Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-206 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-206 Sample Questions:

1. A customer has purchased three IBM System Storage DS8300 systems and would like to have their SAN and storage administrator trained. The customer is worried about having much of their staff out of the office at the same time attending courses. Which training alternative provides the necessary training with the least impact?
A. purchase the training CD for the disk subsystem and have the staff do self-paced training
B. have the IBM Service Support Representative perform the training
C. contact IBM Education Services for an onsite training class
D. send one person at a time to an IBM training session
Answer: C

2. A company has acquired another company and is consolidating data centers. During the consolidation, half of the users of a business-critical application lost access. The users who maintained access experienced slow performance. What is the first action the SAN/storage administrator should take to determine the source of the problem?
A. review SAN configuration, connectivity, and zoning
B. review application parameters for contention or tuning problems
C. use internal disk monitoring tools to determine the problem source
D. check the disk parameters in the OS setup on the systems
Answer: A

3. A customer wants to collect performance data from a newly installed IBM System Storage DS8300 to determine if the system meets expected benchmarks using their application test data. Which tool best gathers the performance data?
A. IBM DS Storage Manager
B. IBM Tivoli Storage Resource Manager
C. IBM TotalStorage Productivity Center for Disk
D. IBM TotalStorage Productivity Center for Data
Answer: C

4. A customer SAN environment has undergone significant growth over the past two years. They have also suffered a high turnover rate with administrative personnel. The customer has asked a storage specialist for help in documenting and understanding their changing SAN environment. The ability to make configuration changes to devices would be a plus.

Which tool should the storage specialist suggest?
A. Visio
B. TPC Basic Edition
C. IBM Tivoli NetView
D. Fabric Manager
Answer: B

5. A customer recently installed new SAN with an IBM System Storage DS8300 and several open systems servers to address a need for storage consolidation and still provide good response time. They have asked the Business Partner technical representative for the most complete IBM product that would allow them to do performance reporting of the new SAN environment. What is the best solution?
A. Tivoli Storage Manager
B. Total Productivity Productivity Center for Disk
C. Total Productivity Center Basic Edition
D. Total Storage Productivity Center Standard Edition
Answer: D

6. A customer using an IBM System Storage DS8300 is facing performance problems. After the analysis by the technical specialist, the diagnosis indicates that the cache hits may be improved by a cache upgrade. How can the system be monitored in order to check the benefits of the cache upgrade?
A. using the "vmstat" command on the AIX servers connected via SAN to the DS8300 system
B. looking at the number of I/O managed by the DS8300 system
C. reading the performance reports via TotalStorage Productivity Center for Disk
D. generating reports using the TotalStorage Expert
Answer: C

7. What is one reason the customer should install IBM System Storage DS8000 Virtual Private Network (VPN) technology for the Call Home function?
A. to avoid using a more expensive dial-up modem
B. to load new licensed internal code
C. to achieve more efficient and faster problem resolution
D. to enable capacity on demand
Answer: C

8. The Business Partner technical specialist is called to check if the addition of host ports on an IBM System Storage DS8000 system has improved users' response times for an IBM System p server running SAP. How can the improvement be verified?
A. check the output of the vmstat command on AIX
B. check the performance reports via TotalStorage Productivity Center for Data
C. check the performance reports via TotalStorage Productivity Center for Disk
D. check the improvement through the TotalStorage Expert report
Answer: C

9. A customer has requested an IBM System Storage DS8300 system for a new Exchange 2003 email solution to meet the following requirements: - 20% yearly growth - 25,000 mail boxes - approximately 50/50 mix of read/write operations The storage specialist has used Capacity Magic to calculate a base configuration of 46.7 TB raw capacity, 64 GB cache, and 24 ports for the DS8300. The storage specialist has been asked to model this configuration using the expected workload to verify that it is a viable solution. What is needed to start modeling?
A. 73 GB 15k rpm drives
B. the amount of IOPS per mail box
C. the number of servers running Exchange
D. the Jetstress tool to emulate the Exchange environment
Answer: B

10. An IBM System Storage DS8300 is being installed at a global corporation's headquarter location. The storage must be available worldwide. A great deal of coordination is required to schedule this implementation across the corporation. Who is best positioned to fill the role of implementation resource coordinator?
A. IBM Service Support Representative
B. IBM Advanced Technical Support Representative
C. IBM Field Technical Support Representative
D. customer IT Manager
Answer: D

11. A customer has requested an IBM System Storage DS8300 solution to meet the following requirements: - 20% yearly growth - 29,000 IOPS - approximately 50/50 mix of read/write operations - small (4 KB) data transfers The storage specialist has created a Disk Magic model in which each port is capable of approximately 2,900 to 3,100 IOPS. What is the minimum number of ports that should be configured on the DS8300 to handle the projected workload for the first year?
A. 8
B. 10
C. 12
D. 16
Answer: C

12. A bank has requested proposals for a storage solution to upgrade their disaster recovery processes for their IBM System z, UNIX, and Microsoft Windows environment. The solution must simulate a multi-site environment and provide the customer the ability to evaluate Metro Mirror, Global Mirror, Global Mirror for z/OS, and FlashCopy. Floor space is limited. Which solution best meets the specified requirements?
A. two IBM System Storage DS8100 systems
B. one IBM System Storage DS8300 with LPAR
C. two IBM System Storage DS6800 systems in a single rack
D. one IBM System Storage DS6800
Answer: B

13. A customer wants to consolidate storage from four IBM System p servers and one large IBM System i server. The customer does not have a SAN installed. The customer will require approximately 4 TB for System p and 3 TB for System i. The customer states that performance and isolation of the System i system is most important. Capacity, multi-path access, and replication functions are important for the System p servers.
Which solution best satisfies the customer requirements?
A. IBM System Storage DS8100 with 300 GB drives for the System p, 73 GB/15k drives for System i, and advanced functions for System p capacity
B. IBM System Storage DS8300 with LPAR, 73 GB/15k drives for System i, and 300 GB drives and advanced functions for System p capacity
C. IBM System Storage DS6800 with direct attach, 73 GB/15k drives for System i performance, and 300 GB drives and advanced functions for System p
D. IBM System Storage DS6800 with LPAR, 146 GB/15k drives for System i, 500 GB FATA drives for System p
Answer: B

14. A customer has an IBM System Storage DS8100 and wants to reach the highest possible throughput in the back-end for a storage-pool-striped volume out of an extent pool with 8 ranks. Over how many device adapter pairs should a technical specialist spread the workload?
A. 2
B. 4
C. 6
D. 8
Answer: B

15. A customer wants to directly attach five servers to an IBM System Storage DS8100. They do not intend to use any SAN switches and would like the servers to have a redundant connection to the IBM DS8100.
What is the minimum number of DS8000 host adapter cards that the customer will require?
A. 2
B. 4
C. 6
D. 8
Answer: B

16. A customer with a small IT budget has one data center. Their main application is a database running on an IBM System Storage DS8000. The database has a data change rate of 50% per day. Once a week, they must do a point-in-time backup from the database to tape. The time it takes to run the backup now exceeds the backup window allowed. The customer requests a proposal to reduce database downtime caused by running backups, with nearly no impact to production volumes.
In addition to the tape backup, which DS8000 feature should a technical specialist propose?
A. FlashCopy
B. FlashCopy SE
C. Metro Mirror
D. Global Mirror
Answer: A

17. A customer has a storage requirement for a mixed IBM System p and System z environment. They require approximately 2 TB of high performance disk for their System z environment. They require approximately 25 TB of low-performance disk for their System p environment. The storage specialist is using Capacity Magic to configure an IBM System Storage DS8300. Which configuration is most appropriate for this customer?
A. 4 x 73 GB 15k rpm disk drive sets for System z; and 4 x 500 GB 7.2k rpm disk drive sets for System p
B. 4 x 146 GB 15k rpm disk drive sets for System z; and 2 x 500 GB 7.2k rpm disk drive sets for System p
C. 2 x 300 GB 10k rpm disk drive sets for System z; and 4 x 300 GB 10k rpm disk drive sets for System p
D. 2 x 73 GB 15k rpm disk drive sets for System z; and 2 x 500 GB 7.2k rpm disk drive sets for System p
Answer: A

18. A customer RFP requires installation of an open system SAN and migration of 40 TBs currently residing on ten UNIX servers (on native server disk). The Service Level Agreement (SLA) requires no more than five minutes per week of planned downtime for backup. Which IBM System Storage solution should the sales specialist propose?
A. an IBM System Storage DS8100 with TS1120 Tape Drive
B. an IBM System Storage DS8100 with FlashCopy
C. an IBM System Storage DS6800 with TS7510 Virtualization Engine
D. an IBM System Storage DS6800 with FlashCopy
Answer: B

19. What is used to gather information on a Windows host that will be used for determining the optimum configuration of an IBM System Storage DS8100?
A. Disk Magic
B. PerfMon
C. iostat
D. TotalStorage Productivity Center for Data
Answer: B

20. A company is consolidating four IBM System x servers. Each server has 500 GB of disk storage and each will grow to 2 TB within the next year. Additionally, the company will implement a SAN over the next year and must include connectivity and storage for its existing IBM System z and two IBM System p servers.
Which storage solution meets the company requirements?
A. IBM System Storage DS3400
B. IBM System Storage DS8100
C. IBM System Storage N series N7800
D. IBM System Storage DS4700
Answer: B


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved