Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-234 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-234 Sample Questions:

1.Users complain an AIX server is running slow. Which of the following commands can be run to
determine what is consuming systems resources?
A.tprof
B.lpstat
C.ps aux
D.entstat
Answer: C

2.When monitoring a system using /usr/bin/vmstat with an interval, the metrics under page pi and page po represent which of the following phrases?
A.The pages to and from paging space per second
B.The page intervals and page operations per second
C.The page interrupts and page operations per second
D.The page segments transferred between pi and po devices per second
Answer: A

3.Which of the following commands is used to display detailed ethernet statistics for ent0?
A.ifconfig ent0
B.entstat ­d ent0
C.netstat ­i
D.lscfg ­vl ent0
Answer: B

4.Which of the following performance tools can be used to determine if a system is thrashing?
A.svmon and tprof
B.vmtune and schedtune
C.ps and schedtune
D.vmstat and topas
Answer: D

5.Which of the following tools should be used to report in­depth information about file fragments?
A.defragfs
B.istat
C.filemon
D.fileplace
Answer: D

6.Which of the following metrics provided by the iostat report is used to initially determine if a system is I/O bound?
A.% idle
B.% sys
C.% user
D.% iowait
Answer: D

7.The nice value is 60 in the ps listing. Which command is used to change this to a value of 20?
A.renice ­n ­20 {PID}
B.renice ­n 20 {PID}
C.renice ­n ­40 {PID}
D.renice ­n 40 {PID}
Answer: C

8.Which of the following commands is most useful in initially collecting data to determine a network performance problem?
A.ping
B.trace
C.ifconfig
D.lsattr
Answer: A

9.After running the vmstat command, which of the following would most likely cause the value in the blocked column to be unusually high?
A.Kernel thread
B.Too many users
C.Memory shortage
D.Network contention
Answer: A

10.Which of the following commands should be used to monitor disk utilization during the time a system is experiencing a disk I/O performance problem?
A.istat
B.topas
C.vmstat
D.filemon
Answer: B

11.Which of the following commands should be used to show how much data is read from or written to a particular logical volume, given there are several other logical volumes on the same
disk?
A.sar
B.lslv
C.iostat
D.filemon
Answer: D

12.A system has users doing interactive work while background jobs are running. Interactive users are requesting that system response time be improved for foreground processes. Which tuning parameters should be changed to accomplish this?
A.schedtune ­h
B.schedtune ­r
C.vmtune ­f
D.schedtune ­w
Answer: B

13.Which of the following commands displays the number of system calls per second that are being executed?
A.sar
B.pstat
C.iostat
D.filemon
Answer: A

14.Which of the following commands should be used to view and change the network filesystem tuning parameters available on the system?
A.no
B.nfso
C.vmtune
D.exportfs
Answer: B

15.Which of the following commands should be used to set network attributes on a currently running kernel?
A.no
B.chdev
C.vmtune
D.schedtune
Answer: A

16.Which of the following tools should be used to report current network status and is often used to check the reliability of a network?
A.netpmon
B.netstat
C.nfsstat
D.vmstat
Answer: B

17.In an iostat report, which of the following options best describes the value of % idle?
A.A representation of the equation (tps/kbps)*100
B.The percentage of time the disks are idle with no activity
C.The percentage of time the disks are idle with no outstanding CPU requests
D.The percentage of time the CPU is idle with no outstanding disk I/O requests
Answer: D

18.Which of the following commands should be used to determine DNS name resolution performance?
A.iptrace
B.vmstat
C.hostname
D.ifconfig
Answer: A

19.In an iostat report, which of the following options best describes the value of % iowait?
A.The amount of time taken to service an I/O interrupt
B.The percentage of time CPU(s) are waiting for page ins
C.The percentage of time the CPU9(s) are waiting on network
D.The percentage of time the CPU(s) are waiting for outstanding disk I/O requests
Answer: D

20.A typical example of a process # 19082 in the /proc file would be: # ls ­l /proc/19082 total 0 dr­xr­xr­x 1 root system 0 Sep 15 15:12 . dr­xr­xr­x 1 root system 0 Sept 15 15:12 .. ­rw­­­­­­­ 1 root system 0 Sept 15 15:12 as ­r­­­­­­­­ 1 root system 128 Sept 15 15:12 cred ­­w­­­­­­­ 1 root system 0
Sept 15 15:12 ctl dr­xr­xr­x 1 root system 0 Sept 15 15:12 lwp ­r­­­­­­­­ 1 root system 0 Sept 15 15:12
map dr­x­­­­­­ 1 root system 0 Sept 15 15:12 object ­r­­r­­r­­ 1 root system 448 Sept 15 15:12 psinfo
­r­­­­­­­­ 1 root system 1024 Sept 15 15:12 sigact ­r­­­­­­­­ 1 root system 1520 Sept 15 15:12 status
­r­­r­­r­­ 1 root system 0 Sept 15 15:12 sysent Writing to which of the following files will allow the owner to stop a process?
A.status
B.sysent
C.ctl
D.as
Answer: C

21.While monitoring a system using vmstat, which of the following options most likely indicates that the system is CPU bound?
A.r is greater than 40
B.id is greater than 50
C.sum of id and wa equals 50
D.sum of us and sy equals 100
Answer: D

22.Which of the following statements is TRUE concerning the po column of the vmstat command?
A.The sys is high when po is high.
B.The po represents the number of page steals.
C.The low values usually indicate insufficient paging space.
D.The low values usually indicate sufficient memory for the load.
Answer: D

23.Which of the following commands should be used to monitor the number of bytes read on any given disk?
A.tprof
B.topas
C.filemon
D.vmstat
Answer: B

24.The nfsstat ­c command shows zero badxid, but retrans and timeouts are sizeable, what is the most probable cause of the problem?
A.Too many nfsd's running
B.Client and server with different buffer sizes
C.Bridges, routers or gateways are receiving too many fragmentated packets
D.Too few nfsd's running
Answer: B

25.Which of the following commands will reset NFS options to their defaults?
A.nfso ­d
B.nfso ­c
C.startsrc ­g nfs ­d
D.startsrc ­g nfs ­r
Answer: A

26.Which of the following tools is used to report the location of logical partitions of a file system on a physical volume?
A.lsfs
B.iostat
C.lslv ­p
D.lsvg ­p
Answer: C

27.From this partial example of report myprog.all, generated using the tprof command, which of the following conclusions can be drawn? Process PID TID Total Kernel User Shared Other -------------------------­ myprog 4228 4884 3015 15 3000 0 0 X 5443 5624 28 1 0 27 0 PID.1032 1032
2065 24 24 0 0 0 PID.1032 1032 4664 3 3 0 0 0 sh 4308 7245 2 2 0 0 0
A.Process PID.1032 is using a high amount of CPU utilization time in kernel processes only and needs to
be investigated.
B.Myprog is using a high amount of CPU utilization time in user. This application may need to be tuned.
C.Myprog is just using CPU utilization time efficiently and nothing needs to be investigated.
D.Process PID.1032 has multiple entries which means that this program is not functioning correctly, and should be investigated further.
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved