Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-293 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-293 Sample Questions:

1.The WebSphere InterChange Server fails to start and gives the following error: "Error 11135:Activation of collaboration group could cause a potential deadlock with one or more existing collaboration groups, and is therefore disallowed" Which of the following actions will allow the WebSphere Business Integration administrator to restart the WebSphere InterChange Server, so the administrator can resolve the problem?
A.Clear the WIP tables and restart the server.
B.Shut Down the collaboration which will clear the deadlocks.
C.Add a line DEADLOCK_DETECTOR_CHECK=false to the COLLABORATION section in the
WebSphere InterChange Server configuration file and restart the server.
D.Add a line DEADLOCK_RESOLVER=true to the SERVER section in the WebSphere InterChange
Server configuration file and restart the server.
Answer: C

2.During the design phase of a project, it was determined that there can be a very high volume of events in the WebSphere InterChange Server's WIP tables at a given time. Which of the following can be done to help distribute the database load?
A.The WebSphere InterChange Server database services cannot be distributed across multiple DBMS because there is a restriction that the WebSphere InterChange Server uses that ensures that the database servers remain on the same physical database server.
B.Partition the WebSphere InterChange Servers Repository service onto a separate DBMS Server.
C.Partition the WebSphere InterChange Servers Event Management and Transaction services onto a separate DBMS Server.
D.Create a separate, full database schema install, with the same exact name for each database service.
Answer: C

3.Which of the following method calls from a collaboration will directly cause an email to be sent?
A.logError()
B.logEmail()
C.raiseEmail()
D.raiseException()
Answer: A

4.A WebSphere InterChange Server administrator is having a memory problem compiling a map deployed on a WebSphere InterChange Server running on a UNIX machine. Which of the following Java parameters should be increased to successfully compile the map?
A.The stack size
B.The minimum heap size
C.The maximum heap size
D.The native stack size
Answer: C

5.A WebSphere InterChange Server needs to be restarted. After the WebSphere InterChange Server is restarted and ready, the system is connected through the system manager. However, the status of all of the adapter controllers is paused. Which of the following is the MOST probable cause?
A.Because the Object Request Broker was not restarted, the adapters were unable to register themselves.
B.Because WebSphere MQ was not restarted, the adapters were unable to obtain a connection to the queues and so the controllers are stopped.
C.It is always necessary to restart the adapter controllers upon a restart of the WebSphere InterChange Server.
D.The WebSphere InterChange Server is unable to start up all of the server components, so the adapters will not start.
Answer: B

6.There are various ways to shut down the WebSphere InterChange Server in a UNIX environment from a command line. Which of the following is the LEAST recommended by the WebSphere Business Integration documentation?
A.kill ­9
B.kill
C.Ctrl+C
D.ics_manager ­stopgraceful
Answer: A

7.When running repos_copy from the command line, the following error is encountered, even though the WebSphere InterChange Server is on the same machine and is active : org.omg.CORBA.NO_IMPLEMENT: Could not locate the following object: repository id : IDL:IdlStubs/IEngine:1.0 object name : CROSSWORLDS minor code: 0 completed: No The server CROSSWORLDS is probably not running Which of the following actions will MOST quickly resolve this problem?
A.Restart the Object Request Broker and then start up the WebSphere InterChange Server.
B.Restart WebSphere MQ and the Object Request Broker.
C.Reboot the machine and start the WebSphere InterChange Server.
D.Change the Object Request Broker port from 14000 to 14010, start the Object Request Broker and restart the WebSphere InterChange Server.
Answer: A

8.A system administrator wants to improve the performance of a multi­threaded adapter. By adjusting the AgentConnections adapter configuration parameter, the administrator is specifying which of the following?
A.The number of sessions opened to an application.
B.The number of IIOP threads/channels opened for request transport between the agent and controller.
C.The number of queues allocated for the communication between the agent and controller.
D.The number of slave processes to instantiate in the CAP (Connector Agent Parallelism) processing environment.
Answer: B

9.A customer uses a common payroll object model to represent their payroll business process data. Every corporate application follows the same common payroll object model. The corporate payroll applications are all MQ enabled, using WebSphere MQ as their API to integrate with outside applications. They wish to distribute the payroll data from their corporate payroll applications to their 50 divisional offices. Each divisional office has their unique payroll application and primary keys. Which of the following approaches and designs should be recommended for the WebSphere InterChange Server business objects?
A.Create 2 business objects. A common payroll business object, one business object that is a superset of all the fields from each of the unique divisional office payroll applications.
B.Create 3 business objects. A common payroll business object, a generic business object, and one business object that is a superset of all the fields from each of the unique divisional payroll applications.
C.Create 51 business objects. A common payroll business object, and 50 business objects, one for each unique divisional payroll application. A separate generic object is not required because the common payroll business object can be bound to the source port in the collaboration template.
D.Create 52 business objects. A common payroll business object, 50 application specific business objects, one for each unique divisional payroll application, and a generic object. A generic object is required to comply with the generic object model that the WebSphere InterChange Server uses. Collaborations use generic business objects.
Answer: D

10.An Object Discovery Agent is most useful when:
A.Creating generic business objects.
B.Creating application specific business objects.
C.Requirements specifying that an adapter agent be capable of being restarted remotely, or upon system failure.
D.Creating business logic for a collaboration template.
Answer: B

11.Which one of the following is the proper way to create an instance of the DataHandler when using the Server Access Interface?
A.Set the MIME Type variable in the access client. Create an attribute in the MO_Server_DataHandler meta­object with the same name as the supported MIME type. Provide the name of the MIME type's associated child meta­object as the attribute's type. This child meta­object uses the ClassName attribute
to create an instance of the DataHandler.
B.Implement the createHandler method in the access client, passing in the className argument. The createHandler method creates an instance of the DataHandler directly from the access client, according to the value of the className argument that was passed in.
C.Set the MIME type and BOPrefix in the access client. Create an attribute in the MO_Server_DataHandler meta­object with the same name as the supported BOPrefix and MIME type. The BOPrefix is combined with the MIME type to form the key of the meta­object. Provide the name of the BOPrefix and MIME type's associated child meta­object as the attribute's type. This child meta­object uses the ClassName attribute to create an instance of the DataHandler.
D.Implement the createHandler method in the access client, passing in the MIMEType argument. Create
an attribute in the MO_Server_DataHandler meta­object with the same name as the supported MIME type. The createHandler method uses the MIME type to locate the attribute in the MO_Server_DataHandler. Provide the name of the MIME type's associated child meta­object as the attribute's type. This child meta­object uses the ClassName attribute to create an instance of the DataHandler.
Answer: A

12.An event is triggered from an adapter that uses WebSphere MQ as its transport mechanism. The WebSphere InterChange Server shuts down immediately while the event is still in the middle
of collaboration processing, and collaboration compensation is turned off. Which of the following will happen to the triggered event?
A.The event will fail in the collaboration and can be resubmitted from the Flow Manager.
B.The event will be lost and needs to be resent from the source application.
C.The event will be recovered at the next WebSphere InterChange Server startup and will be processed
at the point in the collaboration it left off.
D.The event will be recovered and reprocessed from the beginning of the collaboration upon the
WebSphere InterChange Server startup.
Answer: D

13.An error occurs during the execution of a scenario. The WebSphere InterChange Server rolls back the scenario, executing the compensation for each sub­transactional step. What is the lowest transaction level of the collaboration that should be used?
A.Best Effort
B.Minimal Effort
C.Normal
D.Stringent
Answer: B

14.Which of the following methods are NOT recommended for adding a shortcut to a User Project, for an integration component that was just created?
A.Dependency Tree wizard
B.Dragging­and­dropping components
C.repos_copy
D.Update Project wizard
Answer: C

15.If an adapter is in the state of "Recovering" while the WebSphere InterChange Server is starting, which of the following is true of the adapter?
A.The adapter is unable to process service call requests from the server or enter the polling phase until recovery has been completed.
B.The adapter is unable to process service call requests from the server, but can still poll for new events to be sent to the server.
C.The adapter is able to process service call requests from the server, but it will not poll for new events.
D.The adapter acts the same way when in the "Recovering" state as it does under normal circumstances.
Answer: C

16.Which of the following is indicated when the MEMORY_CHECK_SLEEP parameter is set to zero (0) in the InterchangeSystem.cfg file?
A.The memory checker facility is allowed to optimize its functionality systematically to determine when the flow control facility needs to be activated.
B.The memory checker facility is inactive and no flow control will occur.
C.Only the adapters are monitored for their memory utilization and the WebSphere InterChange Server is not monitored.
D.Only the WebSphere InterChange Server is monitored for its memory utilization and the adapters are not monitored.
Answer: B

17.The destination application will be shutting down and starting up at random times throughout the day. This will cause the adapter to go down as well. The WebSphere InterChange Server administrator does not want any event flows to fail because of the destination application being unavailable. Which of the following should be done to prevent these event flow failures?
A.Configure the destination adapter for Object Activation Daemon (OAD) support.
B.Set the destination adapter ControllerStoreandForwardMode property to True.
C.Set the destination adapter RestartRetryCount property to the max value (99).
D.Configure the collaboration for long­lived business processes.
Answer: B

18.Which of the following is NOT part of the configuration parameters for the WebSphere InterChange Servers built in memory management functionality?
A.MEMORY_CHECK_SLEEP
B.CONNECTOR_MEMORY_CHECK_SLEEP
C.MEMORY_LOWER_THRESHOLD_PCT
D.CW_MEMORY_MAX
Answer: B

19.Service Call Transport Exception (SCaTE) serves which of the following purposes?
A.Exposes a runtime distinction between application­related failures and transport related failures to the collaboration developer.
B.Provides better performance in terms of optimal number of interactions with WIP tables.
C.Provides the configuration of a collaboration to have a persistent state for service calls so that upon crash recovery, incomplete flows can be treated as "In­Transit".
D.Provides an indication that the Object Request Broker is not running. E.Provides an indication that a long­lived transaction failed.
Answer: A, C

20.During an initial startup of the WebSphere InterChange Server, which of the following is the
WebSphere InterChange Server default mode?
A.QA
B.Test
C.Design
D.Production
Answer: D

21.In order to deploy components to the WebSphere InterChange Server from the System Manager, which of the following is true?
A.Components need to be added first to an Integration Component Library, which is then deployed to the destination WebSphere InterChange Server.
B.Components need to be added first to a User Project, which is then deployed to the destination WebSphere InterChange Server.
C.Components need to be added first to a Design Mode InterChange Server, which is then deployed to the destination WebSphere InterChange Server.
D.Components need to be added first to a Test Mode WebSphere InterChange Server, which is then deployed to the destination WebSphere InterChange Server. The Test Mode WebSphere InterChange Server must be registered as a "Local Test Server" in Register Server wizard of System Manager.
Answer: B

22.Which of the following statements is true when the WebSphere InterChange Server is configured to utilize high availability?
A.WebSphere InterChange Server is configured for high availability to enable Load Balancing.
B.WebSphere InterChange Server is configured for high availability to enable concurrent processing.
C.WebSphere InterChange Server is configured for high availability to enable failover capability.
D.WebSphere InterChange Server is configured for high availability to improve performance.
Answer: C

23.Which of the following is true about the WebSphere InterChange Server components functionality?
A.The WebSphere InterChange Server is best used in for point­to­point integration.
B.Adapters sometimes need to implement the business logic.
C.Collaborations are responsible only for providing business logic and rules and can not manipulate the data contained in business object.
D.WebSphere InterChange Server hosts collaborations that perform business logic and communicates with adapters to access applications.
Answer: D

24.When two applications are passing data to each other, which of the following statements is
NOT true about the normal WebSphere InterChange Server architecture?
A.Adapters extract data from and insert data into applications.
B.Business object subscriptions are dependent on collaborations.
C.Maps are called by adapter controllers to transform business objects from application specific to generic formats, or the other way around.
D.Maps call data handlers so that data from different applications can be cross­referenced.
Answer: D

25.Two collaborations, A and B, are subscribing to the Order business object. While collaboration
A is started and collaboration B is stopped, an Order is sent inbound to the WebSphere InterChange Server. At a much later time, someone notices that collaboration B has been stopped and decides to restart it. Which of the following will occur as a result of this action?
A.Collaboration A processed the event immediately. Collaboration B processes the event when it is restarted.
B.Collaboration A processed the event immediately. Collaboration B never receives the event.
C.The event failed immediately because collaboration B was stopped. Once collaboration B is restarted, the event can be successfully reprocessed to both collaborations.
D.Collaboration A processed the event immediately. The administrator receives a warning message indicating collaboration B was stopped at the time the event was processed.
Answer: B

26.What is the purpose of the to_Retrieve parameter in the
IdentityRelationship.maintainChildVerb() method?
A.On any verb, the setting of the to_Retrieve argument determines whether or not the method retrieves the child relationship rows on a SERVICE_CALL_REQUEST.
B.On the Retrieve verb, the setting of the to_Retrieve argument determines whether or not the method retrieves the child relationship rows on an EVENT_DELIVERY.
C.On the Update verb, the setting of the to_Retrieve argument determines whether or not the method retrieves the child relationship rows on a SERVICE_CALL_RESPONSE.
D.On the Create verb, the setting of the to_Retrieve argument determines whether or not the method retrieves the child relationship rows on a EVENT_DELIVERY.
Answer: C

27.A business object from the source application is made up of an order object that contains an array of child order line objects. However the business object that will be placed on destination application is made up of an order object and each order contains only a single order line object. What is the BEST possible mapping solution below if the goal is not to lose order lines in the interface?
A.Use java code within the map to separate the child objects and place them with a unique parent object. The result would be a source object with three children ending up having three separate parent objects each with one of the children.
B.Have the adapter controller of the source application call a polymorphic map that will separate the child objects and place them with a unique parent object. The result would be a source object with three children ending up having three separate parent objects each with one of the children.
C.Have the destination adapter controller call a map that calls another map that will separate the child objects and place them with a unique parent object. The result would be a source object with three children ending up as three separate parent objects each with one of the children.
D.Have the collaboration call a map that will separate the child objects and place them with a unique parent object. The result would be a source object with three children ending up having three separate parent objects each with one of the children.
Answer: D

28.After creating a static relationship with the checkbox of Cached checked in the Relationship Designer and then saving it, a user goes to the database and notices that the relationship tables are missing. What is the MOST likely reason for the absence of the relationship tables?
A.Tables are not used for static relationships as the data is kept in text files and cached when processing.
B.The "IBM WBI managed" checkbox did not have a check in it before the relationship was saved.
C.The static relationship needs to be deployed to the WebSphere InterChange Server with the setting "Create schema" checked.
D.The tables will not be created until the WebSphere InterChange Server is restarted.
Answer: C

29.A map has tested correctly in the Map Designer, but a failure still occurs within the WebSphere InterChange Server (not at the agent) in an end to end flow. What is the MOST likely cause of this problem?
A.The destination business object in the map did not have its proper calling context value coded and set with a value.
B.The destination business object in the map did not have its verb value coded and set with a value.
C.An attribute marked as "Required" in the business object attributes definition was not properly coded and set with a value.
D.An attribute marked as a "Key" in the business object attributes definition was not properly coded and set with a value.
Answer: B

30.During benchmark testing of the WebSphere InterChange Server, it is noticed that the system throughput is being constrained by the large number of calls to the database by the relationships.
In order to reduce the calls to the database and increase system throughput, what is the documented recommendation when considering whether or not to cache relationships?
A.All of the dynamic and static relationships should be cached.
B.Only those dynamic and static relationships that have less than 1000 rows of data should be cached.
C.Only those static relationships that have less than 1000 rows of data should be cached.
D.All of the static relationships should be cached.
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved