Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-238 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-238 Sample Questions:

1. What is a key advantage of the POWER5 technology over all other competitive offerings?
A. POWER5 supports multiple operating systems.
B. POWER5 supports more nodes in a clustered environment.
C. POWER5 hypervisor has significantly less overhead than hardware partitioning.
D. POWER5 has greater granularity of resources such as memory, processors and I/O.
Answer: D

2. Which of the following support dynamic LPAR?
A. AIX v5.1
B. AIX v4.3.3
C. SuSe Linux Enterprise Server 9 (SLES9)
D. SuSe Linux Enterprise Server 8 (SLES8)
Answer: C

3. A customer has two different applications, each requiring two processors. They are evaluating the following three alternatives:
1) Two p5-520s each with two processors and 4GB memory
2) One partitioned p5-550 with four processors and 8GB memory
3) One partitioned p5-570 with four processors and 8GB memory
All three solutions will work. However, when helping the customer decide which solution is best for their environment, the pSeries technical specialist should convey which of the following pieces of information?
A. Solutions 2 and 3 allow for processor and memory CoD; however, both solutions require an HMC.
B. Solutions 2 and 3 allow for sharing of physical resources when AIX 5.3 is implemented; however, both solutions require an HMC.
C. All three solutions allow for sharing of physical resources when AIX 5.3 is implemented; however, solutions 2 and 3 require an HMC.
D. All three solutions allow for processor and memory CoD; however, solutions 2 and 3 require an HMC.
Answer: B

4. A customer needs a very small AIX system to run their new application and is considering a 1-way p615. What key information should the pSeries technical specialist provide to the customer?
A. The 1-way p615 cannot be upgraded to a 2-way p615.
B. The 1-way p615 can be upgraded to a 2-way p615 should additional capacity be required.
C. The p615 can be upgraded to a POWER5-based processor.
D. The p615 is not a good solution, as it does not take advantage of the Advanced POWER Virtualization features.
Answer: A

5. A customer is debating whether to use Shared Ethernet versus Virtual Ethernet. Which of the following best describes a key difference between Shared and Virtual Ethernet?
A. Shared Ethernet runs on POWER4 systems
B. Virtual Ethernet runs on POWER4 systems
C. Shared Ethernet requires a Virtual I/O server and Advanced Power Virtualization
D. Virtual Ethernet requires a Virtual I/O server and Advanced Power Virtualization
Answer: C

6. A p5-570 8-way 32GB system has been proposed to a customer as a new test system with four LPARs. The current applications are certified on AIX 5.2 but not yet on AIX 5.3. The customer wants to understand the advantages and disadvantages of this solution versus a pair of 4-way p5-550s with 16GB each in testing their current applications. Which of the following points should the pSeries technical specialist highlight?
A. The p5-570 would save rack space over a pair of p5-550 servers.
B. The p5-570 allows for more CPU and memory resources to be dynamically allocated to any LPAR for performance testing.
C. The p5-570 can only be upgraded to 64GB of RAM without replacing memory.
D. The p5-570 supports advanced features such as Micro-Partitioning and Virtual I/O allowing more LPARs of the customer's applications with fewer processors and fewer I/O adapters.
Answer: B

7. The account team designed a p5-570 solution to strategically position the customer for future IBM announcements. The customer was dissatisfied upon implementing the solution.An AIX v5.1 partition was added to the requirements halfway through the solution design process and it was not considered in the final design. What should the pSeries technical specialist have done to prevent this situation?
A. Submitted an RPQ (Request for Quote) for AIX v5.1 support on a p5-570
B. Designed a p670 because it supports AIX 5.1 partitions
C. Initially designed a solution supporting AIX 5.1 partitions
D. Gained customer approval for the final design prior to ordering the system
Answer: D

8. After months of negotiations and several proposals, the customer indicates that they may be ready to purchase a pSeries system. Rather than quickly ordering the last configuration proposed, what is the most appropriate next step for a pSeries technical specialist to improve the chance of a successful project?
A. Obtain buy-in and feedback from the customer.
B. First ask the client executive if financing has been arranged.
C. Plan the installation and rollout schedule before ordering.
D. Confirm that any additional requirements are handled by others.
Answer: A

9. A customer is evaluating the purchase of a new p570 8-way Express to replace their current set of ten 2-way database and application servers that are more than five years old. In addition to savings potential in the areas of operating system and database charges, what other significant savings component should be highlighted?
A. Maintenance savings due to warranty on new machines
B. Reliability savings of using one machine versus ten
C. Financial savings due to cash outlays now versus later
D. Power savings even if the current power usage is unknown
Answer: A

10. Which of the following best describes Simultaneous Multi-threading (SMT)?
A. A POWER5 microprocessor feature that allocates two processors to each application
B. A Workload Manager feature that allows two processing threads to be executing on a single processor
C. An AIX v5.2 feature that allows two processing threads to be executing on a single processor concurrently
D. A POWER5 microprocessor feature that allows two processing threads to be executing on a single processor concurrently
Answer: D

11. Which of the following is a key advantage of AIX v5.3 over AIX v5.2?
A. Dynamic LPAR
B. Micro-Partitioning
C. Small Memory Real Mode
D. Capacity Upgrade on demand for memory
Answer: B

12. A customer is putting together a high-performance computing cluster of p655 nodes. They need a total of 48 processors and want to get the best performance possible out of those systems. They are evaluating four options and have asked the pSeries technical specialist to recommend which one would provide the best performance based on total rPerf. Their workload may grow over time. Which of the following should the pSeries technical specialist recommend?
A. Twelve 4-way p655 nodes and add more as needed
B. Six 8-way p655 nodes and add more as needed
C. Six 4-way p655 nodes with four processors CoD on each node in case of growth
D. Three 8-way p655 nodes with eight processors CoD on each node in case of growth
Answer: A

13. A customer is running Oracle on a Sun server and requires an upgrade to improve performance. What competitive issues are appropriate in positioning pSeries server performance versus Sun for this customer?
A. POWER5-based systems can run Oracle on version 8 of SuSe Linux while Sun systems cannot.
B. The pSeries systems require fewer processors to provide the same level of performance, reducing total cost of ownership.
C. POWER5-based systems can optionally be configured with a Virtual I/O server to reduce the number of IO
adapters required.
D. A single pSeries system can be configured with multiple LPARs running Oracle RAC, improving availability without using separate systems.
Answer: B

14. A customer had been given a proposal for a p5-570 6-way 32GB system running in Full Partition mode. After review, the customer asked that the configuration be modified to enhance the reliability and availability of the solution. However, the customer does not want to pay for HACMP or additional machines. What change would be most likely to improve the reliability of the solution?
A. Add CUoD memory.
B. Provide CUoD processors.
C. Provide redundant disks on separate SCSI buses.
D. Add redundant power supplies in the p5-570 CEC (Central Electronics Complex).
Answer: C

15. A customer has ordered a rack, a p650, two p630s, and two p615s. During a conversation on installation planning, the pSeries technical specialist recognizes that the customer expects the rack to arrive as one unit. However, the specialist knows that the p650 will be racked, but the other systems will arrive separately. In fact, the other systems are CSU (Customer Set Up). Why should the specialist immediately inform the customer that additional racking is the customer's responsibility?
A. Because additional systems would require more power receptacles
B. Because the customer may need to do additional facilities planning
C. Because the customer needs additional funding to cover the services
D. Because postponing the eventual discussion will likely lead to customer dissatisfaction
Answer: D

16. The account executive is asking about post-sales support for a new p5 HMC. They need the pSeries technical specialist to configure an HMC with software support for the customer. Which of the following should the specialist include in the configuration?
A. Supportline
B. ServiceSuite
C. Software Maintenance Agreement (SWMA)
D. Machine Control Program Remote Support Agreement (MCPRSA)
Answer: D

17. A pSeries technical specialist has just returned from an internal course for implementing Micro-Partitioning on the POWER5 range of servers. There were many handouts from the course. To ensure the rapid transfer of the newly acquired skill, what should the technical specialist do?
A. Make copies of the course material and deliver the course in full to the technical team.
B. Make copies of the course material and hand them out to the technical team for them to read.
C. Become the Micro-Partitioning expert within the organization and act as the sole knowledge base.
D. Make copies of the course material and prepare a concise overview of the course to deliver to the technical team.
Answer: D

18. The pSeries technical specialist of a Premier Tier 1 Business Partner has been working on a design for a four LPAR p5-570 Express solution. The specialist has received conflicting information regarding sharing the IDE DVD-RAM drive between different LPARs. Who should the technical specialist contact to gain a definitive answer?
A. IBM BPSO
B. IBM Partnerline
C. IBM Distributor
D. IBM Supportline
Answer: B

19. A customer called and indicated that their p690 system did not come with any installation and user manuals. Which of the following sources can best provide this information?
A. IBM Redbooks
B. IBM Supportline
C. pSeries Library
D. pSeries College
Answer: C

20. A customer has a new p5-550 running AIX 5.2 that is SAN-attached to a FAStT900. They have encountered hangs lasting over a minute on their new system during application load testing. They called the pSeries technical specialist for advice. Which of the following would be the most appropriate questions to determine their next step in resolving the problem?
A. Are there any errors in the error log? Do they indicate any hardware or software errors?
B. Has performance data been collected? What do the results show in terms of I/O statistics?
C. Has performance data been collected? What do the results show in terms of CPU utilization?
D. What type of SAN switch is the customer using? What are the microcode levels on the switch?
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved