Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-267 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-267 Sample Questions:

1.What is the purpose of the SFLNXTCHG keyword?
A. It causes a program to read the next subfile record
B. It ensures that only modified records will be read from the subfile
C. It causes a program to treat a subfile record as though it has been changed
D. It causes a program to update the next subfile record in the SFLCSRRRN list
Answer: C

2.Given the following code segment for PGMB:
D Count s 3 0 inz
C Eval Count = count + 1
C Count Dsplay
C Return
The following commands were used to create programs PGMA and PGMB.
CRTPGM PGM(PGMA) MODULE (A) ACTGRP (QILE)
CRTPGM PGM(PGMB) MODULE (B) ACTGRP (*NEW)
Assume the following:
PGMA calls PGMB
PGMB returns to PGMA with *INLR = *OFF.
PGMA later calls PGMB
During the second call to PGMB, what value is displayed for the field COUNT?
A. 0
B. 1
C. 2
D. 3
Answer: B

3.Given the following code segment:
FINPUT IP E DISK INSFR (FSRO4)
C 22 DIV DIVSOR RESULT 404142
C *PSSR BREGSR
C 'ERROR' DSPLY
C ENDSR
C FSR04 BREGSR
C 'ERROR' DSPLY
C ENDSR
What is the result of the DIV operation when DIVSOR in file INPUT is eq ual to zero?
A. Indicator 41 is turned on.
B. Indicator 42 is turned on.
C. Subroutine *PSSR is executed.
D. Subroutine FSR04 is executed.
E. The field RESULT will be set to zero
Answer: C

4.Given the following code segment:
P Max B Export
D Max PI 3P 0
D Parm1 3P 0 Const
D Parm2 3P 0
C If Parm1 > Parm2
C Return Parm1
C Else
C Return Parm2
C EndIF
P max E
Which of the following is correct?
A. The value passed as PARM1 must be a named constant
B. The value PARM1 cannot be changed by this procedure
C. The value of PARM1 will be the same each time this procedure is called
Answer: B

5.A job submitted by th SBMJOB command needs a custom library list that includes libraries LIB1 and LIB2.
Which of the following commands accomplish this task?
A. ABMJOB CMD (CALL PGM (PGMN AME) PARM (LIB1 LIB2))
B. ABMJOB CMD (CALL PGM (PGMN AME) PARM(&VARI &VAR2) LIBL(LIB1 LIB2))
C. ABMJOB CMD (CALL PGM (PGMN AME) PARM(&VARI &VAR2)) INLLIBL (LIB1 LIB2))
D. ABMJOB CMD (CALL PGM (PGMN AME) PARM(&VARI &VAR2)) JOBD (*CURRENT) CHGJOB JOB(PGMNAME) LIBL (LIB1 LIB2)
Answer: C

6.Given the following D specifications:
D Company S 35A INZ('Lunar Spacecraft Co.')
D Save_Comp S Like (Company)
What are the characteristics of the SAVE Comp field?
A. A 1 position character field
B. A 35 position character field initialized to blanks
C. A 35 position character field initialized to "Company"
D. A 35 position character field initialized to "Lun ar Spacecraft Co."
Answer: B

7.Which of the following CL commands is used to display a screen and wait for the user to press enter or a function key?
A. DSPF
B. PROMPT
C. SNDPCVF
D. SNDRCVFMT
Answer: C

8.An interactive program must access orders randomly by customer number. The order file is keyed on order number. What to be done to provide this function?
A. Sort the order file based on the customer number
B. Create a logical file with a key of customer number
C. Run the TGZPFM command to reorganize the data in customer number order
D. Create an Open query File with the SRTSEQ keyword specifying the customer number
Answer: B

9.Which of the following commands lists all the logical file dependencies for a physical file?
A. DSPFD
B. DSPDBR
C. DSPFFD
D. DSPPFREF
Answer: B

10.What is the purpose of a subprocedure prototype?
A. To ensure the subprocedure exists
B. To define the fields that are local to the subprocedure
C. To ensure that the subprocedure is called with the cor rect parameters
D. To define the names of the variables that must be used to call the subprocedure
Answer: C

11.Which of the following operations is used to randomly access the records in a subfile?
A. The READ operation
B. The CHAIN operation
C. The READC operation
D. The EXFMT operation
Answer: B

12.Which of the following approaches can be used to improve performance when sequentially processing a database file that has 100 active records and 10,000 deleted records?
A. Change the WAITRCD parameter to 0
B. Reorganize the file with the RGZPFM command
C. Change the DLTPCT parameter to less then 10%
D. Change the access path maintenance to *IMMED
Answer: B

13.Which of the following is the lowest level of authority to the program that will allow a user to recompile it?
A. *USE
B. *ALL
C. *OWNER
D. *CHANGE
Answer: D

14.A "divide by zero" error is detected in a program that has the following specified:
(1) The program Status subroutine
(2) File Status subroutine
(3) Resulting Indicator 2 specified on the DIV operation code.
Which of the following occurs?
A. Resulting Indicator 2 is set on
B. Program Status subroutine is automatically called
C. The File Status subroutine is automatically called
D. The default RPG exception/error handling routine is automatically called
Answer: B

15.Given the following code segment:
C if A = B
C Seton
C Endif
Which of the following produces equivalent results?
A. C Eval *IN50 = (A = B)
B. C Eval *IN50 = *IN50 or (A = B)
C. C Eval *IN50 = *IN50 and (A = B)
D. C Eval *IN50 = Not *IN50 or (A = B)
Answer: B

16.Which of the following statements describes the result of running the EVAL operation statement?
A. A runtime error is generated
B. The correct result is produced
C. A desimal data error is generated
D. The result in TOTALDUE is truncated
Answer: A

17.Given the following Header (control) specification is used in a source member:
H++++++++++++++++++++++++++++++++
H
Which of the following Statements is valid?
A. D MyDate S D Inz(D'062188') DatFmt (*MDY)
B. D MyDate S D Inz(D'06/21/88') DatFmt (*MDY)
C. D MyDate S D Inz(D'06-21-88') DatFmt (*MDY)
D. D MyDate S D Inz(D'06/21/1988') DatFmt (*MDY)
Answer: C

18.Which of the following can be accessed by an RPG an RPG program without the use of an API call or the use of pointers?
A. A Data Area
B. A Data Queue
C. A User Space
D. A user Index
Answer: A

19.What is the value of the COUNT field after the routine is performed?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6
Answer: A

20.Given the following code segment:
DdataStrA Ds Occure (10)
D DivName 15A
D TotSales 12P 2
Which of the following code segments writes each occurrence of the DATASTRA data structure to an output file?
A. C 1 DO 10 Cnt 2 0
C Cnt Occue DataStrA
C Write Prt001R
C EndDo
B. C 1 DO 10 Cnt 2 0
C Occue DataStrA :Cnt
C Write Prt001R
C EndDo
C. C 1 DO 10 Cnt 2 0
C Occue DataStrA
C Except Prt001R:Cnt
C EndDo
D. C 1 DO 10 Cnt 2 0
C Write Prt001R
C EndDo
OQPrint E Prt001R
* DivName (Cnt)
* TotSales (Cnt)
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved