Free Cheat-test Samples and Demo Questions Download
Adobe exams Adobe
Apple exams Apple
Avaya exams Avaya
Check Point exams Check Point
Cisco exams Cisco
Citrix exams Citrix
CIW exams CIW
CompTIA exams CompTIA
CWNP exams CWNP
EC-Council exams EC-Council
EMC exams EMC
Exin exams Exin
Fortinet exams Fortinet
GIAC exams GIAC
Hitachi exams Hitachi
HP exams HP
IBM exams IBM
Isaca exams Isaca
ISC exams ISC
ISEB exams ISEB
Juniper exams Juniper
LPI exams LPI
McAfee exams McAfee
Microsoft exams Microsoft
Oracle exams Oracle
PMI exams PMI
Riverbed exams Riverbed
SNIA exams SAP
Sun exams SAS
Symantec exams Symantec
VMware exams VMware
All certification exams

IBM 000-103 Exam - Cheat-Test.com

Free 000-103 Sample Questions:

Question: 1
An operator needs to schedule the script’/usr/scripts/listall.ksh’ to run at 19:00 on the current day. What is the correct form of the ‘at’ command to accomplish this task?
A. at 7 /usr/scripts/listall.ksh
B. at 7 p /usr/scripts/listall.ksh
C. at now + 7 /usr/scripts/listall.ksh
D. at today + 7 p /usr/scripts/listall.kshs
Answer: B

Question: 2
An operator needs to run a script which will write standard output and standard error to different files. Which of the following commands will successfully perform this task?
A. myscript.ksh 1>/tmp/log/script.log 2>/tmp/log/script.err
B. myscript.ksh $1>/tmp/log/script.log $2>/tmp/log/script.err
C. myscript.ksh 1>/tmp/log/script.log 2>1/tmp/log/script/err
D. myscript.ksh 2>1 tmp/log/script.log 2> /tmp/log/script.err
Answer: A

Question: 3
An operator is in the middle of a file using ‘more’. What subcommand can be used to go to previous page in the file?
A. b
B. p
C. r
D. v
Answer: A

Question: 4
A user is complaining that their display does not look correct. When the operator has the user run the command ‘echo $TERM’ the result is ‘ascii’, however, the /etc/environment file contains the line ‘export TERM=vt100’. What is the likely cause of this difference?
A. The user is not using a VT100 terminal
B. The user’s login shell is set to sh instead of ksh
C. The user’s .profile resets the TERM environment variable
D. The /etc/profile file sets the TERM environment variable to ‘ascii’
Answer: C

Question: 5
Which command enables a user to exit the vi editor, overwriting the existing file without prompting for confirmation?
A. :w
B. :qw
C. :x!
D. :we!
Answer: C

Question: 6
An operator is trying to perform an immediate power down of an AIX LPAR using the ‘shutdown -k’ command. The cursor has returned to the command prompt, but no shutdown activities are showing on the screen after more than one minute. Which of the following is the most likely cause of the problem?
A. The /etc/rc.shutdown script is missing.
B. The bos.rte.control fileset has become corrupted.
C. The operator UID is not a member of the shutdown group.
D. The -k flag against the shutdown command only broadcast the shutdown message.
Answer: D

Question: 7
During heavy system resources usage, and administrator detects that the top processes are from the user ‘webapp’. The operator needs to check all the running processes from that user to analyze them. Which command can retrieve that information in a single step?
A. puser webapp
B. ps -fu webapp
C. proc -uid webapp
D. fuser /dev/webapp
Answer: B

Question: 8
An operator needs to replace all the occurrences of the string ‘/home/user1’ in the current file using vi with ‘/home1/user2’. Which of the following sub-commands will achieve this?
A. :1, $ s:/home/user1:/home1/user2:g
B. :1, $ s\/home/user1\/home1/user2\/g
C. :1, $ s\/\/home\/user1\/\/home1\/user2\/g
D. :1, $ s/\\/home\\/user1/\\/home1\\/user2/g
Answer: A

Question: 9
The operator is viewing a file using ‘more’. What subcommand can be used to exit before reaching the end of the file?
A. q
B. :w!
C. /quit
D. ctrl X
Answer: A

Question: 10
Which of the following commands will display what space is used in /tmp filestem?
A. df -IK /tmp
B. df -fk /tmp
C. df -Uk /tmp
D. df -Fk /tmp
Answer: A


© 2014 Cheat-Test.com, All Rights Reserved