exchange rate information to all their branches. Once every hour, the bank sends the information to the branches. The branches must receive the information. What is the simplest way to do this using WebSphere Business Integration Message Broker?
A.Build DestinationData[ ] in LocalEnvironment, then use MQOutput Destination Mode to dynamically route to branch queues.
B.Store exchange rate information in a database and send a publication to the branches every hour.
C.Send publications every hour and require branches to use content­based subscription.
D.Use persistent publications and have the branches subscribe to the corresponding topic.
Answer: D

4.A company requires a message transformation based on database lookups from multiple data sources. The user ids for these data sources are different from the broker data base user id. Which of the following WebSphere Business Integration Message Broker features is used to handle this case?
A.Use the mqsichangebroker command.
B.Use the Promote Message flow feature.
C.Use the mqsisetdbparms command.
D.Use the mqsichangeproperties command.
Answer: C

5.A company has its legacy formats as either 'C' header files or COBOL copybooks. After they have been imported, and the message definition files are complete, the message set can then be generated in a form that can be used by an application. Which of the following formats will the WebSphere Business Integration Message Broker NOT be able to generate?
A.A message dictionary
B.A XML Schema file
C.Web Services Description Language (WSDL) file
D.A DTD file
Answer: D

6.A bank implementing an Internet banking solution will allow account holders having more than one account with the bank to transfer money between their own accounts. If the transfer succeeds, then the bank must log the transfer in a database for auditing purposes. Which of the following WebSphere Business Integration Message Broker functionalities is required to determine if the database will be updated successfully?
A.Access Control List (ACL)
B.Transactional support
C.ESQL
D.WebSphere MQ Real­time (JMS/IP) Transport
Answer: B

7.A large manufacturing company in London has recently merged with a similar sized company in Paris. The computer systems in each company are based on different hardware and software and both have an existing WebSphere Business Integration Message Broker Configuration Manager and Broker installed. New message flows need to be defined. The London­based administration department is allowed to administer only the London system, the Paris­based administration department is allowed to administer only the Paris system. Which of the following will provide a means to jointly create and manage message flows between London and Paris with minimal changes to the topology of the two existing WebSphere Business Integration Message Broker systems?
A.Create a new execution group under the WebSphere Business Integration Message Broker in London and administer from London.
B.Create a new execution group under the WebSphere Business Integration Message Broker in London and administer from London or Paris.
C.Place both domains under the same source control manager.
D.Create a third WebSphere Business Integration Message Broker Configuration Manager and broker to manage message flows between London and Paris.
Answer: C

8.What is the BEST practice when designing a broker domain?
A.Share the Broker's Queue Manager with the Configuration Manager.
B.Increase the number of Brokers when handling large messages.
C.Add one UserNameServer for each Broker.
D.Use a remote database for the Broker repository.
Answer: B

9.A customer wants to build corporate data from their manufacturing equipment into their inventory control program running on z/OS. The manufacturing equipment is currently controlled and monitored through a set of Allen­Bradley devices. What is the simplest way to feed the manufacturing equipment data through a message flow?
A.Write a simple WebSphere MQ Everyplace application to run on the Allen­Bradley device and feed the
data into the message flow using the MQeInput node.
B.Use the WebSphere Business Integration Adapter for Allen­Bradley and send MQ messages to a queue
on the broker's queue manager where they may be read by the message flow's MQInput node.
C.Use an Arcom Controls Director device to read the data from the Allen­Bradley devices and read it into the message flow using the SCADA input node.
D.Use the Sybase adapter for Allen­Bradley that reads the Allen­Bradley database directly and sends the data to the message flow through the MQInput node.
Answer: C

10.A banking customer wants strict control of changes to their production environment by isolating their development, test and production environments. This ensures that no changes can be implemented in the production environment by the development or test teams. Only one broker is required for production. Which of the following procedures and minimum broker domain definition provides this control?
A.Define three broker domains, each with one Configuration Manager, one User Name Server and one
Broker. Move new or modified resources between the domains using export files.
B.Define one broker domain with one Configuration Manager, one User Name Server and two Brokers. Give administrator user ids from each domain authority to deploy from the Configuration Manager only to their own Broker.
C.Define one broker domain, three Configuration Managers, three User Name Servers and three Brokers. Give administrator user ids from each domain authority to use their own Configuration Manager to deploy to their own Broker.
D.Define three broker domains, each with one Configuration Manager, one User Name Server and one Broker. Deploy new or modified resources from one domain's Configuration Manager to the Broker in the next domain and assume the Websphere MQ intercommunication has been set up correctly between the domains.
Answer: A

11.When running WebSphere Business Integration Message Broker as a trusted application, plug­in nodes and parsers are not recommended. This is because WebSphere Business Integration Message Broker does which of the following?
A.Runs in the same process as the Websphere MQ agent.
B.Takes up too much memory.
C.Requires administrative rights.
D.Slows down the system.
Answer: A

12.A large multinational company has recently deployed WebSphere MQ throughout its whole enterprise. Platforms include OS/390, VSE/ESA, AS/400, Windows 2000 and various UNIX. This company is now introducing WebSphere Business Integration Message Broker. Domains being used are XML and MRM. What are the advantages to this company of using WebSphere Business Integration Message Broker to do data conversion, instead of explicitly using WebSphere MQ data conversion?
A.No data conversion exits are required.
B.WebSphere Business Integration Message Broker can convert all the data types in these domains.
C.WebSphere Business Integration Message Broker will automatically convert to the required CCSID for all target platforms with no ESQL coding.
D.Conversion in WebSphere Business Integration Message Broker simply involves setting the CONVERT option in the properties folder of a Compute node.
E.WebSphere Business Integration Message Broker automatically sets the CCSID for each target platform.
Answer: A, B

13.A customer wants to integrate a legacy application with an existing PeopleSoft implementation using WebSphere MQ as a transport. This implementation is considered quite simple so using WebSphere Business Integration Message Broker is not justified at the moment, but it may be used in the future. Which of the following products provides a simple integration solution and a basis for future use of WebSphere Business Integration Message Broker?
A.WebSphere Business Integration Interchange Server PeopleSoft Collaboration
B.WebSphere Business Integration Adaptor for PeopleSoft
C.Process Choreographer PeopleSoft process template
D.WebSphere MQ Everyplace PeopleSoft Bridge
Answer: B

14.Which of the following BEST describes a WebSphere Business Integration Message Broker "fully globally coordinated" message flow on AIX?
A.Any transaction manager such as WebSphere Application Server can coordinate the resource managers used in a message flow, using the XA interface.
B.WebSphere MQ is the transaction manager that coordinates the resource managers used in a message flow, using the XA interface.
C.WebSphere Business Integration Message Broker is the transaction manager that coordinates the resource managers used in a message flow, using the XA interface.
D.Coordination of the resource managers used in a message flow, using the XA interface, can be done over multiple brokers, multiple domains and multiple platforms.
Answer: B

15.Updates to a customer's billing system will require message transformations using several data sources. Which of the following is a best practice for allowing the Broker to access these data sources under WebSphere Business Integration Message Broker?
A.The broker's service user id would be granted access to each data source.
B.The data sources would grant rights to the broker's database user id.
C.The broker's database would have to be moved to one of the data sources.
D.The broker would be assigned a user id for each data source.
Answer: D

16.Which of the following is a valid solution when sending data to three different MQe Queue Managers?
A.Specify the queue name, queue manager name, and config file for each target queue manager within each of three MQe Output nodes.
B.In each of the three MQeOutput nodes, specify just the queue name parameter as a remote queue definition on the broker's queue manager that points to the target queue.
C.Specify the queue name and queue manager name of the target MQe queue in each of the three MQeOutput nodes.
D.In a single MQeOutput node, specify the Distribution List name that points to the MQe Distribution List containing the three target queues.
Answer: C

17.An online retailer allows customers to enter their orders over the Web. When the order is received, some validation is done to verify the customer ID and inventory from a database. If the product is available, the order is forwarded to the accounting application and shipping application running under CICS. Using WebSphere Business Integration Message Broker as the message router, which of the following software resources will the broker have to interface with?
A.Web Server, Queue Manager, CICS Bridge
B.Web Server, Transactional Server, CICS Bridge
C.Queue Manager and Database Server
D.Queue Manager, Database Server, CICS Bridge
Answer: C

18.An insurance company is integrating their customer claims reporting web site with their claims processing applications using WebSphere Business Integration Message Broker on AIX. A large number of messages will be processed through this system. The users cannot be expected to remain connected until the claim is processed, but require an acknowledgment that their claim has been received and need to know that it will be processed without further checking. What is the BEST choice and reason for a high availability solution?
A.Place the Brokers and their resources under the control of HACMP because of the need for reliable and timely delivery.
B.Place the Brokers and their resources under the control of HACMP because of the need for high volume processing.
C.Place the Brokers' queue managers and the data source queue manager in a WebSphere MQ cluster because of the need for reliable and timely delivery.
D.Place the Brokers' queue managers and the data source queue manager in a WebSphere MQ cluster because of the need for high volume processing.
Answer: A

19.An MSCS cluster spans two Windows 2000 machines sharing an external disk array. A queue manager and a broker are defined on each machine with different message flows deployed to each. Which of the following are true if each queue manager and its associated broker domain have been configured for cold standby?
A.New messages will be load balanced automatically to the second queue manager in the event of a failure.
B.Messages queued on the failing queue manager will be available to the running queue manager.
C.Messages in transit within the broker at the time of failure will not be lost.
D.If the first machine fails, an identical queue manager and broker instance will be started on the second machine.
E.There will be no interruption to the service of any message flows.
Answer: C, D

20.Before applying service maintenance, which of the following is a recommended step?
A.Remove the previous fix pack since fix packs are cumulative.
B.Backup the Configuration and Broker databases.
C.Stop WebSphere MQ.
D.Backup the previous version.
Answer: D

21.A proof of concept is running on a uni­processor Windows 2000 system in which persistent messages must access a DB2 UDB database under an XA Unit of Work. Which of the following actions MUST be performed to set this up?
A.Configure the WebSphere MQ queue manager for the broker to be the XA resource coordinator for the DB2 UDB Database and set the Coordinated Transaction property of the bar file.
B.Configure the WebSphere MQ queue manager for the broker to be the XA resource coordinator for the DB2 UDB database and set the Transaction Mode property of the MQInput node to Yes.
C.Configure the WebSphere MQ queue manager for the broker to be the XA resource coordinator for the DB2 UDB database and set the Transaction property of the Database node to Yes.
D.Configure the same WebSphere MQ queue manager for the broker and the Configuration Manager and configure it to be the XA resource coordinator for the DB2 UDB database.
Answer: A

22.A customer currently uses WebSphere MQ publish/subscribe applications. Which of the following message headers should be used in WebSphere Business Integration Message Broker
to support Content­based filtering?
A.MQRFH
B.MQRFH2
C.MQMD
D.MQRMH
Answer: B

23.Two departments within a large company have independently implemented integration solutions using WebSphere MQ and WebSphere Business Integration Message Broker. By chance, the queue manager names used in the two solutions are identical. The whole company is now going to use WebSphere MQ and WebSphere Business Integration Message Broker as their messaging middleware infrastructure, to be managed by a central group. Which of the following
will happen when they integrate the two departments?
A.The identically named queue managers will co­exist with no change.
B.The duplication of queue manager names must be removed.
C.A queue manager alias is required for each of the duplicate queue managers.
D.WebSphere MQ will automatically rename the duplicate queue managers.
Answer: B

24.A customer wants to improve the performance of their application which accepts over 800k messages a day. This application requires database updates to 20 tables per message. The current message flow uses a Compute node and a Database node. The compute Node propagates an environment tree to the Database node for each table update. Which of the following activities can be performed in a proof of concept to improve performance?
A.Use a Database node to call a stored procedure which will perform the updates to the 20 tables.
B.Have the application re­written to send a separate message for each table.
C.Use a dedicated Database node for every Table being updated.
D.Propagate the message instead of the environment tree to the Database node instead.
Answer: A

25.A namespace prefix CANNOT be described as which of the following?
A.A qualifier to group XML element and attribute names.
B.An abbreviated method of referencing a full URI.
C.A definition used in instance documents using xmlns declarations.
D.xmlns:test=http://www.ibm.com/test
Answer: A

26.A customer has an XA, transactional message flow which updates a database table (A) before propagating the message to a TryCatch node. The Try branch updates another database table (B) and sends the message to the WebSphere MQ Output node which fails. The Catch branch updates a third database table (C). The WebSphere MQ Output at the end of the Catch node works. Which of the following database tables will have been committed?
A.Database tables A and C.
B.Database tables A, B and C.
C.Database table A only.
D.Database C Only.
Answer: A

27.Which of the following is NOT a selectable message standard for a tagged/delimited Message Set?
A.ACORD_AL3
B.SWIFT
C.IDOC
D.X12
Answer: C

28.A large financial corporation requires all errors to be handled. Based on the type of error, the message is either to be output to a recycle queue or simply to be rolled back and output to the failure queue. Which of the following IBM primitive nodes are needed for this error strategy?
A.Trace
B.Throw
C.Filter
D.Extract
E.TryCatch
F.Rollback
Answer: B, C, E

29.In which of the following cases is it MOST effective to use a mapping node?
A.An incoming XML message is to be transformed into an outgoing XML message. A stylesheet for this transformation already exists.
B.An incoming COBOL copybook is being transformed into an outgoing XML message with a very similar structure that was designed around the COBOL copybook.
C.A series of different possible client XML message formats are to be transformed into a fixed COBOL
copybook format going out.
D.An outgoing XML structure is to be built based on an incoming COBOL copybook. The mapping between these structures is quite complex and requires the joining of several input fields to produce each output field.
Answer: B

30.WebSphere MQ uses a header called the MQMD to store information for the WebSphere MQ queue manager. MQRFH2 serves the same purpose for WebSphere Business Integration Message Broker brokers. A customer's requirement is to add his own header in the messages that his company uses to store specific information relating to the company. Which of the following solutions are viable in this case?
A.Define his company header in the MQMDE, the MQMD extension.
B.There is no way to add his company header as that would involve changing WebSphere Business Integration Message Broker.
C.Define the company header to WebSphere MQ . WebSphere MQ Integrator is able to parse all known WebSphere MQ headers.
D.Define the company header as part of his message and create a plug­in parser to parse the information. E.Define the company header as part of the MQRFH2 header in the user­defined properties folder.
Answer: D, E


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved