Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-180 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-180 Sample Questions:

1. A customer has several AS/400 servers in their IT infrastructure running V5R2 that they wish to consolidate. The customer wants to simplify their environment and install i5/OS on a p5 590 with 16 1.65GHz processors and 20 i5/OS partitions. The customer plans to use the Advanced Power Virtualization to share their storage, processors, and memory. What considerations and limitations should be reviewed with the customer before the purchase?
A. Resources cannot be shared with an i5 partition when it is put on a pSeries. The i5 partition needs its own 9411-100 tower because of IOP. V5R3 OS or later is required. There is a maximum of two partitions in a 590.
B. Resources cannot be shared between partitions when i5/OS is put on a pSeries. The i5 partition needs its own 9411-100 tower because of IOP. i5/OS can be at V5R2 or a V5R3. Currently only one i5 partition is allowed.
C. V5R3 is required for the i5 partitions. Virtual IO Server is not supported for the i5/OS partitions to share storage. Up to 10 i5 partitions per processor are allowed (a maximum of two processors for up to 20 partitions).
D. Processor and memory resources can be shared between AIX 5L, Linux and i5/os partitions. i5/OS needs to be at V5R3, and Virtual IO Server is not supported for the i5/OS partition to share storage. On a 1.65 GHz POWER5 p5 590 there is a maximum of one partition.
Answer: C

2. A customer wants to use Virtual SCSI disks to boot multiple operating systems from the same disk. How will the volumes appear in the Virtual IO Server and how will the logical volumes appear in the partition?
A. The Virtual SCSI disks are defined as logical volumes in the Virtual IO Server. The logical volumes appear as real devices (hdisks) in the client partitions.
B. The Virtual IO adapters are connected to a virtual host bridge. On the Virtual IO Server they are vdisks, on the client partition, the exported disks are visible as virtual disks.
C. The Virtual SCSI disks are represented in the ODM as a bus device whose parent is sysplanar0. Logical volumes will be assigned to the Virtual IO Server and virtual disks, vdisks, in the client partition.
D. The Virtual IO adapters are represented as adapter devices with the virtual host bridge as their parent. On the Virtual IO Server they are vdisks attached to vscsi, on the client partition the exported disks are visible as virtual disks.
Answer: A

3. A customer has purchased a p5 590 with 16 CPUs. To run Simultaneous Multi-Threading (SMT) with a 4-way virtual processor partition with 2.0 processing units of entitlement, how many logical CPUs will be allocated?
A. 8-way logical CPU partition, where each logical CPU has the power of 25% of a logical processor
B. 4-way logical CPU partition, where each logical CPU has the power of 50% of a physical processor
C. 8-way logical CPU partition, where each logical CPU has the power of 25% of a physical processor
D. 16-way logical CPU partition, where each logical CPU has the power of 25% of a physical processor
Answer: C

4. A customer wants to buy a new p5 570 running AIX 5.3. The applications require 4 processors and 8GB of memory. There is a requirement to have a Virtual IO Server. What is the smallest p5 570 that should be sold to this customer?
A. 4 processors 8GB of memory
B. 5 processors 8GB of memory
C. 4 processors 10GB of memory
D. 5 processors 10GB of memory
Answer: D

5. A customer has just installed a p5 595 with four uncapped LPARs in a shared processor pool. The system and profile settings are still in their default states. One of the LPARs has an application that is consuming all of the available shared processor resources. Users of this application are complaining about response time. Which of the following changes to the slow LPAR would improve response time?
A. Enable SMT
B. Reduce the weight
C. Renice the process
D. Increase the weight
Answer: D

6. A customer has restored their mksysb. They notice that the external volume groups cannot be seen. What should be done to access the volume groups? A. Run importvg command
B. Run synclvodm command
C. Recreate volume groups
D. Update /etc/filesystems
Answer: A

7. A customer is purchasing a p5 595 as part of a large server consolidation. They are planning on using micropartitioning and Virtual IO to consolidate small machines. They used the rPerf numbers for AIX 5.3 to size their solutions. They discovered that their application is not yet certified on AIX 5.3, so they will have to use AIX 5.2. What changes should be made to their configuration?
A. Increase memory
B. Add more adapters
C. Increase both processors and adapters
D. Increase the number of processors by 20 - 30%
Answer: C

8. A customer is moving their application to a p5 590 and at the same time moving to a new version of the application. The customer knows only about the resource requirements of the old version. Which of the following is the best method to migrate their application to POWER5?
A. Add CPU and memory COD so they have room to grow if required
B. Make the server configuration twice as large as the current requirement
C. Configure the server for the current capacity requirements
D. Make the server configuration a little larger than the current capacity requirements
Answer: A

9. A large customer is consolidating their pSeries systems onto a p5 590. They will have a requirement for a single device (disk, lun) to have multiple paths through different adapters in a single LPAR. The primary applications were written for AIX 5.2. Which of the following would be the recommended solution to satisfy this requirement?
A. Assign the adapters to a Virtual IO partition
B. Use the MPIO function included in AIX 5.2
C. Migrate the application to AIX 5.3 and use the MPIO function
D. Set up two Virtual IO partitions and attach both partitions to the device
Answer: B

10. A customer has a requirement for an LPAR in their p5 595 to run SUSE Linux. They also require an adapter that is not currently supported in Linux. Which of the following would be the best solution to recommend?
A. Assign the adapter to an IO Hosting partition
B. Use AIX 5L affinity to move the application from SUSE to AIX
C. Use AIX 5.3 drivers to install the adapter in the Linux LPAR
D. Assign the adapter to an AIX 5.3 partition running Linux Affinity
Answer: A

11. A customer has seven days of vmstat data on four p5 590 production LPARs of four processors each. The data shows that all four LPARs have periodic utilizations of 90-95% lasting several minutes in duration. However, the average utilizations of the four LPARs were between 15-30%. The vmstat data shows that the peak utilizations of each LPAR do not occur at the same time. Which of the following should be set up?
A. A shared pool with four capped LPARs
B. A shared pool with four uncapped LPARs
C. Four dedicated LPARs and use DLPAR to manage resources effectively
D. The server in SMP mode and use WLM to manage resources effectively
Answer: B

12. A customer has seven days of vmstat data on a p5 590. The server has a total of four test/dev LPARs and 4 production LPARs of one processor each. On the four test/dev LPARs, the data shows 90-95% peak utilizations with a duration of from 5 to 10 minutes. The average utilizations of all LPARs were between 15-30%. All of the applications have different times when they peak. What is the best configuration to fully utilize the processor resource?
A. Set up the server in SMP mode and use WLM to manage resources effectively
B. Set up eight dedicated LPARs and use DLPAR to manage resources effectively
C. Set up a shared pool with eight capped LPARs including production and test/dev
D. Set up a shared pool with eight uncapped LPARs with priority weight to Production
Answer: D

13. A customer is purchasing a p5 590 which was configured with 60 Amp line cords. They have just indicated that their large datacenter is already wired for 100 Amp power circuits in the location where the server will be installed. What would be the recommended action?
A. Use the 60 Amp line cords
B. Change the 100 Amp connector to a 60 Amp circuit
C. Submit an RPQ to order the p5 590 with 100 Amp power cords
D. Change the configuration and order the p5 590 with the 100 Amp power cords
Answer: D

14. A customer is purchasing a 64-way p5 595. They have determined the location for the server is in a datacenter which does not have a raised floor. Which of the following would best meet the server requirements?
A. The server must be installed into a location with a raised floor for optimum system cooling and cable management.
B. The server should be purchased as a p5 590 and then upgraded to a p5 595. This will eliminate the need for a raised floor environment.
C. The server should be purchased as 32-way p5 595 and then upgraded to a 64-way. This will eliminate the need for a raised floor environment.
D. The server can be installed into a location without a raised floor if an RPQ is obtained. It is a strong IBM recommendation for a raised floor, not a requirement.
Answer: A

15. A customer has plans to deploy a large database solution. Their primary requirement is minimal user access downtime. They are comparing a single server implementation with a two server deployment. What solution would they use to avoid downtime for OS software maintenance?
A. Apply OS updates once a year
B. Utilize a GPFS cluster solution
C. Implement a two server deployment with HACMP
D. Install a single server implementation with HACMP failover to a second LPAR
Answer: C


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved