Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-294 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-294 Sample Questions:

1.A customer has a queue manager cluster and wishes to add a new queue manager to the cluster.
This queue manager is located on a system that uses DHCP. In order to ensure that the new queue manager is a member of the cluster, even after a system reboot, a CLUSRCVR channel should be defined:
A.With a CONNAME of +QMNAME+
B.With a TRPTYPE of DHCP
C.Without a CONNAME parameter
D.Where the value of the TPNAME parameter is the host name of the system on which the queue manager is located
Answer: C

2.An AIX application is being developed that will use WebSphere MQ as the transaction manager
for a two­phase commit with a DB2 database and a WebSphere MQ queue. Where will changes need to be made, if any, so that WebSphere MQ can manage the DB2 resource?
A.The tp_mon_name parameter in the DB2 configuration
B.The qm.ini configuration file
C.The mqs.ini configuration file
D.No changes need to be made. Both DB2 and WebSphere MQ are already XA compliant
Answer: B

3.Which of the following MUST be created before WebSphere MQ is installed on a HP­UX system?
A.The mqm user
B.The mqm group
C.The mqm runtime library
D.A channel for each communication link
E.A communication link for each queue manager
Answer: A, B

4.A queue manager has been created. The procedure to create the system default objects and a dead­letter queue has also been completed. Which of the following MQSC commands should be used to tell the queue manager to use the dead­letter queue MYDLQUE?
A.qmgr use deadq (MYDLQUE)
B.altmqm ­d (MYDLQUE)
C.alt qmgr deadq (MYDLQUE)
D.use deadq (MYDLQUE)
Answer: C

5.On z/OS, what queue manager parameter can be changed so that queues are scanned to remove expired messages?
A.QSCAN
B.EXPRYINT
C.QEXPIRE
D.There is no way to scan for expired messages
Answer: B

6.An application queue definition contains the trigger parameters: TRIGGER + TRIGTYPE (depth)
+ TRIGDPTH (100) + TRIGPRI (5) A trigger event will be generated when the application queue contains which of the following?
A.100 messages
B.100 messages and 5 priority messages
C.100 priority 5 or greater messages
D.100 messages or 5 priority messages
Answer: C

7.In order to configure the API exits for a single queue manager, which section is needed in the qm.ini file on a WebSphere MQ UNIX system?
A.ApiExitCommon
B.ApiExitLocal
C.ApiExitTemplate
D.ApiExitQueueManager
Answer: B

8.The IMS trigger monitor must start an IMS transaction when a WebSphere MQ message arrives.
In the process definition that was created, APPLTYPE(IMS) is specified. Into which field is the IMS transaction ID placed?
A.APPLICID
B.OBJECTID
C.USERDATA
D.ENVRDATA
Answer: A

9.On z/OS, the messages on a queue are to be shared between 3 queue managers who are members of the same Queue Sharing Group. Which of the following is the most appropriate definition for this queue?
A.DEF QL(SQ1) QSGDISP(GROUP)
B.DEF QL(SQ1) QSGDISP(SHARED)
C.DEF QL(SQ1) QSGDISP(QMGR) CFSTRUCT(CF1)
D.DEF QL(SQ1) QSGDISP(SHARED) CFSTRUCT(CF1)
Answer: D

10.Which of the following flags MUST be included on the CRTMQM command to specify the name
of the dead­letter queue?
A.­d
B.­q
C.­x
D.­u
Answer: D

11.A local queue is created using the following definition: DEFINE QLOCAL (MAGENTA.QUEUE) + LIKE (ORANGE.LOCAL.QUEUE) + MAXMSGL(1024) The attributes of the resulting queue are the same as which of the following?
A.The system default local queue
B.The ORANGE.LOCAL.QUEUE queue
C.The system default local queue with a maximum message length of 1024
D.The ORANGE.LOCAL.QUEUE with a maximum message length of 1024
Answer: D

12.It has been determined that all unprocessable messages on a particular queue (APPL.QUEUE)
should be moved to another queue (BAD.MESSAGE.QUEUE). Which of the following runmqsc commands should be used to indicate this move?
A.alter ql(APPL.QUEUE) poison(BAD.MESSAGE.QUEUE)
B.alter qmgr backout(BAD.MESSAGE.QUEUE)
C.alter ql(APPL.QUEUE) boqname(BAD.MESSAGE.QUEUE)
D.alter ql(APPL.QUEUE) backout(BAD.MESSAGE.QUEUE)
Answer: C

13.A WebSphere MQ for iSeries local queue has been damaged. What is the BEST method to recreate the queue?
A.Recover it from the iSeries system journals
B.Reload the queue from a system backup and use the WebSphere MQ logs to add any messages since the last backup
C.Use the RCRMQMOBJ command
D.Redefine the queue and recreate the messages from the original source
Answer: C

14.How can the attributes of a queue manager be changed?
A.The PCF command ALTER QMGR
B.The control command ALTMQM
C.The MQSC command CHANGE QMGR
D.The MQSC command ALTER QMGR
Answer: D

15.Queue managers QM1 and QM2 are connected by two message channels, one flowing in each direction. Communications from QM1 to QM2 appear to have stopped. Which MQSC command shows whether the channel is still running?
A.DISPLAY QMGR
B.DISPLAY QUEUE
C.DISPLAY CHSTATUS
D.DISPLAY CHANNEL
Answer: C

16.A power outage has caused a crash of a queue manager. What steps should be taken to ensure the recovery of all persistent messages when the queue manager is restarted, assuming no hardware damage?
A.STRMQM, then issue RCRMQOBJ ­T * to recover all objects
B.STRMQM, then issue RCRMQOBJ ­T Q * to recover all queues
C.STRMQM ­R to begin automatic recovery
D.The queues will automatically be recovered during restart
Answer: D

17.What parameter MUST be added to the RUNMQSC command on WebSphere for AIX in order to issue commands remotely to WebSphere MQ for z/OS?
A.­x
B.­z
C.­r
D.­c
Answer: A

18.Which of the following are features and benefits of WebSphere MQ?
A.It eliminates the need for TCP/IP
B.It allows sending and receiving applications to be decoupled
C.It supports message­driven processing across different platforms
D.It implements a common application programming interface
E.It enforces time dependent distributed processing
F.It can run on any platform
Answer: B, C, D

19.Which of the following channel parameters is used to activate Fast Message processing for a channel?
A.FASTMSGS
B.FASTMESSAGES
C.NPMSPEED
D.MSGSPEED
Answer: C

20.Channel pipelining allows TCP channels to run on two concurrent threads. Where should the
WebSphere MQ for UNIX administrator define this?
A.In the DEFINE CHANNEL command with the PIPELINE parameter
B.In the CRTMQM command with the ­P parameter
C.In the queue manager configuration file with the PipeLineLength parameter
D.In the ALTER QMGR command with the TCPPIPE parameter
Answer: C

21.Which of the following platforms uses an operating system feature known as journaling to store persistent messages?
A.Compaq NSK
B.z/OS
C.iSeries
D.Sun Solaris
Answer: C

22.Which of the following commands is MOST appropriate for determining the status of a
WebSphere MQ for Windows queue manager?
A.DSPMQ
B.DISPLAY QMGR
C.DISPLAY QMGRSTATUS
D.DSPMQFLS
Answer: A

23.On WebSphere MQ for iSeries, an application attempts to get a message but receives reason code 2033 ­ MQRC_NO_MSG_AVAILABLE. The DISPLAY QLOCAL command shows that the qdepth is non­zero. What other MQSC command will help determine the cause of the error?
A.DISPLAY QMGR
B.DISPLAY QSTATS
C.DISPLAY CHSTATUS
D.DISPLAY QSTATUS
Answer: D

24.Which WebSphere MQ for UNIX command can be used to directly start a channel?
A.RESET CHANNEL
B.START CHINIT
C.runmqchl
D.runmqchi
Answer: C

25.Which of the following is NOT a method of issuing commands on a WebSphere MQ for z/OS
queue manager?
A.The initialization input data sets
B.CSQUTIL
C.PCF commands
D.A user application program
Answer: C

26.The purpose of the ­c parameter on the strmqm control command is to:
A.List the name of a channel to be automatically started
B.Add up to 64 characters of descriptive text to the queue manager definition
C.Suppress all error messages during the processing of this command
D.Start the queue manager, redefine the system objects, and stop the queue manager
Answer: D

27.How do LINEAR log files differ from other WebSphere MQ log files on the Windows and UNIX
platforms?
A.They are used to recover messages after system failure
B.They are reused when records are no longer needed
C.They are needed to support media recovery
D.They do not need to be archived
Answer: C

28.What is the purpose of specifying the ­v flag on the runmqsc command when implementing remote queuing?
A.It activates a virtual queue manager
B.It validates security access
C.It verifies MQSC commands locally
D.It bypasses security verification during testing
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved